Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha tehetnék, talán még agyon is vernék őket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jelzőktől mentes jó estét kívánok! Megint van honnan és főleg van mivel folytatni a reggeli posztban elkezdett gondolataim ívét, ha már a sor(o)s úgy hozta, hogy nekem köszönhetően megint beesteledett.

Elképzelni bármit lehet. De amikor én próbáltam meg bármiféle összefogást összekalapálni, az nagyon keserű tapasztalatokkal járt. Úgy tűnt, a zenésztársadalom nem tud a legegyértelműbb ügyekben sem összefogni: szekértáborok vannak különféle érdekek mentén, és mivel annyira felületesen és gyorsan ítélkeznek ezek a táborok, nagyon nehéz bármiben állást foglalni, közös megegyezésre jutni.

Ezek Lovasi András szavai, akit a Magyar Narancs arról kérdezett, el tudná képzelni, hogy a zenészek utcára menjenek. (Felröhögni sincs kedvem.) Amire az állampolgári öntudat és az emberi önbecsülés bármilyen minimális megléte esetén minden okuk meglenne. Ha csak arra gondolunk például, hogy sajtóértesülések szerint – miután a nemzeti tűzijátékot lefújták, és Palkovics is belengette, hogy augusztus 15-e után sem valószínű, hogy feloldják az 500 főnél nagyobb rendezvények tilalmát – egy, a jövő héten a kormány elé kerülő előterjesztés értelmében továbbra sem engedélyeznék ezeket a zenés rendezvényeket. A HVG úgy tudja, Kásler önmaga paródiája Miklós emberi erőforrás és miniszter ráadásul 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát, ami azt jelentené, hogy sem fesztiválok, sem nagyobb koncertek nem lehetnek, vagyis nem csupán a nyári színházak számára kampó, de az őszi színházi évad is kérdésessé válna. (Oppardon: az Emmi cáfolja a 200 fős korlátot, és akkor mi van?)

Ebben nem az a valami, hogy történik mindez a földkerekség leghírhedtebb kultúrharcosai által vezetett országban, ahol félkretén Facebook-plakátokon naponta ötvenszer megvédik a magyar kultúrát a brüsszeli birodalomtól, a migránsoktól és a Magyarország területén állomásozó (így! – via PS) hazaáruló másik oldaltól, hanem hogy úgynvezett egyes kormányzati források még be is trollkodják, hogy

Ha nem indulna újra idén a kulturális élet, az katasztrofális következményekkel járó hiba lenne. Egyikük szerint inkább szigorú, de világos szabályokat kellene hozni a kulturális intézmények számára.

Tehát hogy ott ülnek a kormányzati források és kussban végignézik, hogy az önmaguk paródiáját alakító amatőrökkel körbebástyázott egyszemélyes államvezetés egy újabb területet nyír ki, és van pofájuk félhangosan még be is vallani, hogy konkrétan katasztrófa körvonalózdik, és ők ezzel tisztában vannak.

Miközben emberek százezreinek tönkremenése mellett (több mint 176 ezer ember nem kap semmilyen ellátást) a Mészáros-dinasztia hízik, mint a kurvaélet, a büszke magyar ember túl büszke ahhoz, hogy bárkivel is összefogjon. Inkább visszaküldi a világ leghazugabb és leghaszontalanabb nemzeti álkonzultációját (állítólag már 725 ezer élt ezzel a páratlan lehetőséggel), és önkívületi állapotban hálálkodik a bálványa Facebook-oldalán, amiért megint milyen jól felmosott Brüsszellel.

Engem mondjuk érdekelne, mire várnak az elvtársak, ha állítólag a katasztrófa már a Karmelitából is látszik. És ha látszik már a katasztrófa (és ha a kultúrában látszik, akkor nyugi, máshol is látszani fog, mert már most is látszana, ha odanéznének), miért zsibbasztanak azzal, hogy a járványkiadások miatt hízott brutális méretűre június végére az államháztartás hiánya (1837 milliárd forint)? Nem, nem a járvány miatt: a NER-oligarchia által einstandolt, ezért most megint jól kitömött turizmus miatt, a soha meg nem térülő, leginkább a kínai elvtársak érdekeit szolgáló Budapest-Belgrád vasútvonal miatt, vagy a pofátlanul túlárazott egészségügyi eszközbeszerzés miatt. Az összes többi arcpirító pénzégetés mellett, amibe a propaganda címen törvényesen lenyúlt csilliárdokat is egészen nyugodtan bele lehet számolni.

Eddig azt hallgattuk az MNB élén álló leghíresebb kortárs mesemondótól, hogy a kanyarban előzve iskolázzuk le a világot, nemhogy visszaesés, de egyenesen gazdasági növekedés lesz itt. Aztán most előállt a Varga Mihály nevű közepes képességű, pénzügyminiszterként futó könyvelő, hogy a hurráoptimista jóslatokkal szemben 5 százalékkal is csökkenhet a magyar GDP a második félévben. Nahát. Gondolom, ha ennyit be lehet vallani, akkor az se fog érdekelni senkit, ha esetleg 7 vagy 8 lesz.

