Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden féket leszereltek a felcsúti hajóágyúról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dicsértessék a szellem világossága, jó estét mindenkinek! Tartozom azzal a semennyire nem közérdekű vallomással, hogy miután az operatív törzs napi bohózatainak követését elengedtem, javult a pszichés állapotom. Ettől függetlenül tájékozódni szoktam változatlanul a törzsi performanszokról, és változatlanul gyalázatosnak találom azt, amit Müller Cecília naponta egyenes adásban művel most, hogy láthatóan sokkal nagyobb tétje is van a dolognak, mint amikor napi 15 fertőzöttet találtak nagyítóval úgy, hogy közben mindenki otthon maradt.

Bár amennyiben csak a negyede igaz annak az evidens nyílt titoknak, hogy Orbán már a járványügyi szakemberek véleményét is ívesen leszarja (Czunyiné Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztő férjénél egy árnyalattal szalonképesebben úgy is fogalmazhatunk, hogy már nem bízik meg bennük), akkor körbeértünk. Nekem mondjuk eddig sem volt illúzióm azzal kapcsolatban, hogy aki mindenben is a saját akarnokságát, önfejét és hatalommániás gátlástalanságát követi, akinek a szakma (és itt bármely szakmai érdekképviseletre gondolhatunk) csak arra kell, hogy legyen kibe-mibe lábat törölni, legyen kiből hülyét csinálni, legyen kit biodíszletként mutogatni, hogy nekünk ilyenünk is van, az nem pont egy világjárvány miatt fog kimosakodni a jellemgyengeségéből és az autoriter irányba elferdült hajlamaiból. Szóval országos néni ezért is nyomja a hülye propagandát: amikor éppen bezuhan a tesztelések száma – ami különben semmilyen nemzetközi ajánláshoz képest soha nem volt túl acélos -, akkor jelenti be, hogy jelentősen nőtt a tesztek száma. Hogy élő ember nincs már, aki komolyan veszi ezeket a dumákat, az nekik nagyjából tökmindegy. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy 2022-ben is úgy legyenek a számok.

Hogy ebben az egészben milyen sokadrangú kérdés az emberi tényező, vagyis a kéményen dolgozó humán erőforrás, akárcsak a potenciálisan elhullók száma, sőtpláne a járvány miatt egzisztenciálisan ellehetetlenült polgárok nyomorúsága, azt egyrészt szépen mutatják a gazdaságvédelmi alapból gazdaságvédelem, megmentés, munkahelyteremtés címen szétszórt csilliárdok, amelyeknek a nagy része a Tiborcz-Mészáros-egyházak-stadionok tengelyen landolt. Ne hallgassuk el, de ne is hagyjuk magunkat megtéveszteni: a lelakott egészségügy szakdolgozóinak, ápolóinak ma belengetett 20 százalékos novemberi béremelés, illetve a közmunkásoknak jövőre (exkluzív miniszterelnöki interjúban!) beígért béremelés az évek óta befagyott nyomorúságukra, azt mutatja, hogy minimális erőfeszítéssel, némi alamizsnával meg akarják vásárolni azoknak a szavazatait, akiket hosszú éveken át kizsigereltek, és teljesen kiszolgáltattak az önkényüknek. Akik majd annak a kevésnek és megalázónak is örülnek, amit aztán hangos propagandahörgések kíséretében úgy vágnak hozzájuk, mintha szívességet tennének.

Hogy az emberi tényező mennyire nem számít, de még a nemzeti érdek sem számít (hiszen az nem esett egybe soha Orbán személyes hatalmi érdekeivel, márpedig itt minden ekörül forog) bizonyítja az a büdösbunkó, agresszív háború is, amit a kirgiz diktátor körbenyalása közepette az Európai Bizottság ellen indított őfényessége, Vera Jourová jogállamisági biztos kirúgását követelve. Ez is ugyanannak az áttetsző, ócska maffiózó tempónak a megnyilvánulása, amit tizenegyedik éve kénytelenek vagyunk tüdőre szívni. A magyar emberek háta mögé bújva megsértődik a magyar emberek nevében, mintha körömfeketényit is érdekelnék a magyar emberek, akiknek kizárólag a szavazatai érdeklik őkelmét, miközben az egész arról szól, hogy amikor majd szerdán megjelennek az EB országjelentései, amelyekben első alkalommal értékelik, hogy az EU-országok mennyire demokratikusak, akkor majd legyen kire mutogatni. A gonosz cseh liberális boszorkányra, aki elfogult és betegnek nevezte mimagyarok orbánista demokráciáját.

