December 18,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még több Morvai Krisztinát az állampártba

Nap nem telik el úgy, hogy a kormánypárt és csatlósai ne kapnának a szívükhöz óránként kétszer attól – jajistenem, mindmeghalunk -, hogy miféle perverz roncskoalíció, sőt horrorkoalíció alakul a sötét oldalon. Különösen a hódmezővásárhelyi narancsos bukta óta óbégatják kappanhangon kidagadt erekkel a nyakukon, hogy micsoda IQ-nuku, elvtelen, gerinctelen népségek alkotják a Fidesz ellenzékét. Igen, igen, volt nácik és antiszemiták borulnak összefele volt kommunistákkal és eszdéeszesekkel, irgalom atyja, meg hasonlók.

Párhuzamosan ezzel nem telik el nap, hogy Morvai Krisztina, sértődött, ex-jobbikos primadonna és euroszkeptikus nemzeti erő sokrészes közleményeivel ne lenne kitapétázva az MTI. Vagy amikor éppen nem aggodalmát küldözgeti haza a saját taknyában haldokló Brüsszelből, akkor valamelyik nemzeti lapban vagy televízióban mossa Orbán Viktor szennyesét.

A más szelek fújdogálára okán stratégiai értelemben hirtelen és váratlanul megvilágosodott Szili Katalinokkal, Budaházy Györgyökkel, vagy Lévai Katalinokkal fémjelzett, jobb belátásra tért ex-hazaáruló különítmény (Thürmer Gyula és Gaudi-Nagy Tamás is szalutál a narancsködben) legillusztrisabb alakja azonban mégiscsak Morvai Krisztina, akinek minden bűnét megbocsátották. Mert ő – kérem alásan – nem változott. A csicskapártja változott megbocsáthatatlanul. Tehát miközben Morvai Krisztina szélsőségeitől jobbra már csak a Fidesz szélsőségei maradtak, a hozzánk csapódott náci jó náci alapon, Morvai asszonyság vált a békemenet egyik legsűrűbben promózott arcává. Akarom mondani, senki más nem tudja akkora beleéléssel

Ha már az ember havi egymillió forintért az édesanyját is eladja az ócskapiacon, muszáj a kedves honpolgárt is ennyire idiótának nézni?

Mutatom is, hogy mit üzent ő nekünk tegnap a békemenet legnagyobb dicsőségére:

Amikor nemrég egy újságíró nekem szegezte a kérdést: “Támogatja-e a március 15-i Békemenetet?”, ösztönösen igent mondtam. Felidéztem emlékeimből néhány megrendítő képsort, arról a napról, amikor egy másik nemzeti ünnepünkön nem tehettük meg, hogy az ország főterére, a Kossuth térre vonuljunk. Az 1956-os Forradalom 50. évfordulóján kordonokkal és rendőr sorfalakkal akadályozták meg, hogy részt vegyünk saját hazánk hivatalos ünnepi rendezvényén. Azok kordonoztak, azok oszlattak a Nádor utcában és szerte a Kossuth tér körül, s később azok lövettek közénk, akik most egy bizarr koalíció részeként vissza kívánnak térni a hatalomba. Ennélfogva az idei nemzeti ünnepünkön a Kossuth térre történő közös bevonulásnak erős szimbolikus értéke is van.

A másik ok, amiért igent mondtam a “Támogatja-e a Békemenetet?” kérdésre, az a következő. Európai parlamenti képviselőként nap mint nap tapasztalom azt az elszántságot, amivel az Unió rá akarja kényszeríteni Magyarországot a migránsok tömeges betelepítésére. Ellenállást, erőt kell mutatnunk. Világossá kell tennünk, hogy a betelepítések megakadályozása nem Orbán Viktor “ügye”, nem a jelenlegi kormány “akciója”, hanem egész Magyarország határozott követelése. A nemzeti függetlenségünk ünnepnapján a nemzeti függetlenségünk melletti közös, demonstratív kiállás látványos üzenet lehet tehát “kifelé”, azaz az Európai Unió és a nagyvilág felé is: Magyarország megőrzi függetlenségét, és magyar ország marad!

Végezetül: noha teljes szívvel támogatom ezt a kiemelkedően fontos eseményt, sajnos csak lélekben lehetek otthon honfitársaimmal, mivel az Európai Parlament plenáris ülésén kell képviselnem hazánkat, Strasbourgban, s többek között az elszakított magyar testvéreinkért kell kiállnom a Minority SafePack/a kisebbségek jogait és biztonságát szavatoló törvényjavaslat-csomagról szóló ülésen, és a szokásos “migrációs” vitákon és szavazásokon kell képviselnem a magyar álláspontot. Bízom benne, hogy Budapesten sokan lesznek, mi több, elegen ahhoz, hogy erőnkről, eltökéltségünkről és nemzeti büszkeségünkről meggyőzzük a világot. (MTI-OS)

Drága Morvai asszony! Kicsit csalódott vagyok, hogy bokros teendői okán nem lesz jelen az Orbán Viktort dicsőítő, észak-koreai  menetelésen. Vigyázzon magára abban a kecskebaszó migránsok által megkeserített életű, metropolisz nagyságú no-go zónában. Ezzel együtt nagyon remélem, hogy nem okoz csalódást egy egész nemzetnek és miután elviselhetetlen kiküldetése lejár abban az ocsmány nyugat-európai fertőben, eszébe nem jut visszavonulni a végekre.

A leghatározottabban követelem, hogy ön is a leghatározottabban követelje felvételét a kivénhedt demokraták közé. Ez mindannyiunk számára nemzeti ügy. Óriási veszteség lenne ugyanis, ha az ön fideszes pártközpont agitprop osztályának legsötétebb bugyrát megszégyenítő józansága és nemzeti elkötelezettsége kárba veszne. Önnek a Fideszben a helye! Még több Morvai Krisztinát a Fideszbe, különben mindmeghalunk. Önnek mindent megbocsátunk. Nem baj, ha náci, ha rasszista, ha antiszemita, ön a jó ügyet szolgálja, és ez a lényeg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.