Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szarnak, bajnak, közérdekű adatnak nincs gazdája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Borzasztó jó estét kívánok! Mert mennyivel jobb a meginthétfő este a meginthétfő reggelnél? Semennyivel, de próbálom vigasztalni magam a tudattal, hogy talán ma sem keltünk fel teljesen hiába. Azzal mondjuk nem lettünk okosabbak, mert a kormány nem hajlandó (egyelőre?) elárulni, hogy mennyit költ közpénzből a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTV (Music Television) zenei gálájára (különben is ez nem valami internacionalista, globalista, nemzeti szuverenitást fenyegető izé?). Ehelyett be kell érni annyival – via kormányszóvivő -, hogy a gála jó lehetőség az ország népszerűsítésére, lehet oszlásnak indulni. Az más kérdés, hogy szakértők szerint kiszámíthatatlan, hogy megtérül-e az állam befektetése. Végül is nincs is jobb időpont az ország népszerűsítésére, mint egy világjárvány, amikor szabadon lehet járni-kelni a világban, nincs lezárva a magyar határ, dübörgést szimulál a gazdaság és csak még egy kis löket hiányzik arra, hogy turisták tízezrei lepjék el az országot. (Ja, nem.)

Vigasztalásul és cserébe: a rendőrség sem hajlandó közölni a Szijjártó nevű luxusjachtos moralitás rendőrségi VIP-helikopterezésének költségét. Végül is csak KÖZÉRDEKŰ adatokról van szó, és egy unortodox, talpig jogállamban ez pontosan azt jelenti, amit: a köznek semmi köze ahhoz, hogy mire költik a pénzét. Igen, a kéményen csodálkozó proletárnak kutyakötelessége vallomást tennie a NAV-nak minden pénzéről, bevételéről, jövedelméről, amihez remélhetőleg tisztességesen jutott hozzá, miközben a fideszes államnak és mindennemű leágazásainak nem kutyakötelessége közölni, hogy mire mennyit költött a közösből azért, hogy miniszterek napi X darab propagandavideót készíthessenek arról, hogy X darab különböző helyszínen ég a kezükben a szalagátvágó olló. Legyen elég annyi, hogy a helikopterek üzemeltetési költségét nem a megtett kilométerek, hanem a repülési idő alapján tartják számon. Ez a válasz. Tehát büszke mimagyaroknak nem kell tudni, Szijjártó mennyit helikopterezett el, más kormánytagok milyen útvonalakon mennyit helikoptereztek el, viszont a Belügyminisztérium és az ORFK is kikéri magának, hogy ők ilyen típusú adatokat kezelnének. Mint oly sok más esetben, itt is felmerül, hogy ki a tököm kormányozza ezt az országot, ki tartja számon a közérdekű adatokat, ki felel itt érdemben bármiért is, ha sem a rendőrség, sem a belügyminisztérium nem tudja megmondani, hogy a rendőrség tulajdonában álló gépek üzemeltetése mennyibe kerül.

Csoda-e ezek után, hogy L. Simon László fideszes országgyűlési képviselőnek és kultúrembernek halvány fingja nincs arról, hogy a felesége két darab cége (az egyikből L. Simon korábban kiszállt, a másikban viszont ő is tulajdonosként szerepel) összesen 135 millió forint uniós támogatást kaptak idén? Hát honnan a büdös francból tudná? Miért? Mészáros Lőrinc tudja, hogy mikor melyik cége éppen hány milliárdos közbeszerzést nem tudott visszautasítani? Akkor meg L. Simon honnan tudná, hogy a hites neje cégei mennyi uniós közpénz útjából nem tudtak félreállni? És nem elég, hogy az egész fideszes udvartartás egész pereputtya szügyig áll az ilyen-olyan-amolyan KÖZpénzekben, de még ők vannak megsértődve, amikor ez kiderül. L. Simonnak nincs arról információja, hogy a felesége két cége, amiből ez egyikben ő is tulajdonosként szerepel (!), kapott uniós támogatást. A főnökéhez hasonlóan ő sem foglalkozik pénzügyekkel, ő nem kapott és nem is igényelt támogatást, oszoljunk szépen. Majd jön a drága neje, közli, hogy ami a hivatalos kormányzati honlapon szerepel, az nem is úgy van, és kikéri magának, hogy ő nem közszereplő, így a jövőben ne tőle kérjenek információkat. Szó szerint:

„Nem gondoljuk, hogy törvényesen működő gazdasági társaságok gazdálkodásáról egy bulvárlapnak [Blikk – szerk.] kellene számot adnunk”. 

