December 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarország akkor gyarapodik, ha hozzáértő, elkötelezett és bátor emberek vezetik, nem pedig ostoba pojácák, vérkorrupt manipulátorok és gyáva trollok

Ahogy az lenni szokott, március 15-e vadhajnalán a kormány cinikus-patetikus nagyotmondásai köbre emelődnek. Igaz, hogy Kósa-Semjén-Tiborcz-Lázár-Rogán-Mészáros-Orbán&Co. árnyékában különösen hamisan csengenek, de ez őket egyáltalán nem zavarja.

Balog Zoltán a pátosszal teljes ájtatosság élharcosa a Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetések ünnepélyes átadása előtt szónokolt és vakította a parasztot. Körülbelül párhuzamosan azzal, hogy Kósa Lajos ügyefogyott megfutamodása előtt ígéretet tett a sajtónak arra, hogy MA feljelentést tesz az őt évekig átverő, csaló nő ügyében. Nem tegnap, nem két éve, hanem ma. 4,3 milliárd euróról beszélünk még mindig. No, nem baj.

Szóval Balog:

Magyarország akkor gyarapodik, ha független. 

A magyarok azt gondolják, hogy ha maguk intézhetik az ügyeiket, vagyis szuverének és függetlenek, akkor tud az ország gyarapodni és erősödni – mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, mielőtt állami kitüntetéseket adott át a nemzeti ünnep alkalmából.

Balog Zoltán (…) arról beszélt, hogy ha a nemzet kezébe veheti sorsa irányítását, akkor képes talpra állni, építkezni és lehetetlen körülmények között is növekedni. Ebben a központi szerep mindig a kormányzatoknak jut, azonban a kormány munkája önmagában nem elég, szükség van hozzáértő, elkötelezett, bátor emberekre, akik a maguk területén kiemelkedőt alkotnak.

Aki tudja, hogy a szabadság lényege nem a valamitől való szabadság, hanem a valamire való szabadság, az később méltó tartalommal tudja majd megtölteni azt. (…) a magyarok ugyanazért küzdöttek 1848-ban, 1956-ban és 1989-90-ben is, és 1848 igazságáért ma is meg kell küzdeni.

Balog Zoltán azt hangoztatta, hogy a szabadság nem egyszerűen keret, amivel mindenki azt kezd, amit akar, hanem ihlet, magatartásforma, és a szabadság mindig az emberen belül kezdődik, hiszen belső szabadság nélkül nincs külső szabadság. (MTI)

Balog Zoltán téved. Akkor is, amikor a magyarok nevében beszél és akkor is, amikor Magyarország gyarapodásának kérdésében maszatol.

Nem, Balog! Magyarország akkor gyarapodik, ha a nemzet irányítására felhatalmazott kormányzat nem lopja szét téglánként azt, amit a hülyének nézett néptömegek téglánként összekínlódtak.

Magyarország akkor gyarapodik, ha hozzáértő, elkötelezett és bátor emberek vezetik, nem pedig ostoba pojácák, vérkorrupt manipulátorok, és gyáva, megélhetési trollok.

Magyarország akkor gyarapodik majd, amikor az enyves kezű közpénz-pereputty egyetlen tagja sem úszhatja meg, hogy magyarázattal szolgáljon a nyilvánosságra került, nyilvánosságra tartozó, közügyeket és közpénzeket érintő gazemberségeire.

Magyarország akkor gyarapodik, amikor a nemzetet nem zárják ki saját sorsának alakításából, amikor nem lehet ezer évre titkosítani a jelent, és nem lehet hazugságokkal hergelve megúszni a kormányzatilag vezérelt pusztítást.

A többi stimmel. A szabadság valóban mindig az emberen belül kezdődik. Konkrétan akkor, amikor felismeri a fentieket, és megérti, hogy szolganépnek nincs hazája. Gyarapodó, erősödő hazája meg pláne nincs.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.