Március 7,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs még egy ilyen uniós tagállam, az hétszentség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 822,887 forint, még hiányzik 2,177,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Áldassék a józan ész hatalma, jó reggelt kívánok! Mióta a Fidesz-kormánynak évi nettó 1,3 milliárd forintért úgynevezett sajtófigyelést végző Médianéző Központ szerint Magyarországon a Kurucinfó is balliberális médiaorgánumnak számít, mégpedig azért, mert a jelenlegi kormánynak nincs jobboldali (nemzeti/konzervatív/kereszténydemokrata) ellenzéke, nem túl sok választása maradt az embernek. Vagy előveszi a pálinkás üveget (reggel 6-7-8-kor azért elég meredek), vagy felköti magát, vagy igyekszik minél kisebb sérülésekkel túlélni ezt a szó legbrutálisabb értelmében vett Meseországot. Ugyanez a három lehetőség érvényes arra is, hogy a törvénytelenül megszállt Színház- és Filmművészeti Egyetem idő előtt kirúgott kancellárja helyére egy gépesített lövész tisztet talált a Vidnyánszky fejétől bűzlő, Orbán parancsára szalutáló kuratórium. A katona NER-társ ráadásul már most fenyegetőzik és zsarol. Vagy arra, hogy Varga Judit szerint Polt Péter már csak azért sem pártkatona, mert nem Fidesz-tag.

Ámde a kurucinfós elmegyógyintézet-kompatibilis megállapításra visszatérve: köszönjük a meglepő őszinteséget Boros Bánk Leventének – aki mellékállásban a Hír TV nevű pártkanális trollja is -, hiszen mi sem gondoltuk egy pillanatig sem, hogy az elfogadásról szóló könyveket ledaráló, a tolerancia mellett kiálló embereket „szellemi toprongynak” tituláló, az LMBTQ-közösség „halálos fenyegetései ellen” most éppen szombatra demonstrációt hirdető Toroczkai-Novák-Dúró-féle szélsőjobbos alakulat a Fidesz ellenzéke volna. Azon majd az érintettek  sértődjenek meg, ha akarnak, hogy az állampárt milliárdokkal kitömött sóhivatala nem tartja őket nemzetinek. Sem. Az más kérdés, hogy sokunknak szerintem teljesen más fogalmaink vannak a nemzetről, a konzervativizmusról és pláne a kereszténységről, mint az üvöltő szélsőjobboldalnak. Például nem a gyűlöletből, a démonainktól való rettegésből, és nem is a kisebbségek boszorkányüldözéséből és jogfosztásából építünk rozzant nemzeti identitást. És már ez is jóval egészségesebb, mint habzó szájjal abnormálisozva, abberáltazva, gyurcsányozva követelni Magyarország távozását az Európai Unióból, vagy éppen a cigánybűnözők Szibériába deportálását.

Úgy tűnik, a brüsszeli liftekben hiába suttogják az ellenkezőjét Varga Judit miniszterasszony fülébe a liberális véleményterror igájában senyvedő brüsszeliták, a jogállamiságról szóló országjelentésbe mégis mindenféle furcsaságok kerültek. Amelyekből az jön le, hogy azért annyira mégsem találják faszának mindazt, ami miatt a dekázó amazonra állítólag – ő mondta, amikor a minap Donáth Annával méltóztatott leülni vitázni – oly nagyon irigykednek ott a hanyatló Brüsszelben. Mint például amiatt, hogy ő Magyarországon szabadon beszélhet olyan dolgokról, amelyekről nyugati kollégáinak kussolniuk kell, különben szétszedi őket a közvélemény és a balliberális cenzúrasajtó.

Nagy zárójel. Láttam a minap a Fidesz Facebook-oldalán, hogy Orbán-plakáton hirdetik azt az orbánista kipcsakizmust, miszerint:

Az Európai Unió nem Brüsszelben van. Az Európai Unió Varsóban, Budapesten, Berlinben, Párizsban van. Mert az Európai Unió a nemzetek közössége.

Szerintem ezt az orbitális baromságot akkor sem kéne hangosan hirdetni, ha mindenáron az a cél, hogy a magyarok egy életre megutálják Brüsszelt és elhiggyék, hogy

  • Brüsszel miatt lesz év végén akár 9 százalék körüli a gazdasági recesszió;
  • Brüsszel miatt volt muszáj Rogánéknak tavaly egyetlen haveri cégbe önteni 70 milliárd forintot (!!!) kormányreklám címen;
  • Brüsszel miatt fizetett percenként 1 millió forintot angol leckét kínáló műsorért egy állami cég úgy, hogy a pofátlan üzlet szálai Habony köréig érnek;
  • Brüsszel miatt pumpálják fel 5,6 milliárd forinttal a Szijjártó-féle külügy egyik cégét és alapítványát a határon túli gazdaságfejlesztési és nemzetpolitikai célok hatékony megvalósításával összefüggésben, mert most mindenkinek szolidárisnak kell lenni és összeszorított fogakkal tűrni kell a nyomorúságot;
  • Brüsszel miatt ömlenek a közpénzmilliárdok a Szijjártó-féle külügy kereskedőházainak hálózatába, hogy a legnagyobb hasznot az Orbánnal és Erdogannal egyaránt kiváló haverságban álló Adnan Polat vállalkozó cége húzza;
  • Brüsszel miatt kellett átjátszani a kaszinókat az Orbán-holdudvar kezére, hogy az Orbán-kormány által kiválasztott tulajdonosok 2019-ben például 14 milliárd forint nyereséget tehessenek zsebre;
  • Brüsszel miatt volt 80 ezer fővel több álláskereső szeptemberben, mint tavaly ilyenkor, és nyilván Brüsszel tehet arról is, hogy a munka nélkül maradt magyaremberek – akiknek a kedvéért nem módosít építési szabályzatot Makón a helyi testület, nem növelik a városban megengedett beépíthetőség és épületmagasság nagyságát, hogy 5 milliárd forint közpénzből szállodát építsenek a fürdő mellé, mint Mészáros Lőrinc született zserni – hónapokat várnak a munkanélküli járadékukra (mert kurvára nincs segély és ingyenpénz);
  • és igen, Brüsszel kibaszott kettős mércéje meg Soros miatt miatt hozták kedd este azt a kormányrendeletet is, amellyel a fővárosi közgyűlés fejére szarva, Orbán korábbi igéreteit meghazudtolva eldöntötték, hogy bármit akar Budapest, mindenképp beépítik és betonba öntik a Városligetet.

