Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem demokrácia az…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Hétfő van, a világjárvány követhetetlenül sokadik hónapjában. Eléggé reménytelennek látszik néha, hogy valaha véget fog ez érni. Gondolom, mindenki megszenvedi a magáét, szörnyű ez, akárhonnan nézem. A gazdaság mindenhol döglődik, mindenkit megvisel az a tehetetlenség, ami most jellemző mindenhol. Úgy tűnik, nem sikerült megtalálni a megoldást, remélni lehet, hogy hamarosan ez változni fog. A járvány okozta helyzet sok mindent előhoz az emberekből. Rosszat is, de jót is.

With today’s announcement of no Free School Meal vouchers for FSM receiving children during half term or Christmas holidays, at a time where previously a full wage was stretched but now on furlough is 2/3rd. Meaning 2/3rd food, 2/3rd rent, 2/3rd utility bills…. Just so you know, if you run out of food or necessities, or times are just tough, please don’t let you or your kids go to sleep on an empty stomach. Don’t be afraid or embarrassed to send us a private message. We will do anything We can to help. It may simply be a case of dropping off a food parcel and leaving. No one has to know and where others are concerned, it never happened. We can not stress this enough, there is no shame in asking for help, please just message and if we can – We will always help. VSFC xxx (The Vegan Street Food Company)

We at SocialBoard are sad to hear the recent announcement of No Free School Meals. So Throughout half term Kids can eat free with us. From Monday onwards during half term break before 4pm, we can provide Cheesy Chips, a Mini burger or Spaghetti Bolognese for any child up to 16 (accompanied by an adult) Please SHARE to help those in need. ❤️❤️❤️ (Social Board Restaurant)

With light of recent events regarding the loss of free school meals we at the Boys would like to invite our little (or not so little) guests to dine free with us. Feel your bellies its on us….oh and Duchess. (The Boys’ Cafe and Eatery)

Tudom, hogy beszéltem már erről, de van, amiről érdemes többször is. Ez csak néhány bejegyzés a közösségi oldalakról. Angliából, bár úgy hallottam, nálunk is vannak hasonló kezdeményezések. Nekem most ezek jöttek szembe. Különféle településeken működő vendéglátó vállalkozások felajánlásai. Arra buzdítanak, ha éhes vagy, ha most nem telik ételre, ne szégyenkezz. Kérj és kapsz. Nem kell sorba állni, nem fogja senki megtudni, csak jelezz és diszkréten megoldják, adnak ételt. Mert nem lehet, hogy bárki éhesen feküdjön le.

Ez most történik, itt történik – vagyis Angliában történik -, és reményt ad arra, hogy mégsem annyira elcseszett az emberiség, mégis van remény. Talán.

Azt hiszem, lassan érdemes lesz egyfajta na és akkor? (leszarom) rovatot indítani. Ha lenne ilyen, egészen biztosan bekerülne Marsi Anikó megfertőződése a koronavírussal, Berki Krisztián feltűnési viszketegségének újabb tünetei, de Lakatos Márk véleménye Dúró Dóra stílusáról, valamint Dúró Dóra véleménye Lakatos Márk homoszexualitásáról is. Néha tényleg nem hiszem el, hogy bárkit érdekelnek ezek az emberek akkor, amikor ezernyi problémával küzd a társadalom. De ha érdekelnek is valakit, a többségnél az első ezer lényeges kérdésbe biztosan nem férne be egyik említett illető sem.

Én eddig azt hittem, a zorigó azért van, hogy Orbán Viktor személyes imázsát építgesse, valamint terjessze a propagandát azoknak, akik máshogy nem jutnának hozzá a betevőhöz. Erre nem kiderül, hogy ameddig nem néztem oda, orvosi szaklap lett belőle? De. Már a cím is:

Mutatjuk a gyógyszereket, amiktől Donald Trump gyorsan felgyógyult a koronavírusból

Október elején Donald Trump koronavírus-fertőzés miatt kórházba került, ahol még oxigénmaszkot is kapott. Az első napokban ellentmondásos hírek érkeztek az amerikai elnök állapotáról, sokkolva a világ közvéleményét. Csakhogy a politikus több gyógyszernek köszönhetően gyorsan felépült, és pár nap múlva már távozott is az őt kezelő egészségügyi intézményből. Az eset azt bizonyítja, az orvosok sokkal felkészültebbek most ősszel a járványra, mint tavasszal, már vannak gyógyszerek, amelyek segíthetik a koronavírus leküzdését.

