December 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Balog: Nálunk azonban, a szabadság azt jelenti, hogy szabad templomba járni

Pihentető szerda estét a holnapi világrengető békemenet előtt. A vezér már írja az ünneplős beszédét. Állva, ceruzával. Most be merem vallani, én is úgy szoktam. Ezért kell olyan sűrűn cserélnem a laptopot, mert mindig összekaristolja a cerka a monitort. Már próbáltam filccel, az se jobb.

Ma egész nap Kósa Lajost ünnepeltük. Bevallom, én a könnyekig meghatódtam, amikor kiderült, hogy anyukájának is kibulizott 800 millió jó magyar forintot. A mama el van halmozva, az már egyszer biztos. Valami ilyen összeg keringett a disznótelep ürügyén is, nem? Ja, nem. Az még csak 100 millió volt. Ennyi állami támogatást kapott a hölgy a frissen vásárolt sertéstelep fejlesztésére. Hiába, mondom én régen, hogy a tehetség örökletes dolog. Mint a kék szem, vagy ilyesmi. És igen, akárki akármit mond, van olyan, hogy csak idősebb korban robban ki az emberből az ilyesmi. Mert ugye valaki ledolgozik egy életet védőnőként, majd bölcsődevezetőként, nyugdíjba megy, elvan magának. Aztán hopp, nyolcvan éves korában kibuggyan belőle a tehetség és vállalkozásba kezd. Van ilyen, igenis.

Ehhez képest Mészáros Lőrinc szinte siheder volt, amikor negyven éves koron túl tört ki belőle a mindenhez is értés. Negyvenvalahány évig semmi, aztán puff! Azóta meg se tud állni, olyan lendületbe jött.

Van persze ellenpélda is. Például Tiborcz István, aki igen nagyon tehetséges volt már ifjan is, huszonéves korára mindent elért, amit egy ilyen tálentum elérhet. Lehet ám, hogy jobb a későn érés, mert például Lölö nem sokat okosodott ugyan, de nem is hülyült, mióta Fortuna beköltözött a konyhába, de a Tiborcz fiú elég szarul néz ki mostanság. Az a videó, amikor megszólította az újságíró és magára vágta a furgon ajtaját, elég sokatmondó volt. Hiszen nemrégiben még fel akarta szedni az újságírót, tette neki a szépet a maga lánctalpas tahó módján, most meg halálos pánik ült a szemében. Ideges a fiú. Helyes amúgy.

A Svédországból ide menekült hölgy (akit a közpénzmédia rángatott elő, hogy alátámassza, elveszett a Nyugat), aki azért menekült ide, mert nem érezte biztonságban magát Svédországban, nyilatkozott egy Svéd lapnak. Hogy már itt sem érzi magát biztonságban. Jól van akkor.

A végére egy csemege:

Építkező kormány szeretnénk lenni – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, az első dél-budai református gimnázium alapkőletételén.

 Balog Zoltán elmondta: 2010 óta 471 iskola újult meg 130 milliárd forintból, 2019-ig 398 településen 527 iskola rekonstrukciója zárul le, ebből 329 a leghátrányosabb térségekben. Mindez az iskolások ötödét, mintegy 200 ezer tanulót érint – mondta a miniszter. 
    2006 és 2010 között 381 iskolát zártak be – fűzte hozzá.
    Az elmúlt nyolc év biztosan nem volt hibátlan, voltak mulasztások, de az alapvető kérdésre, hogy meg akarjuk-e őrizni keresztény hiten és kultúrán alapuló életünket, jó választ adtunk – hangoztatta Balog Zoltán.
    Németh Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője az alapkőletétellel kapcsolatban kijelentette: “Értéket teremtünk és hagyunk hátra. Ez a mi reformátusságunk.” Dél-Budán az elmúlt harminc évben egyetlen iskolabezárás sem volt, a városrész hatalmas lendülettel fejlődik – tette hozzá.
    Nyugat-Európa egyes országaiban bezárnak templomok, biciklitárolók, diszkó vagy éppen mecset épül a helyükön. Nálunk azonban, a szabadság azt jelenti, hogy szabad templomba járni – mondta a kormánypárti politikus.
    Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere arról beszélt, hálásak azért, hogy a fejlődés Dél-Budán is kézzelfogható. Az első dél-budai keresztyén gimnázium megépítésének köszönhetően már nem kell más kerületbe vinniük a szülőknek gyermekeiket, ha hitüket őrizve akarnak gondoskodni taníttatásukról – emelte ki.
    A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola a tervek szerint jövő szeptemberben-év végén egészül ki új épületekkel, és mintegy ezer gyermek járhat majd az első dél-budai református gimnáziumba.

Mondom azért, amit Balog mindenminiszter elfelejtett megemlíteni. Az iskolafelújításokra a pénz uniós forrásból érkezett. Azt nem tudom, hogy a nagyon sok bezárt iskolát újra megnyitotta-e a Fidesz, vagy nem volt érdemes, mert mondjuk oka volt a bezárásnak. Az elkövetett hibákat biztosan nem fogja kijavítani az, hogy közben megőrizték a hitüket. Magánügy, senkit nem érdekel. Az meg eléggé súlyos hiba, hogy: Nálunk azonban, a szabadság azt jelenti, hogy szabad templomba járni. Az én értékrendemben biztosan nem ezt jelenti a szabadság. Mondhatnám: a franc ette meg az olyan szabadságot, nekem nem kell.

Cuki fiú ez a Lajos: sosem feledkezik meg a kedves édesanyjáról

Most még rajtunk múlik

Nem ők hívták a nyakunkra ezt a gazembernek is pitiáner zsebtolvajt, hanem mi választottuk magunknak

Magyarország akkor gyarapodik, ha hozzáértő, elkötelezett és bátor emberek vezetik, nem pedig ostoba pojácák, vérkorrupt manipulátorok és gyáva trollok

Még több Morvai Krisztinát az állampártba

Barber-Donegan-Peterson

Szar lehet így élni, ahogy ti éltek

Ez a gúnyos szemű férfi úgy hiszi, őt szereti az istene

Még büszkén vallom, hogy magyar vagyok

A nap kommentje Jánostól (kidolgozott egy új választási rendszert):

 Csak annyit változtatnék a szabályokon, hogy ha az ellenzéki szavazatok többségben vannak, akkor a nép kormányváltást akar. Így a legeredményesebb ellenzéki menne tovább. Ha a kormánypárt jelöltje 50% fölött van, akkor ő megy tovább. Így lenne korrekt, hiszen minden ellenzéki jelölt zsákbamacska. A kormány jelöltje nem, mert azt tudjuk, hogy korrupt és lop.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.