Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elég szomorú, hogy ez hír ma Magyarországon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pártot alapított Berki Krisztián, a herevasalásáról híres celeb. Hogy miből él és miért beszél róla egyáltalán bárki is, azt én nem tudom, de jelen állás szerint ott tartunk, hogy ez ma 2020. októberében hír. Nyilvánvalóan – persze ez a saját véleményem – a kampánytámogatásokra hajthat ez az ingyenélő személy, hiszen elárulta, hogy mind a 106 választási körzetben jelölteket akar indítani nemrégiben megalapított pártjával, ami 500 millió forint állami támogatást jelent. Ahhoz, hogy ezt ne kelljen visszafizetnie, el kellene érni az 1 százalékot, de Berki nem aggódik, szerinte ugyanis a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalék is meglesz. Hogy nem lesz meg, az hótziher, de ezt nyilván ő is tudja, mint ahogy azt is, hogy nem hogy az 5, de az 1 százalék sem lesz, ami azt jelenti, hogy a támogatást vissza kellene fizetni.

Vannak azonban erre megoldások, amelyek szinte lehetetlenné teszik, hogy bárki is be tudja hajtani ezt a pénzt. Hajléktalanok nevére írják a pártokat, vagy keresnek más olyan személyt, akin nem lehet ezt behajtani és köszönik szépen, zsebre tették a fél milliárd forint közpénzt. Volt, nincs. Gődény is hasonlót tett, aki most a járványszkeptikus baromságaival ehhez gyűjtött embereket. Aki ugyanis hajlandó arra, hogy kövesse ennek az embernek a kreténségeit, az van annyira buta, hogy egy választáson is rá szavazzon ismételten. Annak ellenére is, hogy már az előző választások alkalmával is kiderült, hogy soha nem akart ő a parlamentbe jutni, a pénzekre hajtott csak vélhetően.

Berki már a főpolgármester-választás idején is bepróbálkozott, és táptalajt adott a Fidesz lejáratókampányára, de ő maga mindössze 4000 aláírást volt képes összegyűjteni, ami borzasztóan gyenge. Ennyit még Lord Buckethead is képes összegyűjteni Angliában, pedig ő egy olyan induló, aki – nevéhez méltóan – fején egy vödörrel indul komoly politikai jelöltek ellen. Berki egy vicc, de nem a szó jó értelmében, hiszen nem vicces, hanem nevetséges az, amit már évek óta csinál ebben az országban. Nyilván a támogatásokon kívül másra nagyon nem számíthat, de elég ez neki, hiszen akkor lesz miből fizetnie a bulvárlapokat, hogy cikkeket jelentessenek meg a senkit sem érdeklő életéről.

Pontosabban mondanám, hogy senkit sem érdekel, de egy olyan országban, ahol egykori Való Világos és Big Brotheres szereplők határozzák meg a hazai tévézést, ott Berki Krisztiánnak is van esélye labdába rúgni. Olyan alacsonyan van a színvonal jelen állás szerint, hogy azt nem is igazán lehet már alulmúlni. Csak a gond az, hogy itt nem egy színvonaltalan, nevetséges reggeli műsorról van szó, hanem arról, hogy ez az ember esetlegesen szert tehet 500 millió forint közpénzre. És jelen állás szerint, még ha ezt elviekben is vissza kellene majd fizetnie, megoldhatja, hogy ne kelljen neki. Hogy ez kinek az érdeke, azt nem tudom, hiszen a hatóságok pontosan tisztában vannak a módszerekkel, azt már több újságíró is bemutatta, mégsem változik semmi. Százmilliók mennek a kukába csak azért, mert valaki jól jár azzal, hogy a rendszer olyan maradjon, amilyen.

Berki nem fog nyerni, mint ahogy az 5, de az 1 százalékot sem fogja elérni, az viszont igenis lehetséges, hogy zsebretesz fél milliárd forintot a közösből. Véleményem szerint ez nem vicces, még csak nem is elfogadható. Az is kérdés, hogy fog-e segíteni a Fidesznek az, ha ő elindul több jelölttel is az összefogásra végre hajlandó ellenzékkel szemben. Véleményem szerint nem, de sajnos semmi sem kizárható. Sok ideje mondjuk már nincs, de hogy károkat fog okozni a költségvetésnek, az szinte biztos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.