Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Feketeöves provokáció

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hellohello, békés jó estét mindenkinek! Valamiért azt hittem, hogy legalább ma megkímél a gondviselés attól, hogy megint minden doktorok leghíresebb miniszterelnökének elgurult gyógyszereit kelljen összeszedegetnem keccsölésileg. Nem így történt, nincs nekem ilyen szerencsém. Pedig őszintén tudtam volna díjazni, ha például szombat örömére úgy avatnak rendőrtiszteket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának tisztavatóján, hogy a ceremónián Felcsút kivételesen nem képviselteti magát (a vérfagyasztó címlapfotó is természetesen ott készült).

Ma már ez nagyjából elképzelhetetlen Magyarországon. Vagyis az, hogy bármilyen esemény, amiből izzadságszagú politikai hasznot lehet húzni, ott őfelsége ne tegye tiszteletét, és ne kanyarítanának az egészből valamit, ami kizárólag róla szól. Ha járvány idején jó ötletnek tűnik a propagandastábnak, hogy kórházakat látogasson és vírusölő atyaúristent játsszon, akkor kórházakat látogat. Ha Fekete György temetésén kell kultúrharcot vizionálni és a Nyugatot temetni, akkor ott nyomul és osztja az észt, ha meg rendőrtiszteket avatva kell feketeöves pofátlansággal és gátlástalansággal bagatellizálni a rasszizmust, akkor rá feltétlenül lehet számítani. Gondolom, ez a méltó büntetés azért, mert tegnap reggel megkímélt a pártállami rádióban péntekenként esedékes igehirdetésétől.

Naszóval odatolta magát rendőrtiszteket avatni (a pocakos a halála, hát hiszen az egészséges önkritikának is ő a legmesszebbre világító Duna-parti szimbóluma), és az Egyesült Államokban a rendszerszintű rasszizmus, vagyis a feketéket és más színesbőrűeket aránytalanul sújtó rendőri erőszak elleni tömegtüntetéseket példátlan erőszakhullámnak nevezte, ahol szerinte megalázzák a fegyveres szerveket. Tehát emberünk azt értette meg a George Floyd nyakán 9 percig térdelő, ezáltal a fekete polgár kínhalálát okozó egyenruhás szörnyeteg védhetetlen akciója nyomán az amerikai társadalomban évtizedek, de inkább évszázadok óta parázsló feszültségek felszínre töréséből, hogy jómódú országokban az egyenruhások iránti közmegbecsülést köztéri szobrokkal együtt döntik le, és „az állam és a törvény kivonul az utcáról”.

Bezzeg nálunk. Nálunk soha nem lesz olyan, hogy a pártállam elengedje az egyenruhások kezét, Magyarországon sosem fogják magukra hagyni az egyenruhásokat. Miközben a hanyatló Nyugat jómódú országainak egészségügyi és pénzügyi rendszerei összeomlanak, mi hasítunk: a pénzügyeink rendben vannak, egészséges a gazdaságunk, és csak az nem dolgozik, aki nem akar. Mi, magyarok feketeöves válságkezelők vagyunk (mimagyarok közel 40%-a különben havi 250-350 ezer forinttal már boldog lenne, úgyhogy miért sajnálná a huszonezer milliárdokat a drága doktor úr udvartartásától).

Az tény és való, hogy feketeövesek vagyunk. Nincs még egy ország, ahol évszázadok alatt megtérülő, ezermilliárdos kínai hitelekből épülő vasúttal hízlalná a nép a doktorminiszterelnök – hízlalásra egyáltalán rá nem szoruló – udvartartását válság idején. Az is viszonylag ritkaságnak számít, hogy válság idején a kormány támogatás helyett szívatja és ellehetetleníti az önkormányzatokat, mint ahogy szerintem az sem fordulhatna elő, hogy a nemzet fontos szimbólumának tekinthető építmény felújítására mindössze annyi pénzt (6 milliárd) hajlandó kireszketni a kormány, ami alig valamivel több, mint amennyibe az a bizonyos vasút kilométerenként kerül (alsó hangon 4,5 milliárd), és amiből a miniszterelnöki strómanon és a Kínai Kommunista Párton kívül senki más nem profitál. Sőt, szerintem arra se nagyon láttunk példát, hogy válság idején egy kormány álkonzultációt folytat a néppel szintén kemény milliárdokért ahelyett, hogy mondjuk a világbajnoki szinten alacsony, és mindössze 3 hónapra szóló álláskeresési járadék összegét és időtartamát megemelné.