Nem akarom elrontani az Origo olvasóinak örömét, sőt, nem léptetem elő magam szakértővé sem. Azt azonban viszonylag nagy biztonsággal állíthatom, hogy nem az Origo fogja megfékezni a járványt. Amennyit eddig tudni lehet – amellett, hogy minden nap változik a helyzet, miután ennyi idő kevés egy vírus megismeréséhez -, az annyi, hogy bizonyos emberek szervezete sokkal hevesebben reagál a vírusra, mint más emberek szervezete. Hogy miért, azt senki nem tudja jelenleg. De aki elkapja a betegséget, az vagy tünetek nélkül túl lesz rajta, vagy enyhe tünetei lesznek, másoknak súlyosabb, de kezelhető tünetei, megint mások belehalnak. Akkor is, ha minden elérhető kezelést megkapnak. A sajnálatosan elhunyt fertőzöttek között többségben vannak az idős emberek, de nagyon sok idős ember esett át úgy a fertőzésen, hogy mára kutya baja. Tehát nagy a valószínűsége annak, hogy nem Trump orvosai találták meg a bölcsek kövét, még csak az sem valószínű, hogy Trump egy két lábon járó csoda, egyszerűen az ő immunrendszere nem adott olyan heves választ, mint azoké, akiken nem lehetett segíteni. És ennyi.

Szijjártó Péter szorgosan teszi a dolgát. Most éppen arra buzdítja az ukrajnai magyarokat, hogy azok feltétlenül a Fidesz által jónak látott jelöltre voksoljanak. A siker érdekében megnyitották a határátkelőt és biztosítottak mindenkit, hogy amennyiben hazamegy szavazni Kárpátaljára, majd visszatér Magyarországra, nem kell karanténba vonulnia. Gondolom, ott nem fertőz a vírus ezen a napon. Az ukrán külügyminisztérium természetesen nagyon megörült annak, hogy Magyarország beleugat az ottani választásokba, ki is adtak egy közleményt.

Megállapítjuk, hogy Budapest figyelmen kívül hagyta Kijev többszöri felszólítását, hogy hagyjon fel a jogállamiság és a jószomszédi kapcsolatok elveinek figyelmen kívül hagyásával, és tartsa tiszteletben országunk  törvényeit… Elfogadhatatlan Budapestről súgni a választóknak, ez megsérti az ukrán jogszabályokat, az ukrán félnek nem marad más választása, mint hogy keményen reagáljon az ilyen lépésekre a bevett nemzetközi gyakorlatnak és Ukrajna jogszabályainak megfelelően. Az érzelmek túlfűtése a magyar fél részéről, valamint az ukrán állampolgárok arra való provokálása, hogy ne tartsák be Ukrajna alkotmányát és törvényeit, kudarcra van ítélve.

Ez igazán sokat lendít a két ország viszonyán, szó se róla. Sőt, Mipetink ugyanazzal a lendülettel állt bele Donald Tuskba is. Tusk bűne az, hogy korcs demokráciának nevezte Orbán rendszerét. Szerintem egyébként tévedett, nem demokrácia ez. Mindenesetre Szijjártó személyeskedett egy sort, majd ezzel zárta mondandóját:

Donald Tusk számára adott volt a lehetőség, hogy bizonyítson, ő azonban a legnagyobb európai pártcsalád vezetőjeként semmit nem tett azért, hogy az európai emberek könnyebben vegyék a világjárvány nyomán előállt egészségügyi és gazdasági kihívásokat. Donald Tusk egyetlen lélegeztetőgép beszerzéséhez vagy egyetlen európai munkahely megvédéséhez sem nyújtott segítséget.
Donald Tusk kudarcot vallott. Pártvezetőként és sajnos emberként is.
Én ugyan nem tudom, miért lett volna Tusk feladata beszerezni lélegeztetőgépeket. Azt sem tudom, nálunk miért Szijjártó dolga volt ez. Azt tudom, hogy a mai napig nem sikerült elszámolnia azzal a rengeteg adóforinttal, amit elköltött. Sem a luxusjachton ringatózással, sem a helikopteres röpködésekkel. Azt tudom továbbá, hogy nem fog jóra vezetni ez a sokfrontos háború. Értem én, hogy amikor valaki bajban van, csapkod minden irányba és üvölt, de jó lenne ezt saját hatáskörben, nem egy ország háta mögé bújva, nem egy ország nevében csinálni. Már csak azért sem, mert amikor Szijjártó és elvbarátai már régen a tárgyalóteremben ücsörögnek egy padon, és nem az lesz a legnagyobb gondjuk, hogy azon a nyáron hol ringatózzanak pihentetőleg, mi még mindig itt leszünk, ugyanazok lesznek a szomszédaink is, és jó lenne, ha majd egyszer normális kapcsolatokat építhetnénk. Olyat, ami nem csak a Fidesznek, hanem minden érintett félnek hasznos.
Kellemes ébredezést! Hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!