December 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lincselés legfőbb politikája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 450,813 forint, még hiányzik 2,549,187 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát akkor jóreggelt, csütörtököt, több józan észt és szövegértést, kevesebb eltartott kisujjú mimózáskodást kívánok magunknak! Külön üdvözlöm a trollnénit, aki kollektíven takonygerincűnek titulálta szerény közösségünket, író és olvasó embereket egyaránt, amiért kérdéseink vannak, mielőtt bológatunk. De az is érezze megtisztelve magát, aki azért szándékozik kiábrándulni belőlünk, mert közzétettünk egy szerintünk fontos vendégírást, amely a maszkhasználat elleni ostoba lázadás és a mindenbe beleszarás, beletörődés között vont párhuzamot. Bevallom, számomra egészen ijesztő „megfejtések” és interpretációk is születtek a cikk kapcsán, és szívesen állítanám, hogy sejtettem, hogy így lesz, de ez egyáltalán nem igaz. Fogalmam sem volt, hogy ennyire durva a helyzet.

Aki egy egészségügyi kérdésből politikai felháborodnivalót gyárt és kikéri magának az összes megélhetési kamudoktor összes zajos összeesküvés-elméletének nevében; akit az a nyomorult maszk fojtogat; aki egy rohadt sebészeti maszk miatt kerül oxigénhiányos állapotba, nem pedig a nyakig érő, szájig felcsapó, vadul hullámzó politikai moslék miatt, amely tizenegyedik éve mindent beborít; aki sárga csillagot magyaráz bele a szóban forgó rongydarabba, illetve a szólásszabadságról, az általában vett szabadságról való lemondás szimbólumának tartja a maszkot, azon mi nem tudunk segíteni. Ugyanúgy, ahogy a huszonéves, egyetemi diplomával nem rendelkező helyettes államtitkár kisasszony „nagyon erős küldetéstudatával” se tudunk mit kezdeni. Az ilyesmivel orvoshoz kellene fordulni, már ha egyáltalán hisz itt még bárki a(z orvos)tudományban.

Nem csodálkoznék, ha az elmúlt keserves évtized után, amelynek egy jelentős része a legvadabb összeesküvés-elméletek kormányprogrammá emelésével telt, a tudomány presztízséről hivatalosan is kiderülne, hogy a bányászbéka segge alatt három méter mélységben pihen. Szóvalhogy a 10 órán át operáló sebész nem kerül oxigénhiányos állapotba az istenverte maszk miatt, de a független, autonóm, szuverén, öntörvényű, öntudatos magyar állampolgár egy fél órás maszkviselés miatt (amiről különben a kutya nem mondta soha, hogy a viselőjének 100%-os védelmet nyújt a vírus ellen) fulladozik, és ölni tudna, amiért rákényszerítik. Az teljesen világos, hogy tíz éven keresztül megszakítás nélkül egy puskaporos hordón ülni nem a világ legtermészetesebb dolga. Még a legellenállóbb szellemi-lelki immunrendszerű embert is kicsinálja. Ennek ellenére közveszélyes butaságokat megkérdőjelezhetetlen igazságokként terjeszteni, és vakon hinni a széles körben terjesztett áltudományos és tudománytalan maszlagokban… nos, az még a puskapornál is veszélyesebb. Nem beszélve arról, hogy semmi köze a szabadsághoz és az emberi jogokhoz.

De hagyjuk a maszkot és Müller Cecília rossz emlékét. Lehet frusztráltnak lenni számos okból, bele lehet szarni és kötni is mindenbe (például abba is, hogy miért használunk mi vagy a vendégszerzőink csúnya szavakat), de szerintem a maszkviselés elleni butácska lázadás helyett  célszerűbb volna valóban elfogadhatatlan disznóságokon felháborodni. Egzotikumként citálom ide, hogy példának okáért azon a napon, amikor a sajtó megírta (hétfőn volt), hogy egy családi buliban a 70 fős társaság kábé fele (36 ember) megfertőződött, hogyan nézett ki a kormány statisztikája a hivatalos fertőzésszámról. És hogyan nézett ki másnap és harmadnap. Hétfőn 9 fertőzött, kedden 9 fertőzött, szerdán 11 fertőzött. Ha összeadom, akkor se jön ki három nap alatt sem annyi regisztrált fertőzött, amennyi csak azon az egy napon összejött Sopron mellett. Ezért aztán nem a maszkviselés a probléma, hanem az, hogy a valós fertőzöttségi adatokról kábé semmit nem tudunk. De ez szóra sem érdemes, hiszen március óta folyamatosan ez megy.

