December 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Cuki fiú ez a Lajos: sosem feledkezik meg a kedves édesanyjáról

Madárcsicsergést, szalonnát, pálinkát, jóreggelt, mókát és kacagást! Ezen a szemünk előtt kibontakozó nemzeti szappanoperán már csak röhögni lehet. Igaz, hogy nem szívből, hanem inkább kínunkban, de becsüljük meg azt, ami van. Ember legyen a talpán, aki képes eldönteni, hogy most akkor Lázár terelte el a figyelmet Tiborczól, és Semjén terelte a figyelmet Lázárról, Semjénről meg Kósa tereli a figyelmet nemtomkire az elmúlt napokban nyilvánosságra került történetek alapján, de az egészen biztos, hogy egyirányba néznek a fiúk.

Ezt megnyugtatásul közlöm valami háromnevű, politológusnak álcázott fideszes szekértolónak, aki Karácsony Gergely árnyékkormányának tagjait a minap egy pszichológiai szimpózium lehetséges főattrakciójaként emlegette. Ahogy ott álltak és nyolcan kilenc felé néztek és sütött róluk a balfaszság, a teszetoszaság. Mert akik nyolcan kilenc felé néznek egy csoportképen, azoktól mégis hogyan várható el, hogy egy országot irányítsanak?

Én azért a helyetekben nem égetném magam tovább, ember! Jelengleg olyan szellemi kapacitások irányítják ezt az országot, akik azt állítják magukról, hogy háztartásbeli feleségek vágják át őket milliárdokkal, mint szart a palánkon. Bocsánat: német nőnek kinéző, évekig nyomorban élő, de egyszer csak megmilliárdosodott háztartásbeliek. (Nem hallom Kövér Lászlót fejhangon óbégatni, hogy micsoda megvezethető, balfasz, IQ-nuku emberek alkotja a Fidesz holdudvarát.)

Nade Kósa Lajos történetéről és az ő nemüzlettársáról egyre vadabb dolgok derülnek ki. Egyrészt a Kósa Lajost átverő asszonynak a férje öngyilkos lett, ami azért nem érdektelen, mert Laller pedig régóta kapcsolatban állhatott velük, olyannyira, hogy még valami ünnepi összejövetelükön is részt vett.

Másrészt a pöcegödör média arról vinnyog, hogy Kósa Lajost egy ismert csaló, Szabó Gáborné hamisítványával támadja a Magyar Nemzet, miközben a rendőrség csalás gyanúja miatt nyomoz az ügyében. Ez már csak azért is érdekes, mert az ORFK sajtóosztálya például a hvg.hu-nak ezt nem erősítette meg, mindössze annyit írtak, hogy adatvédelmi okból nem adhatnak tájékoztatást. Ja, a hvg.hu-nak nem, az Origonak és a PestiSrácoknak adhatnak, értjük.

Harmadrészt – szemben Laller áldozati bárány verziójával – a csalónak titulált asszony fia azt állítja – amellett, hogy határozottan tagadja, hogy édesanyja házi őrizetben lenne vagy bármilyen nyomozás, eljárás folyna vele szemben -, hogy valójában az akkor polgármester Kósa kereste meg az anyját. Akinek ügyvédje – az ügyvédi titoktartást szerinte megszegve – kikotyogta a mesés örökség hírét egy Kósával közös ismerősüknek, a fiú állítása szerint Kósa ezután maga kereste a kapcsolatot az édesanyjával, hogy lenne ötlete, mit csináljanak a pénzzel.

És mert mindez, még sehol nincs a nagy egészhez képest: 2 millió 633 ezer 445 euró, vagyis több mint 800 millió forint ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos megbízója. Cuki fiú ez a Laller, hogy mindig gondol a kedves édesanyjára. Bizony. A Magyar Nemzet birtokában lévő, 2013. szeptember 26-án kelt dokumentum szerint az illető Kósa Lajosnénak, a tárca nélküli Lajos édesanyjának kívánta utalni a pénzt saját bankszámlájáról, a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”. A dokumentumban a miniszter édesanyjának banki adatai is szerepelnek.