Miközben ezek az egyre kevésbé tisztelt európai kultúrbürokraták eltartják a kisujjukat és a kompromisszum szót ismételgetik; miközben Angela Merkel és a német soros elnökség egyes szivárgások szerint kiveszik a jogállami mechanizmusból a jogállamot, hogy Orbán is rábólinthasson (más értelmezések szerint ez nem egészen így van), a felcsúti nyíltan szembemegy az egész közösséggel. Nem először, de egyre pofátlanabbul, minden írott és íratlan szabályt felrúgva, fenyegetőzve, hörögve, utasítgatva. A német iparlobbit a tenyeréből a magyar adófizetők keservéből zabáltatja, ezért Merkelék így, vagy úgy, de mindenképpen érdekeltek abban, hogy a kedvében járjanak: a meglehetősen puha és vizes német javaslat értelmében ugyan kurva nehezen és inkább csak elméletileg, de lehet büntetni a korrupciót például, azonban más súlyos jogsértéseket, mint a sajtószabadság korlátozását, vagy az igazságügyre gyakorolt politikai nyomást, nem igazán. Halkan, szégyenkezve és álértetlenkedve jegyzem meg: Varga Juditnak még ez a puha és vizes javaslat is elfogadhatatlan, naná.

Az, hogy Ursula von der Leyenről lepergett a felcsúti zsarolási potenciál fenyegetése és teljes mellszélességgel kiállt Jourova mellett, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ennek az ügynek itt vége. Most kezdődik csak igazán. Hátha eltakarja a körvonalazódó gazdasági katasztrófát, az elszabadulás előtt álló munkanélküliséget. Az, hogy Orbán az Európai Bizottság elnöke fölé helyezte magát ezzel a levéllel, mintha a főnöke lenne, és kvázi utasította, hogy kirúgja az egyik biztost, miközben pontosan tudta, hogy mi lesz a reakció, a végkifejlettől függetlenül tragikus. Azt mutatja, hogy minden féket leszereltek az már eddig is elszabadult felcsúti hajóágyúról: emberünk bármeddig elmegy, még az általa két kézzel megszavazott EB-elnököt is rezzenéstelen pofával képes hátba szúrni, és ami ennél súlyosabb, az egész Európai Unió működőképességét is hajlandó aláásni azért, hogy ne az legyen a téma, hogy téglánként verte szét a jogállamot, és lop, mint a szarka. Egészen tragikus, hogy egy minden hájjal megkent blöffkirály, aki tíz éve vádol másokat a saját maga által elkövetett bűnökkel, keleti diktátorokhoz dörgölőzés közben, a maffia kézikönyve alapján sakkban tartja és bomlasztja Európát. A hívei meg elhiszik, hogy Brüsszel a vesztünket akarja, de nem baj, mert a mi jövőnk úgyis a Budapest és Biskek közötti közvetlen légi járaton van.

A mai étlap:

Orbán Viktornak megint sikerült minden magyar nevében megsértődni

Mi értelme az EB döntésnek, ha úgyis semmibe vehetik?

Innen már nincs messze az Origó színvonala

Tízparancsolat

Ha Magyarországnak működnie kell, akkor miért vannak lezárva a határok?

És biztos vagyok abban, hogy senki nem akarja majd vállalni érte a

Pedig a pálinka biztosan nem segít. Valószínűleg a propaganda se

Hát nem különös? 

Az ellenzéki összefogásról

Ez pontosan a libernyákozás színvonala, a propaganda dögkútjának a szintje

Olvasói kommentek:

• Kirgizisztán legendás termékei , melyek rég hiányoztak az üzletek polcairól és a széles tömegek újra élvezhetik a legendás produktumokat, úgymint az összecsukható kumiszadagoló, a 2 és 4 személyes instantjurta, az elemes teveherélő valamint a jakfaggyúval töltött krémvirsli , mind mind népeink barátságát jelképezik. Előre elvtársak ! (Attila Skultéti)

• Az a híres kirgiz ipar, abba megéri ám befektetni. Biztos mindenki hallott már a magas színvonalú kirgiz technológiáról! (Attila Major)

• Ha a magyaremberek nevében duzzog,arról talán meg kellene kérdezni a magyarembereket!!!Erről lehetne konzultáció!!Arról főleg hogy mire költjük a pénzünket,ugyanis az nem az ő és nem a kormány pénze,az a mi közös pénzünk,amit sajátjaként használ!!!Szomorú és utálatos dolog!!!🤔😔 (Attila Munkácsi)

A nap kiemelt hozzászólása by Attila Gera (véletlenül úgy alakult, hogy ma Attila napot tartunk):

“a két nép között meglévő közös eredet és a barátság mindennapi megélésének ma a legnagyobb akadálya” a távolság, ezért szükség van egy közvetlen légi járatra Budapest és Biskek között… Ja. Én is azt kértem karácsonyra! Miért nem hosszabbítjuk meg inkább a felcsúti kisvasutat odáig?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.