Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy identitásában erős, kikezdhetetlen magyar nemzetért dolgozik a magyar kormány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alább egy olyan közleményt adunk közre, amihez hozzátenni se nagyon lehet, olyannyira brutális. A szöveget Latorcai Csaba az EMMI közigazgatási államtitkára jegyzi, aki a Pesti Vigadóban az államalapítás évfordulója alkalmából adományozott – ez az ő szóhasználatuk – állami kitüntetéseket. Hogy miért október 26-án adnak át az államalapítás évfordulójával összefüggő kitüntetéseket azt nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy mégis mi volt a mondanivalója ennek az embernek. Hátha olvasóink nagyobb sikerrel járnak az értelmezésben. Íme a csodálatos közlemény:

A kormány elhatározottan és elkötelezetten egy identitásában erős, kikezdhetetlen magyar nemzetért dolgozik – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára hétfőn Budapesten, a Pesti Vigadóban az államalapítás évfordulója, augusztus 20. alkalmából adományozott állami kitüntetések átadásán.

Latorcai Csaba úgy fogalmazott: “Magyarország kormánya minden külső és belső nyomás ellenére elhatározottan és elkötelezetten egy identitásában erős és kikezdhetetlen magyar nemzetért dolgozik, amely kultúrájában, szellemében, lelkében és fizikai mivoltában egyaránt egészséges”. A kormány az intézkedéseivel és programjaival biztos és kiszámítható jövőt teremt családjainknak és gyermekeinknek, éljenek vidéken vagy a fővárosban – tette hozzá.

Latorcai Csaba felidézte: 1956-ban egy egész nemzet fogott ismét össze az elnyomás és a zsarnokság ellen; eggyé vált az akarat: szabadság és függetlenség. Bár a forradalmat az árulás és a túlerő ismét eltiporta, 1956 mégis megalapozta számunkra a szabadságot és máig tartó erővel határozza meg nemzeti tudatunkat – mondta. Az államtitkár kijelentette: mint 1956-ban, úgy “ma is nemzetünk megmaradása a tét”. Ebbéli küzdelmünket most nem fegyverekkel kell megvívnunk, hanem olyan modern, a 21. század kihívásaira reflektáló kormányzati programokkal, amelyek felemelik a magyar vidéket, megerősítik családjaink, gyermekeink jövőjét, nemzeti-keresztény identitásunkat és kultúránkat. Ellenállnak minden olyan törekvésnek, amely egy önmagában feloldódó, önazonosságát vesztett Európát képzel el, és próbál rákényszeríteni a kontinensünkre – fogalmazott.

Az államtitkár szerint “az, hogy jó úton járunk, mi sem bizonyítja jobban mint az egyre fokozódó és egyre dühösebb külső és belső támadások”, amelyek azonban “eddig sem és ezután sem térítenek el bennünket az elhatározásunktól”. Erőt ad ugyanis eleink bátor helytállása, cselekvő hazaszeretete és a meggyőződés, hogy nekünk magyaroknak van jövőnk, és a nemzeti összefogás elég muníciót ad ahhoz, hogy sorsunkat magunk alakíthassuk évezredes otthonunkban, itt a Kárpát-medencében – jelentette ki. Hozzátette: közös feladatnak kell lennie annak is, hogy a 21. századot a térség népeinek sikeres évszázadává tegyük, az itt élő közösségek önazonosságának megőrzésével, amelynek alapja a kölcsönös tisztelet.

Latorcai Csaba a kitüntetetteket méltatva arról beszélt, hivatásuk gyakorlása során életüket cselekvően alakították úgy, hogy annak gyümölcsei nemcsak önmaguk, hanem mások javára is válnak. Az ötvenöt kitüntetett tehetsége kibontakoztatásával, szívós, lemondásokkal teli munkával és szorgalommal teremtett és teremt valódi értéket. “Éppúgy formálják szűkebb és tágabb környezetük identitását, mint elődeink, akik ezerszáz éves történelmünk során építői kövei voltak a magyarságunknak, magyarságtudatunknak, Magyarországnak és a magyar nemzetnek”. Az ünnepségen az államalapítás évfordulója alkalmából adományozott Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéseit adták át, mert az augusztusban elmaradt a koronavírus-járvány miatt. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!