Na, kérem, elvtársak, a szappanopera eme részleteinek ismeretében kéne valami értelmeset böfögni a két békemenet országlakóinak arcába. Nem elfelejtve természetesen, hogy miközben omlik maga alá a fideszes kommunikáció az egyre súlyosabb korrupciós ügyek súlya alatt (szevasz, Lajos! nem te, Kósa, a másik), a háborús kampánykörúton migránsokkal hergelő miniszterelnök veje egy közepes város éves költségvetésének megfelelő összeggel károsította meg a magyar adófizetőket. Jó, a 4,3 milliárdhoz képest picsa, de akkor is. Szerintem elég jó hír, hogy a magyarok zöme képben van az Elios-botránnyal kapcsolatban.

De ne feledkezzünk meg a fontos dolgokról se, ha kérhetem. Igen, igen, pártpénzen utaztatja a Fidesz a békemenetelő rajongókat holnap a nemzeti ünnepre, hogy ott testükkel védjék meg a korrupció kormányát és külön Orbán Viktort mindenkitől, aki nem fideszes, akinek okádhatnékja van ettől az egész nyolc éve tartó, ótvar tragikomédiától. Ezt onnan lehet tudni, hogy Bencsik Munkásőr András mondta el a békemenet nemzetközi sajtótájékoztatóján. Aki extrában még arról is elmélkedett a valamelyik propagandaportálnak, hogy élet és halál a tét április 8-án. Azt én elhiszem, sőt, biztos vagyok benne. Mert akkor majd tehetségtelen, semmihez nem értő, semennyit nem érő, erkölcstelen, minden emberi tartást lehányt rezsimcinkosokként, a kiszámítható megélhetéstől távol kerülve kell majd lézengeni a létben. A vessző előtti rész most is érvényes, fájni pedig az utóbbi fog. Addig is a CÖF még egy kis ideig fontosságának teljes tudatában talicskázhatja a közpénzt. A Csizmadia nevű szerint a nagyon civil szervet rendezésre nem használ fel állami tulajdonú cégektől érkező támogatásokat, de remélik, hogy az idén is kapnak olyan segítséget, amilyen az MVM tavalyi félmilliárdos apanázsa volt. Reméljük mi is, hogy fussa majd a közösből az igazán fontos dolgokra.

Mint ahogy azt is remélem, hogy Semjén Zsolt újabb perverz álma is teljesülni fog és lelőhet egy jegesmedvét is végre. Ha a globális felmelegedés nem nyírja ki elég gyorsan a populációt, hátha Semjén is hozzájárulhat a jóhoz. A perverz vágyairól ő maga mesélt a mosdatlan szájával, amikor érdemi válaszokat nem volt hajlandó kipréselni magából azzal kapcsolatban, hogy egy közpénzzel vastagon kitömött udvari seggnyaló pénzén helikopterről domesztikált rénszarvasokra lövöldözött Svédországban:

Sajnos soha életemben nem volt se alkalmam, se lehetőségem se módom arra, hogy jegesmedvét ejtsek el, de ha bárki meghívna egy jegesmedvére, az az igazság, hogy az nagyon inspirálna. Úgyhogy ha el tudják intézni, egyetlen pont lesz, ami hálával fog kötni a Hír TV-hez.

Én nem bánom, hadd fűrészeljék azt a kurva ágat maguk alatt, bár erős kételyeim vannak afelől, hogy a híveiket bármi is megingatná a hitükben. Mindazonáltal örülök, hogy a padra állt kisember apokalipszist vizionáló dakota bölcsességeiről kevesebb szó esik, hogy például kétféle ország létezik: amelyiket már elfoglaltak, és amelyiket el fognak foglalni. Jó, hát ennyi erővel azt is mondhatta volna, hogy kétféle ember létezik: akinek van aranyere és akinek lesz. Az legalább súrolta volna az igazságot is. Nade.

Egyelőre ennyi fért a reggelbe, a nemzeti szappanopera folytatódik, gyertek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.