Szóval egyrészt nagyon nem kéne ezzel az ócska szar dumával jönni, hogy az Európai Unió nem Brüsszelben van. De, az Európai Unió pont annyira van Brüsszelben, mint Varsóban, Budapesten, Berlinben vagy Párizsban. Különféle nemzetek tagjai élnek Budapesten is és Brüsszelben is, egyik sem áll a másik felett. Aki egyebet hazudik, csak azért, mert jól hangzik a puskaporos hordón ülő, libernyákok eltaposásáról álmodozó keménymag füleinek, az egy utolsó szar alak.

Ha csak erre a fenti – azaz egyetlen szorgos NER-hétköznap történéseit összesítő – listára ránézünk, könnyen beláthatjuk, hogy semmi értelme részletesebben belemenni ebbe a bizonyos országjelentésbe. Akkor sem, ha a blöffkirály akkora mesterséges, mondvacsinált feneket kerekített neki Jourova kapcsán, amekkorát. És akkor sem, ha Kovács Zoltán, a főnöke iránti szolidaritásból, ugyanezen oknál fogva tátott szájjal rohangált tegnap az összeesküvés-elméletek péniszerdejében.

Semmi meglepő, semmi sokkoló nincs benne az igazságszolgáltatás-sajtó-korrupció tengelyen, amivel e jelentés (függelékestül, lábjegyzetestül, mindenestül 25 oldal) nélkül nem volt tisztában mindenki. Mármint mindenki, aki nem azt gondolja a világról, amit a regnáló kormány. Ráadásul ez a jelentés az égvilágon semmilyen normatív kötőerővel nem bír, a gyakorlati jelentősége Varga Judit meglehetősen ellentmondásos és zavarbaejtő, szánalmasan és kínosan sorosozó jajveszékelése ellenére sem mutat túl azon a javaslaton, ami lehetővé tenné az EU-s pénzek felfüggesztését a jogállamiság megsértése esetén.

Nyilván így is kínos, kellemetlen, szégyen és gyalázat, hogy ez Magyarország. Ahol a legfelsőbb orbánista köröket érintő korrupciós nyomozások gyakorlatilag nem léteznek. Ahol akkor sem történik semmi a korrupt nagykutyák ügyében, amikor a gyanú szabad szemmel is látható. Ha kicsit jobban megerőltetik magukat, akkor talán még a fideszes hívek is látják. Tehát ha csak egyetlen szürke NER-hétköznapot veszünk figyelembe, akkor is világos, hogy ez a 25 oldalacska legfeljebb lábjegyzet a NER jogállamisághoz fűződő beteg kapcsolatának lexikonjában. Soros meg az elfogultság meg a politikai rágalmak meg az abszurd és valótlan állítások meg a kettős mérce persze akkor is nevetséges volna, ha lenne még legalább egyetlen ország, ahol 470 pártállami propagandakiadványt egyetlen akolba tereltek, eltorzították a már amúgy is torz médiapiacot, folyamatosan független kiadványokat zabálnak fel és kamionszámra öntik a mindenki pénzét ezekbe az egyenkanálisokba, hogy azok gátlástalanul mossák az agyakat. Nincs még egy ilyen uniós tagállam, meg lehet nyugodni.

Úgyhogy sokkal fontosabb az a jogállamisági mechanizmus bevezetéséről szóló német javaslat, amelyet az uniós tagállamok állandó képviselőinek többsége megszavazott, ez megy tovább az Európai Parlamenthez, ahol van esély rá, hogy szigorodik. Ebben most csak annyi a hírérték, hogy Magyarország és Lengyelország nemmel szavazott, mondjuk teljesen más okokból, mint  a holland, finn, svéd, dán és belga képviselők, akik túlságosan puhának tartják a németek által javasolt kompromisszumot. Azt értem, hogy Magyarország kormánya és haverja, a lengyel illiberális kormány, akik rendszeresen telibehányják a jogállamiságot nem akarják, hogy az uniós pénzeket felfüggesszék azért, mert ők nem hajlandók kevesebbet lopni és demokráciában sem hajlandók élni. Viszont. Hol van a legendás V4-es egység? Hol van Szlovákia és Csehország? Ők miért nem álltak Orbán Viktor oldalára ebben a kérdésben? Lehet, hogy ők másképp látják ezt az Európai Unió – Brüsszel kérdést? Lehet, hogy nekik az Európai Unió Brüsszelben is van, nem csak Pozsonyban meg Prágában? Ki tudja.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!