Január 27,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktornak megint sikerült minden magyar nevében megsértődni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,243,767 forint, még hiányzik 1,756,233 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Remélem, ma teljesül a kívánságom. Nagyon cuki a lakájmédia. Minden áldott nap képesek hosszú cikket írni arról, hogy mindenféle fővárosok támogatásokat biztosítanak, bezzegbudapest. Nini, Origó:

Bécshez hasonlóan Párizs és Madrid vezetése is komoly támogatásban részesítette a koronavírus-járvány következményei miatt bajba jutott vállalkozásokat. A francia fővárosban szolidaritási alapot hoztak létre, és helyreállítási tervvel próbálják enyhíteni a gazdasági károkat, a spanyol fővárosban is eurómilliókat költenek erre. Szemben az európai nagyvárosokkal, a budapesti baloldali vezetés nem segít a polgároknak, még koncepció sincs. 

De ez naponta. És totál mindegy, hogy hazugság, mert amit lehet és tud, igenis segít a magyar főváros. A lényeg nem is ez, hanem az, ami minden propagandacikkből kimarad. Konkrétan: nincs az Unióban olyan tagország, melynek kormánya úgy kifosztaná akár a fővárost, akár a többi települést, mint ahogy azt a magyar kormány teszi. Sőt, mióta járvány és gazdasági válság van, minden kormány plusz támogatást ad az önkormányzatoknak, kivéve az unortodox Orbán-kormány, mert nekik éppen most jutott eszükbe elvonni forrásokat. Ilyet senki, egyetlen ország sem csinált. Na, innen szép még pocskondiázni is a főváros vezetését. Tényleg.

Járvány ide vagy oda, Orbán Viktor megállás nélkül dolgozik a mimagyarok boldogulása érdekében. Építi a nemzetközi kapcsolatokat rendkívüli szorgalommal. Tegnap este fogadta az ország számára hihetetlenül fontos Türk Tanács egyik tagjának, Kirgizisztánnak a vezetőjét. Orbán, a rá jellemző gavalléria jegyében a frissen létrehozott Magyar-Kirgiz fejlesztési alapba be is dobott hirtelen közel 16 milliárd forintot, mert még talált felesleges pénzt az idei év költségvetésében. Abban a költségvetésben, melyben sajnos nincs pénz (például) az önkormányzatok támogatására, az Igazgyöngy számára, a MET szegényeinek megsegítésére, sőt, ezektől az intézményektől komoly összegeket vett el a kormány a járvány miatti kiadások közös teherviselésére hivatkozva. Szerencsére a kirgiz gazdaság van annyira fontos az ország számára, hogy oda jut még némi aprópénz.

Ésakkor:

Magyarország és Lengyelország “a liberális ideológiai véleményelnyomással” szembeni együttes fellépés érdekében közös összehasonlító jogi intézetet hoz létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, miután fogadta lengyel kollégáját, Zbigniew Raut.

Szijjártó Péter azt mondta: a nemzeti érdeket egyértelműen előtérbe helyező, keresztény alapokon politizáló két patrióta kabinet politikája sokszor megemészthetetlen a “nemzetközi liberális fősodor” számára, amely ezért folyamatosan támadja a két országot.
    A közös jogi intézet “a kellő jogi biztonságot, bázist és tudást fogja felhalmozni a liberális ideológiai véleményelnyomással szemben” – emelte ki. (MTI)

Szerencsétlen, nemzeti érdekeket képviselő, keresztény, patrióta kormányt üldözi az ellenség. El vannak nyomva. Pedig mi mindent meg nem tesznek a nép érdekében! Például Orbán úgy védi Magyarországot a járványtól, mint egy anyatigris. Lezáratta a határokat, ide aztán be nem jön a rohadék vírus. Ami amúgy már régen itt van, fertőz és pusztít, de a határok lezárása – ami természetesen nem egyformán vonatkozik minden ország polgáraira – bőven elég, a gazdaság nem állhat le, mert az a kormány bukását jelentené. A patrióta, keresztény kormányfőnek valójában egyetlen egy fontos érdek lebeg a szeme előtt: a német nagytőke akadálytalan működése. Miközben az ország egy része a saját nyomorában fuldoklik, a német fegyvergyárak- és fegyverkereskedők, a német autóipar hihetetlenül jó üzleteket köt a magyar kormánnyal. Ameddig ez így van, addig a kormány tökéletes biztonságban érezheti magát. Nem a kirgizek, nem is a lengyelek védik meg Orbán trónját. Lehet találgatni, hogy kinek a mindenek fölötti érdeke a rezsim hatalmának megőrzése, kinek van elég pénze és ereje ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni.