Viszont mert a szabadság és az utolsó szabad lélegzetvétel szóba került, és ez tényleg fontos és komoly kérdés. Szerintem a szabadság ott már legfeljebb viszonylagosan létezik, azaz súlyos és aggasztó állapotban van, ahol a Vaszily Miklós nevű NER-társ (az Index mögötti, az Indexet sakkban tartó kiadóvállalat, az Indamédia társtulajdonosa) szeptemberben induló párttévéjének propagandistái (ugyanazok, akik a PestiSrácok nevű minőségi faliújságot csinálják) becsöngetnek az Index július 22-én kirúgott főszerkesztőjéhez. Ebből ugye egyáltalán nem az következik, hogy a NER-nek bármi köze lett volna az Index szétbarmolásához? Ugye nem? Mint ahogy Vaszily NER-társ, a kormánypropaganda alapembere csak a csúnya véletlenek okán futott össze egy exkluzív budai helyen Schmidt Máriával, az Index összeomlásával egyidőben, és ez is azért van, mert Orbán bandájának semmi köze az Index szétbarmolásához? Nagyon komolyan kérdezem: mit keres a pártállam cselédtévéjének stábja egy újságíró lakásánál? Ez akkor is fontos kérdés, ha például Hadházy Ákos éppen eleget tudna mesélni arról, hogy milyen az, amikor a párttévé vegzálja a szombati ebéd közben, és bepofátlankodik a magánterületére anélkül, hogy oda bebocsáttatást nyert volna. A kérdést nem azért teszem fel, mert idióta vagyok, és fogalmam nincs a rendszer természetrajzáról, hanem azért is, mert miközben sokan egy picsányi rongydarab ellen lázadoznak (nézdmá’, megint egy csúnya szó), itt már az úthenger is átment rajtunk.

Szinte észrevétlenül siklottunk át afölött is, hogy a RémHír Tv megmondóemberei a Troll című főműsoridős lincselőműsorban egy teljes mértékben független újság (Magyar Hang) főszerkesztőjének személyes adatait teregették ki. A többi mellett olyan figura tette ezt sűrű árulózás közepette, akinek a cége 2015 és 2018 között 4,4 milliárd forint közpénzért figyelte a sajtót a kormánynak. Azaz átlagban évi 1,1 milliárdért, havonta majdnem 92 millió forintért. Következmény? A Péterfalvi Attila-féle adatvédelmi hatóság elmarasztalta a fideszes kanálist (gondolom, azt monda, hogy ejnyebejnye), ám semmiféle bírságot vagy szankciót nem állapított meg, mert a lincselőüzem becsszóra megígérte, hogy a nyilvánosságra hozott adatokat immár megsemmisítette. Korábban ugyanez a polgárikereszténykonzervatív párttévé a 24.hu oknyomozó újságírójával is hasonlót művelt: a személyes adatát, lakcímét is nyilvánossá tette, több napon át folyamatosan ismertette híradóiban. És mert ez nem volt elég: a bűzölgő propagandakanális többször is kiszállt az újságíró lakására, be is csöngettek a kisgyermekes édesanyához. Következmény? Elvileg a bíróság majd megállapítja, hogy mennyire lehet belegázolni emberek életébe az Orbán-imádat rothadó oltárán.

Szóval mit keres egy virágzó demokráciában egy újságíró lakcíme és híváslistája az állampárt trolljainál? És mit keresnek az állampárti médiasakálok és -hiénák független újságírók otthonainál? Addig nem érzik jól magukat az elvtársak, ameddig nem küzdik le az országot Bulgária szintje alá, ahol a vérkorrupt miniszterelnök pártjának szimpatizánsai újságírókat vegzálnak? Addig nem hagyják abba a verbális lincselést, a megfélemlítést, a lejáratást, a megszégyenítést, a megalázást  és a cselédjeik ráuszítását a munkájukat végző, tisztességes sajtómunkásokra és bárkire, aki nem közpénzből él, és nem a félistent dicsőíti, ameddig vér nem folyik?

Búcsúzóul és elgondolkodtatásul mindenkinek, akinek meggyőződése, hogy itt bárki, akár magánemberként is megúszhatja (ez is egy újabb, egy sokadik legalja). Ahol újságírók személyes adataival élnek vissza, ahol politikusokat üldöznek, ahol politikusok és újságírók nem közsszereplő családtagjait félemlítik meg, ott senki nem fogja megúszni:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!