Nem is tudom, miről akarom meggyőzni magam. Fogalmam nincs, miért gondolom, hogy érdekel ez elegendő embert annyira, hogy felborítsa a nemzeti lealjasodás marhabőrbe kötött asztalát. Nem a zenésztársadalom ilyen, kedves Lovasi András. Az egész társadalom ilyen, és ha valaki szóvá teszi, akkor azonnal megsértődik az a drága társadalomalkotó tényező. És pontosan úgy kéri ki magának, mint Varga Judit 56-os örökös, hogy őt a jogállamiság és az emberi jogok kérdésében számonkérjék. Igaza van a dekáz. Az emberi jogokat nyíltan és vállaltan handabandának tartó Orbán Viktor népszerűsége állítólag 5 éves csúcsokat döntöget. Nézőpont Intézet ide vagy oda, ha csak a negyede lenne igaz az udvari beltenyészet mérésének, az is tragédia lenne. Ehhez képest állítólag a lakosság 57 százaléka szeretné továbbra is fontos politikai pozícióban látni a szabad sajtó legnagyobb ellenségét. Hát megkapja a mélyen tisztelt lakosság, és meg is érdemli.

Az Indexért (ha még lehet Indexről beszélni a mai nap után) pedig majd ugyanazok és ugyanannyian fognak kiállni és utcára menni, akik és ahányan a Népszabadságért, a CEU-ért, az MTA-ért, a hajléktalanokért, a civilekért, Sándor Máriáért, a tanárokért, a diákokért és mindazokért kiálltak, akik az elmúlt tíz évben időről időre zavarták a Korrupció Zrt. kilátásait. A többiek meg – akik a saját gyerekük jövéjét is bármikor feláldozzák az önkritikátlan bálványimádás oltárán – ökölbe szorulva balliberálishazaárulóznak. Ha tehetnék, talán még agyon is vernék őket. Körül lehet nézni a szekértáborok szintjén, nem az én fejemet sütötte meg a nap. Jogállamiság? Sajtószabadság? Demokrácia? Összefogás? Ahol az emberi jogok melletti kiállásért meghurcolás jár? Ahol az emberségből gúnyt lehet űzni? Ahol a létezés erkölcsi minimumainak tiszteletéért leköpik az embert, ahogy Bogdán Lászlót is leköpték? És ahol néptömegek hangosan éljenzik az erkölcstelenséget?

Ez volt a mai kínálat:

Ahol a hatalom sáros gumicsizmája hosszú ideje ott bűzlik a küszöbön

Pénzért bármire képesek?

Abrakadabra 

Így állunk a jogállamnak csúfolt Magyar Köztársaság romjain

Alapjogokért Központ: Az összeesküvés-elméletek valójában összeesküvés-gyakorlatok

A méreg beépült a szervezetünkbe

A populizmus leuralja a falvakat

Ejnye!

Ki jár jobban kivel?

A férgese hullik, a felcsúti Disneyland épül

Ezeket a kommenteket szerettem ma:

• Egyes egyházak mindig is eladták magukat a legtöbbet fizetőknek amióta csak léteznek. Ide tartozik a katolikus egyház is. Pont a vagyon miatt nem engedték a nősülést a papjaiknak, nehogy valamit is örökölhessenek tőlük a gyerekeik. Pedig mit mond a Biblia? Szaporodjatok, sokasodjatok. Ha így megy tovább nem csak az állam támogatja őket, meg a 2%, a perselypénz, a bármilyen szolgáltatásuk után elkért pénz, hanem orbán még bevezeti az egyházi tizedet is, mint ami régen volt, De még az is lehet, hogy árulhatnak búcsu cédulát, amivel megválthatják az emberek a bűneiket, mint a középkorban. Már lassan István király idejére megyünk vissza és erőszakos katolizicálás lesz. (Transzporter)

• Anno volt az a „bohócforradalom”. Ha azt folytatták volna még egy pár hétig, akkor másképp alakultak volna a dolgok. Ezeket a kreténeket, már nem lehet megijeszteni, egy fáklyás felvonulással, ahol fehér ruhás szűzleányok mennek az első sorban. A magánnyugdíj pénztári lóvé einstandolása volt, a főpróba. Na onnantól rájöttek, hogy itt bármit lehet piszkoskodni, csak előtte össze kell ugrasztani, különböző társadalmi csoportokat. Hozzá kell tegyem itt a honban, soha nem volt nehéz az ilyesmi. (jános)

• Magyarorszàgon az egy főre jutó parazitàk szàma kettö. Sajàt magunknak kell megtalàlnunk a megoldàst. Félek tőle békés úton màr nem kivitelezhető. (Kolompár Fsociety Elliot!)

A nap hozzászólása Lajostól:

A hamis propaganda úthenger az, ami elbizonytalanítja az igazakat. Remegő lábbal nem lehet gólt rúgni. Nem csak a félelem, az igazságba vetett hit megingása is bénító. Szerintem ez a helyzet, le van bénulva a nép a mágiától.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.