Mára virradóra Orbán Viktor bejelentette: nem áll szóba többé Vera Jourová bizottsági alelnökkel, mert az megsértette a magyarembereket, és felszólította Ursula von der Leyent, hogy mentse fel tisztségéből Vera Jourovát.

 A magyar miniszterelnök leszögezte: “Magyarország 2004-es csatlakozása óta az Európai Unió elkötelezett tagja. Vitás kérdésekben mindig – és legtöbbször eredménnyel – törekedtünk a megegyezésre. Értékeljük (Ursula von der Leyen) elnök asszony bizottsági elnöki munkáját”.
    Orbán Viktor kifejtette: “Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot sértő szavai miatt kénytelen vagyok elnök asszonyhoz fordulni. A bizottság alelnöke Magyarországot nyilvánosan ‘beteg demokráciának’ nevezte, és azzal sértegette az Európai Unió magyar polgárait, hogy ‘nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.’ E kijelentések nemcsak a demokratikusan megválasztott magyar kormány elleni – lassan már szokásosnak tekinthető – támadást jelentenek, de sértőek Magyarországra és a magyar emberekre. Az előbbi helytelen, az utóbbi elfogadhatatlan” – írta a kormányfő.
    Hozzátette: e kijelentések ellentétesek a Bizottság Lisszaboni Szerződésben deklarált semleges és objektív intézményi szerepével; a nyilatkozat semmibe veszi a lojális együttműködés alapelvét, és kizárja az értelmes párbeszéd lehetőségét Vera Jourová bizottsági alelnök és Magyarország között.
    “Aki tevékenységével megsérti a Szerződést, az nem lehet a jogállamiság és az európai értékek védelmezője. A biztos asszony kijelentései összeegyeztethetetlenek a bizottságban elfoglalt pozíciójával, ezért tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges. Amíg ez nem történik meg, addig a magyar kormány Vera Jourovával felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat” – tájékoztatta levelében Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökét. (MTI)

Igazán örülök annak, hogy Orbán Viktornak megint sikerült minden magyar nevében megsértődni. Innen szeretném jelezni, hogy engem például nem sértettek a bizottsági alelnökasszony szavai, pedig én is magyaremberek vagyok. Sőt, az a véleményem, hogy ez már régen nem beteg demokrácia, hanem beteg diktatúra. Nem sok kétségen van afelől, hogy Leyen meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy megvédje a német nagytőke érdekeit, a jogállamiság és az európai értékek ellenében is, de nem pontosan értem, ez a feltűnő cirkusz mire való. Ha csak arra nem, hogy a magyar kormányfő tematizálni tudja a magyar közbeszédet, és el tudja terelni a társadalom figyelmét arról, ami az országban történik.

Talán nem vagyok már abnormálisan naiv, de nehezen tudom elképzelni, hogy az emberek olyan önfeledt szájtátással figyelik a következő másfél évben Orbán és Jourová csatáját, hogy közben észre sem veszik az egészségügy összeomlását, nem tűnik fel nekik, hogy elveszítették a megélhetésüket, hogy összeomlik az életük és a gyenge állam semmit nem tesz értük. Ennyire szerintem még a legfideszesebb hívek sem hipnotizálhatóak. Másfél éven át legalábbis biztosan nem.

Itt az ideje ébredezni. Úgy nézem, ma lesz napsütés is, az feltétlenül fontos a jó közérzet miatt. Meg egyáltalán is. Jó ébredezést, hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!