Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem látszik a gödör alja, ahonnan vissza lehetne pattanni a civilizációba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok! Egyáltalán nem a nap híre, de miután úgy látom, hogy a bulvármocsártól az extázisban lelkendező propagandamédián át a mértékadó független sajtóig mindenki fontosnak tartotta beszámolni róla, akkor itt se sikkadjon el: tovább szaporodik az Orbán-dinasztia, amennyiben a miniszterek elnökének legidősebb, saját lábon álló lánya hamarosan újabb onokát szül nagyapónak. Ahogyan az Kövér László életvezetési tanácsainak egyelőre kiadatlan kötetében írva található. Ha van valódi örömhír, amely egy egész nemzet orcájára mosolyt csal, akkor ez pont egy ilyen. Nekem erről csak annyi jutott eszembe, hogy senkinek nem áll módjában megválogatni a felmenőit, ezért felelősséggel sem tartozik a cselekedetei miatt. Ez szerintem alapvetés a teli pofával, vöröslő fejjel Apró-klánozó közéleti hőbörgések közepette is.

Ami nagyapót illeti. Mielőtt elhúzott volna Brüsszelbe az európai uniós csúcstalálkozóra felmosni, és újabb érdekes játszmába kezdeni, még gyorsan összerántotta az Idősek Tanácsának ülését, ahol Müller Cecília országos tisztifő és Novák Mátólminiszter Katalin közé beült szónokolni néhány propagandafotó kedvéért, a nagyon helyesen egymástól látható távolságra szétültetett időseknek. Merthogy ma van az idősek világnapja – elnézést is kérek gyorsan, amiért nem emlékeztem meg erről ma reggel -, úgyhogy ki másról szólhatott volna ez a nap, mint a miniszterek elnökéről, őfelségéről, akiért lényegében az egész ország van, és aki ebből az alkalomból a Karmelitában tartott eligazítást az illetékesnek. Azt nekem nem sikerült megfejtenem, hogy Országos Cecília néni milyen minőségében vett részt ezen az ülésen, mindenesetre kapott egy hálamaszkot a főnök úrtól, aki szerint az a béna, mezítlábas sebészeti maszk elég gáz. Bezzeg az övé, amivel külföldre jár. Úgyhogy innentől kezdve ezt tessék hordani Nyunyókanéninek. Szinte a szemem is könnybe lábadt. Nem a meghatottságtól, valami teljesen mástól, aminek próbáltam nevet adni, de a szekunder szégyennél jobbat megint nem találtam.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158636376931093

Tehát ezen a megejtő ülésen az ország leghíresebb filmsztárja sokadszorra belengette, majd belemondta a háztáji propagandakamerába is az egyik legnagyobb szemfényvesztést, amit gazdaságvédelem és általános megvédés címen eddig hangoztattak: koronavírus, járvány ide vagy oda, 2021 elején megkezdik a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését. Az igen. Ez biztosan kirántja a gödörből azokat a szépkorúakat, akiket ma nem győznek patetikus semmitmondások közepette éltetni (a KDNP nyáltengere abszolút győztes ebben a műfajban), aztán holnapra úgy feledkeznek meg róluk, mintha nem is lennének. Akiket meg esetleg nem ránt ki a gödörből 2020. október elsején a gondolat, hogy 2021 februárjában egyheti nyugdíjjal többet kapnak, azok vasárnap a tiszaújvárosi Fidesz jóvoltából akciósan vehetnek 15 vagy éppen 30 kiló krumplit. Ez van. A járvány annyira megviselte a gazdaságot, hogy már az ingyen krumpli is 100 forintba kerül kilónként. Nem volt kis munka Európa rekorder inflációját összehozni. De sikerült? Különben a KSH szerint 5,3 százalék volt az államháztartás GDP-arányos hiánya az első fél évben, és ha a KSH szerint ennyi volt, akkor ki tudja mennyi volt valójában?

És akkor Brüsszelről is ejtsünk pár szót, ami ugye Orbán szerint újabban már nem is tartozik az Európai Unióhoz. Mielőtt elhúzott volna rendet rakni a Soros tollbamondásának (via Gulyás Gergely) szolgaian engedelmeskedő brüsszeliták között (mert Jourová sem beszélhet így mimagyarokkal), belengette az MTI-nek, hogy amennyiben a nyomorúságos jogállamisági viták (bazmeg, járvány van, ezek meg ragaszkodnak a jogállamisághoz, az ember korrupt kipcsak pofája leszakad), akkor még mindig ott a lehetőség, hogy azt a 750 milliárd eurós forrást – amit az Európai Bizottság kötvénykibocsátással (értsd: hosszú lejáratú hitelből) finanszírozna a koronavírus miatt bajba jutott gazdaságok megsegítésére – kormányközi megállapodással, az EU intézményein kívül (!) teremtsék elő. Most azt hagyjuk, hogy ha ezt a horribilis összeget nem az Európai Unió veszi fel, akkor azt mennyivel kedvezőtlenebb feltételek mellett vehetné fel bárki más. De hogy eddig arról pofázott Varga Judittal bezárólag mindenki, hogy a júliusi csúcson kötött megállapodást mindenáron be kell tartani. Márpedig a júliusi megállapodásnak éppen ez az egyik sarkalatos pontja. Amit tehát saját elmondása szerint őfényessége ma már simán megfúrna (ebben az is benne van, hogy Magyarország 6 milliárd euró vissza nem térítendő forrástól esik el, ha kimarad a programból), mert mától minden másképp volt. És igen, ha kell, az Európai Uniót is hajlandó megkerülni ezért. Végre. Nem tudom, hogy vannak-e még megfelelő szavak, amelyekkel ezt az embert jellemezni lehetne, én időről időre kifogyok belőlük.