Tényleg nem az a hír, hogy a demokratikusan megválasztott és meg nem választott holdudvar jelentős részének famíliája, mindenféle csatolmányaik, közeli és távoli ismerősök, haverok, pereputtyok és válogatott nyúlványok az ország lábán állnak. Hanem az elképesztő nagy arc, a hatalmas önérzet, amivel hülyének néznek mindenkit. Hogy ne fárasszuk már őket a saját cégeik közpénztámogatásával, nehogy már egy országgyűlési képviselő uniós pénzből jól teljesítő feleségének le kelljen alacsonyodnia egy bulvárlap szintjére, és magyarázkodnia kelljen  százmilliókkal kapcsolatban. Milyen igazuk van, nem? Hát hova jutna így a világ?

Mindeközben. Miután legalább három tanár már biztosan életét vesztette a járványban, a Klik nevű vízfej nem vezet nyilvántartást a koronavírusos pedagógusokról, az iskolák megoldják a beteg pedagógusok helyettesítését, nem ügy. Amikor szívatni kell őket, megszégyeníteni, vagy mindenféle adminisztratív faszsággal megnyomorítani, akkor bátran lehet számítani a Klikre. Most oldják meg a kínjaikat, ahogy tudják.

Járvány van, úgyhogy a kormány ott segít, ahol tud. Ennek jegyében az ellenzéki önkormányzatok hiába kérik a kormányhivataltól a helyi vírusadatokat, amelyek segíteni tudják a védekezést, nem kapják meg, a fideszes politikus megkapja. Miért? Azért, hogy Kocsis Máté elpanaszolhassa a rajongóinak, hogy ők ma is dolgoztak a házban, ahogy a seggükön kifért, és újabb járványkezelési törvénycsomagról döntöttek. Dehát a baloldal természetesen megint nem szavazta meg, inkább hazudoznak a törvényről. Járványhelyzetben sem lehet rájuk számítani. Mintha lenne bármi jelentősége annak, hogy mit akar az ellenzék, mit szavaz meg, és mit nem szavaz meg. Nekik annyira fontosak a magyaremberek, hogy inkább megtagadják a vírusadatokat, csak nehogy az ellenzékhez kerüljenek, nehogy az ellenzék érdemben segítséget tudjon nyújtani a lakosságnak.

Nade. Érezze magát mindenki megtisztelve – hogy miközben szarnak, bajnak, közérdekű adatnak nincs gazdája, miközben önérzetes politikusok és politikusfeleségek kikérik maguknak, hogy őket zaklatja a bulvár, pedig csak százmilliós uniós támogatásokról van szó – azt azért kegyesen elárulták, hog Orbán Gender Viktor 2019 elejétől 2020 szeptemberéig negyedmilliárdnál is több (256 millió) forintot utazgatott el. De Felcsúton szállt le vele a nemkormánygép, mint Szijjártóval a rendőrség VIP-helikoptere Dunakeszin? Akkormeg? Értünk teszi, csakis értünk. El is lophatta volna, de nem tette. Csak ne lennénk ennyire hálátlanok.

Ez volt ma:

Nem demokrácia az…

Elég szomorú, hogy ez hír ma Magyarországon

A hálapénz lelki szükséglet

A nagy visszatérés, egy kis értetlenkedő mérgelődéssel 

Egy identitásában erős, kikezdhetetlen magyar nemzetért dolgozik a magyar kormány

Kezd egy kicsit sok lenni

Félő, hogy nem győzni fogunk, hanem csúfosan pofára esünk

Becsüld a népet!

Gyakoroljunk önkritikát! Vagy mégse?

Én nem akarok pártlapot finanszírozni

Olvasói kommentek:

• Nocsak. Trump nem attól gyógyult meg, hogy fertőtlenítőt ivott és imádkozott? (Bubu64)

• Ha Szijjártó az írja: -Hé Tusk, anyádnak szólogassá be, köcsög!, akkor mi lenne, azon kívül, hogy semmi?
Max. hogy ejnye-bejnye, hát ilyet nem illik, majd a jövő hónapban megtárgyaljuk, hogy fél évvel később megtárgyalhatjuk-e, hogy egy év múlva maradhattok-e tagok, addig pihizzetek tovább a kispadon, puszika. (zsoltix)

• Nem vagyok biztos benne, hogy ha beüt a krach, a hordó alakú tudatrepedés és szűk baráti köre nem a ringatózás célpontján fogja törni a fejét. Nem véletlenül dörgölőzik olyan messzire élő vállalhatatlan alakokhoz, ahonnan jogilag és fizikailag is körülményes hazafuvarozni a delikvenseket. Nyomorogni ott sem fognak, az a pénz már generációkra előre biztos helyen van. (Madárlátta)

• Egy OPNI mintájú, „Retro Királyság” feliratú épületegyüttes megfelelő hely lenne az udvartartást elszállásolni. Ha nem tesszük meg, hamar a határainkon lesz kint a tábla, rovásírással is. (Lajos)

Kiemelt hozzászólásunk:

Orbán már több, mint 30 éve koronavírusos. Azóta szeretne koronát a fejére, és ebből azóta sem gyógyult ki. (bircanyeerow)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.