Ámazonban. A rendszerszintű rasszizmust és a kincstári rendőri agressziót egyszerűen zárójelbe tevő, de inkább nem létezőnek tekintő ordas tisztavató miniszterelnöki szónoklat legparádésabb része, amelyet azonnal színes Facebook-plakátra katapultált a Habony művek, mégiscsak az alábbi. Tegyük el jól, még az elmúlt tíz év összes történelmi beszédét összevetve is ütős:

Nekem is két dolog jut eszembe mindig Orbán Viktorról és az ő királyságáról. Az egyik a józan ész, a másik pedig az, hogy az ő törvényeik, az alapfércelvénytől kezdve és azzal bezárva az ártatlanokat, és nem a bűnözőket védik. Örülök, hogy végre valamiben egyetértünk. Ja nem, ez őfényessége szájából nem több feketeöves, útszéli provokációnál.

Azért az a legnagyobb kánikulában is jeges aggodalommal tölt el, hogy a mai napig szabadlábon közlekedő Farkas Flóriánok, Simonka Györgyök, Boldog Istvánok, Mészárostiborczok, Rogán Antalok és a megismételhetetlen Polt Péter gazdája ilyen rezzenéstelen pofával hazudja, hogy Magyarországon a törvény az ártatlanokat védi a nagypályás bűnözőkkel szemben. És ott vigyorog a balján a rosszarcú, olajszőkített Don Pintér, a kormány 2020–2022 közötti időszakra szóló középtávú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégiájának fő felelőse. Roma integrációs pénzek, Elios-ügy, letelepedési kötvény-biznisz, költségvetési csalás, túlárazott közbeszerzések, közpénz jellegüktől megfosztott milliárdok, pereputtyok és tetszőleges família káefték raklapjai sírnak fel valahol a távolban, ha már beszélni nem tudnak. A családok és a gyermekek jövője, az. Meg a lónak a jogosan emlegetett nemiszerve. Akkor most  nyugodjak meg, mert attól mindig megnyugszom. Jó éjszakát!

A mai műsor:

A spontán forradalomhoz pénz kell 

Már a gyermekeinkre fáj a foguk

100 milliárdos fegyver

Disztópia (7. rész)

Nem minden külföldit kell utálni, csak akire azt mondja a kormány, hogy utálni kell, azt kell utálni

A teljesség igénye nélkül 

Van Istenük, hazájuk, családjuk. Csak felelősségük nincs soha semmiben

Röpülj, piros sárkányom

Ki nevet a végén?

Nem kicsit számolták el magukat

Kedvenc olvasói kommentjeim:

• Nagy gondban lehet most Soros, de hiába is spekulál, nem tudja megszerezni a magyar stratégiai vállalatokat, de azokat olyan fene ügyesen elrejtette a kormány, hogy még mi se látjuk. Vehetne esetleg stadiont, de mégse, az sincs eladó. Nem leszünk gyarmat és slussz! (Melinda)

• Óóóó, Béláim az Úrban… Ez már évekkel ezelőtt megkezdődött (ld. kötelező hittan v. erkölcstan) Tegye fel a kezét aki meglepődött! Senki?! Nahát…. Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, de ez itt megint egy „nagy terv” részének tűnik aminek a célja engedelmes és ostoba, saját véleménnyel és kérdésekkel nem rendelkező „polgárok” kinevelése. Ja, csak mondom, ennek nem lesz vége csak akkor, ha ezt az elmeroggyantat megállítják. Szomorú ez… (Chris)

• A diákok számára nem a marcipánnal bevont nemzeti ideológia fejlesztése lenne a feladat, hanem a valódi tudás átadása. Az új nat ( meg a régi is) pont ezt gátolja! Orbán ezt akarja elérni, mert ezzel a “tudással” teljesen esélytelenek lesznek külföldi egyetemeken való tovább tanulásra, viszont lehetnek kiváló pártkatonák. (Krisztina)

A nap kiemelt hozzászólása:

Mivel egy alulról szerveződő közösségről van szó, egyetlen fillér közpénz sincs benne és nem is lesz. Jogos, hisz az Orbán segge körüli közpénz már elvesztette közpénz jellegét. Erről eszembe jut Moldova Vöröshangya szövetkezete, akik mielőtt eladták a kávézaccot kávéként, bejelentették valamelyik komcsi lapba, hogy túl erős. Ezek tényleg ugyanazok maradtak! (Az Állampárt jobban tudja)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.