Holott van itt még egyéb is. Hű alászolgája, a luxusjachtozás és helikopterezés koronázatlan királya közben Kairóban éktelenkedik, és onnan üzente meg, hogy a brüsszeli hazugságok ellenére Egyiptom bebizonyította, hogy a migráció nem csak szárazföldön, de tengeren is megállítható! Jó látni, hogy egyetlen alkalmat nem hagynának ki, hogy az elvileg papíron szövetségesüket, nem mellesleg a rezsimjüket nagyvonalúan finanszírozó Európai Uniót gyepálják. És most jön a nempoén: miközben Szijjártó Péter egyiptomi haverjait magasztalja (a kedves nejéről éppen most derült ki, hogy fél év alatt egy heti luxusjachtozásra is bőven elegendő 68 millió forintot keresett a vadonatúj cégével, vagyis esélyes ex-Rogánné üzletasszonyi babérkoszorújára), a minisztériuma közölte a szétvert Index helyén üzemelő orgánummal, hogy a Hegyi-Karabahban kitört azeri-örmény konfliktust illetően Magyarország kiáll Azerbajdzsán területi integritása mellett (Hegyi-Karabah Azerbajdzsán határain belül fekszik). Vagyis az üldözött keresztények védőszentjei és a melldöngető politikai kereszténység zászlóshajói a többségében keresztény örmények lakta – vitatott hovatartozású – enklávéban kirobbant háború ügyében gondolkodás nélkül az azeri iszlám diktatúra oldalára álltak. Miért? Egyszerűen nem értem, hogy lehet ezt csinálni.

És ennek dacára van bőr Semjén Zsolt pofáján arról lamentálni, hogy a bűnben élő Európai Unióval szemben az ő küldetésük az, hogy visszatérjenek „az alapító atyák örökségéhez, a keresztény civilizációhoz, a nemzetek szuverenitásához és a család örökségéhez”. Mintha Magyarország nem lenne az EU része, basszameg. Abszolút reménytelennek tűnik, hogy valaha is elérjük a gödör alját, ahonnan vissza lehetne térni a civilizációba. Pedig az SZFE polgárságának üldözéséről, zsarolásáról, semmibevételéről, egy gépesített lövész ezredes, meg egy frusztrált művészből lett politikai végrehajtó általi mocskos fenyegetéséről most egy büdös szót nem szóltam.

Mai műsorunk:

Nincs még egy ilyen uniós tagállam, az hétszentség

Ez akár még döntő jelentőségű is lehet

Sikerpropaganda a választások előtt

Úgy érzed, félúton vagyunk már ahhoz, hogy ez egy működő ország legyen?

DK: Óbuda előző, fideszes városvezetése eltitkolt egy pedofilügyet

Kulcskérdés

Nem gondoltam, hogy lesz olyan az életemben, amikor úgy gondolom, jobb romániai magyarnak lenni, mint magyarországi ellenzékinek

Egy büntetőtörvényszéki tárgyalás irataiból

A számok hatalma

Politikai komisszárok és katonatisztek kultúrharca

Olvasói hozzászólások:

• 1) De, ha az Európai Unió Varsóban, Budapesten, Berlinben, Párizsban van, akkor miért nem lehet Brüsszelben is?
2) Ha az Európai Unió a nemzetek közössége, akkor miért a fővárosokban van? Felcsút már sz*rt sem ér?!?! Most már egyértelműen bizonyított, hogy a koronavírus az agyat is megeszi. (Az állampárt jobban tudja)

• Némelyik gyógyszerre, lehet inni,ezt a háziorvos néni mondta,amég volt nálunk ilyesmi. Most már nincs háziorvos,csak két faluval odébb. Antibiotikumra nem szabad,ezt mondta. (janos)

• Úgy tűnik nem a közmédiát, parlamentet vagy a SzFE-t kell blokád alá venni, hanem a német autógyárakat. Amíg nincs számottevő veszteségük, addig gazsulálnak és visszaosztanak Orbánnak. Egy (vagy akár több) hónapra megbénítva valószínűleg átgondolnák a dolgot és vagy elengednék Orbán kezét (rosszabb esetben egyenesen betennék a darálóba, hogy Rogán ígérete érvényesüljön), vagy kivonulnának az országból. Bármelyik esetben dőlne a dominó. Sajnos a dominó innenső fele egyelőre túl stabil a ráható nyomás ellen, de a másik oldalon sokkal nagyobb erő van, csak mozgásba kell hozni. (bircanyeerow)

A nap elgondolkodtató kommentje Györgytől:

Majd, ha már tovább tűrhetetlen lesz a helyzet mint 2010-ben, elzavarja ez az áldott, jámbor, isten adta nép ezt a Fidesz csebolt, de jobban akkor sem járunk. Az elégedetlen tömegeket összefogni, megszervezni és irányítani biztosan nem egy liberális gondolkodású taoista szerzetes fogja, hanem egy nagydumás, karizmatikus álpróféta, mert más nem lehet rá képes. Pont olyan, mint Orbán.☹ 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.