Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennek nem a szólás- és véleményszabadsághoz van köze, hanem az idiotizmushoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Derűs jó estét kívánok! A nap egyik jó híre (írjuk oda a többi mellé, ha még van hely), hogy Csodaország legtehetségesebb gázszerelője, egyben legsikeresebb üzletembere (via jószerencse és Orbán Viktor) immár biztonsági céget is alapított, mert a portfóliója ezen részén eddig egy böszme üres hely tátongott. A több mint sokatmondó nevű Talentis Protect Zrt. nyomozással, személybiztonsági tevékenységgel, de ipari takarítással és üzletviteli tanácsadással is foglalkozik, hogy rohadjak meg. Akinek van ötlete, hogy még mi minden van, amivel a Mészáros néven futó Orbán-klánnak foglalkoznia kéne, mert mindenki másnál jobban értenek hozzá, az inkább tartsa magában, mert holnaputánra valósággá válik. Ugyanitt Védjen meg téged a közpénzből lett polihisztor feliratú, mindenféle csecse szuvenírek eladók.

Például pálinkásüvegek. Ez teljesen indokolt lenne, hiszen Tállai Benzinárcsökkentő András pénzügyminisztériumi államtitkár az MTI fülébe sugdosta, hogy megint világraszóló sikerek kapuján estünk be dübörögve:

A célunkat elértük, az adómentes párlatfőzés szabadsága már mindenkit megillethet az EU-ban.

Bárcsak a mindenkit megillető gondolkodás, a kételkedés, a jogos bírálat, és az ivarérett polgárok felnőttként kezelésének minimumáért harcolna ilyen megveszekedetten az Orbán-kormány. Már az is jó lenne, ha csak feleannyira vernék az asztalt ezekért, mint amennyire az adómentes szeszért és az illiberális, szuverén elhülyülésért vagdalkoznak. Merthogy az adómentes szesz mértéktelen fogyasztása köztudottan öl, butít és nyomorba dönt, pedig már így sem túl a jó helyzet. Vagy ha mondjuk az egészségmegőrzéshez elengedhetetlen élelmiszerek, például gyümölcsök, zöldségek széleskörű hozzáféréséért tipródnának (nyugi, a 3000 forintos málna csak a kezdet, pedig az alma és az őszibarack egy év alatt így is 141 százalékkal drágult), az is megsüvegelendő lenne.

Ehhez képest például azért küzd a kormány, hogy miként tudná végképp térdre kényszeríteni Karácsony Gergelyen keresztül a budapestieket, hogy aztán a Lázár János-imitátorként futó Gulyás Gergely orbánista hasonlattal tolhassa a kárörvendő cinikus dumát, miszerint gyenge csapatnak is lehet szurkolni. Vagyis a kormány drukkol a főváros vezetésének a Lánchíd felújításához. Szerintem a fideszes Közbeszerzési Hatóság versenykorlátozó döntése miatt nem valószínű, hogy Karácsonynak kéne bocsánatot kérnie. Egyáltalán nem a libernyák fantázia szüleménye az, hogy a Mészáros és Mészáros, valamint nem utolsó sorban a Mészáros és társa, fia, pereputtya kezében összpontosul a magyar építőipar, mint ahogy egyáltalán nem ördögtől való azt gondolni, hogy egy közönséges felcsúti vacsoránál dől el az, hogy mennyibe fog kerülni a Lánchíd felújítása és ki fogja azt felújítani, ha már mindenkit kizártak a versenyből. Gulyásnak egyáltalán nem áll jól, hogy hülyének tetteti magát, mintha még soha nem fordult volna elő, hogy az orbánista üzleti körök profitáltak volna a hazai vagy uniós forrásokat érintő közbeszerzésekből. Engem az a duma sem hat meg különösebben, hogy a felcsúti nagyember üzleti ügyekkel nem foglalkozik. Ezt már lassan a sajátjai sem hiszik el neki. Akkor sem, ha az imádatukon ez érdemben nem változtat. A kognitív disszonancia nevű betegséggel viszonylag sokáig lehet élni. Együtt, mármint.

Ámazonban. Az adómentes pálinka melletti, valamint az ország nem fideszes fele elleni szabadságharcon túl a legújabb soros a Facebook, amelyet a állampárt kontroll alá vonna, mert ezt még nem sikerült nekik, pedig igényük volna rá. Most abba nem megyek bele, mert már egyszer belementem, hogy mennyi bajom van a Facebookkal, és mennyi bajom lenne akkor, ha a Facebook helyett a fideszes önkényuralom döntene a vélemények szabadságáról ezen a platformon is. Abba se megyek bele, hogy a nagyvállalatokkal szembeni, amúgy sok esetben teljesen indokolt közös uniós fellépés hiányában mekkora esélye van ennek az újabb szemfényvesztésnek, amit Péterfalvi szájába adtak (semekkora). Holott nyilvánvaló, hogy a kormány 2022-es választási előkészületeinek sorába illeszkedik a kommunikációs vergődés. Arról lehet vitatkozni, hogy ki döntsön arról, hogy nettó álhírek terjesztéséért (ebben azért kiválóan teljesít a Fidesz putyinista trollfarmja), gyűlöletbeszédek propagálásáért, bűncselekmények elkövetésére való buzdításért, stb. milyen szankciók róhatók ki, hogy kinek van helye és kinek nincs helye ezeken a közösségi oldalakon.

Viszont. Amikor Donald Trump, a legmagasabb világi hely fideszes berkekben sztárolt és imádott ura olyan egetverően veszélyes baromságokat terjeszt a Facebookon/Twitteren, minthogy a gyerekek majdnem immunisak a koronavírusra, akkor ez nem egyszerűen baromság, hanem társadalmi léptékű életveszélyes baromság. Senki, de a világon senki nem immunis a koronavírusra (ezt még a fideszes propaganda is úgy keretezte, hogy ameddig nincs vakcina, addig be kell tartani a szabályokat, ugye). Ezzel szemben az igazság az, hogy bár a járvány eddigi releváns tapasztalatai szerint a gyerekek jóval kisebb eséllyel betegszenek meg, ettől még lazán hordozói lehetnek a kórokozónak, akár szuperfertőzök is lehetnek, és megbetegíthetik a környezetükben élőket. Olyanokat is, akik esetében a fertőzés akár halálos kimenetelű is lehet. Gondolom, ha ehhez kétsége fért volna a magyar kormánynak, akkor Orbán Viktor nem engedett volna a közvélemény nyomásának, és reggeli állításaival szembemenve nem döntött volna estére operatívtörzsileg az iskolák bezárásáról márciusban.

Mindezek ismeretében és tudatában jön a Fidesz államtitkára és megmagyarázza. Hogy Trump KONKRÉTAN IGAZAT MONDOTT, CSAK NEM ÚGY MONDTA EL, hanem amúgy, hogy a hülye polgár is megértse.

Egyetértek Orbán Balázs nevű államtitkárral: ez, amit itt előadott tényleg félelmetes. Egy csörgősipkás futóbolond közveszélyes félretájékoztatásába önkényt, baloldalt, borzalmas időket és a felvilágosultak véleménydiktatúráját belemagyarázni szerintem egyenesen riasztó. Politikai haszonszerzés okán relativizálni az orvostudomány állításait, és meg nem cáfolt orvostudományi állításokat közös nevezőre hozni a véleményekkel, mintha a majdnem immunis akár köszönőviszonyban lenne a valósággal, egészen hátborzongató. Ennek nem a szólás- és véleményszabadsághoz van köze, hanem az idiotizmushoz.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ugyanez a pojáca (Trump) már számtalan alternatív gyógymóddal előállt a Covid-19 kezelésére: miután a napfény testbe vitele mellett a fertőtlenítőszerek szervezetbe juttatásáról elmélkedett, az egyik legnagyobb tisztítószergyártó cég egyenesen könyörgött, hogy senki ne injekciózza be magát fertőtlenítőszerrel. De olyan is volt, hogy miután a maláriagyógyszerként alkalmazott klorokint ígéretes gyógymódként, sorsfordító szerként reklámozta a Twitteren (!), akadtak, akik felbuzdultak a jótanácsain, a következmény pedig tragikus lett.

A szólás- és véleményszabadságot saját magával összefüggésben egészen sajátosan értelmező Orbán-kormány Orbán nevű államtitkárának indokolatlan hangulatkeltés helyett szerintem be kellene látnia, hogy a közel 330 milliós Egyesült Államok elnöke nem terjeszthet következmények nélkül ordas baromságokat. Olyanokat, amelyekért még a kocsmában is nyakonvágják az embert. Éppen elég borzalom kötődik a nevéhez így is, nem kellene mentegetni az idiotizmusát, a szereptévesztését és a felelőtlenségét.

A mai étlap:

A lincselés legfőbb politikája

Akkor is bevezetik, ha még nem áll rá készen senki

Balaton, propaganda, demagógia, nyár

Roma, azaz ember

Újabb siker

Ennél azért kicsit nagyobb segítségre lenne szükség

Ettől nem lesz népszerűbb és sikeresebb Vidnyánszky színháza

A bátrak

Földalatti mozgalom

Van miért szégyenkezni

A mai nap kommentjei:

• Nem lennék jó iskolaőr. Feldobnának.”igazgató néni-igazgató néni! Az iskolaőr sörös dobozzal a kezében, odabilincselte magát a radiátorhoz, és Led Zeppelint bömböltet.” (janos)

• Egyetlen statisztikai adatot mondjatok, amiben a kormány nem hazudik! Csak egyet. (Judit)

• Nem jött még rá a Vatikán, hogy csak azért tehetségesek, mert van egy „brüsszeli” fejőstehén egy szabadon rabolható országgal? Ezt a Vatikánban nehéz utánuk csinálni akármilyen tanácsot adnak. 😀 (Az Állampárt jobban tudja)

Kiemelten kedvenc hozzászólásom Hopkincstól:

És fekvőrendőröket az online iskolák elé !!! 😀 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.