Október 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem minden külföldit kell utálni, csak akire azt mondja a kormány, hogy utálni kell, azt kell utálni

Az alábbi sajtóközlemény picit hosszú ugyan, de minden szava aranyat ér. Ha esetleg valakinek nincs ideje végigolvasni, összefoglalom a lényeget. Ez még nem az összefoglalás, egyszerű ténymegállapítás: egészen komoly bravúr kellett ahhoz, hogy ebben a szövegben tizenötször sikerüljön elszavalni a „magyar” szót. Alighanem ez is erősíti a nemzeti identitást. Nade, összefoglaló: jönnek a gazgeci külföldiek és fel akarják vásárolni a stratégiai magyar vállalatokat (nem tudom, mire gondolhatott a költő. Tudtommal még a MOL is többségében külföldi tulajdonú, az autóipari összeszerelőüzemek meg soha nem voltak magyarok), de a kormány nem fogja engedni, egyébiránt rohadjon meg az ellenzék, pfúj ellenzék, mocsok ellenzék, szavazzafideszre! Ja, még a végén: nem minden külföldi rohadék, akiket a kormány csalogatott ide az olcsó munkaerővel és az adófizetők pénzéből az ölükbe öntött támogatásokkal, azok például jó külföldiek, de a többi rohadjon meg, de főleg az ellenzéki pártok rohadjanak meg.

Ennyi a lényeg.

Meg kell védeni a magyar vállalatokat az ellenséges célú külföldi felvásárlástól, a kormány többek között ehhez is felhatalmazást kér a most indult nemzeti konzultáción – hangsúlyozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

 Kifejtette, a koronavírus-járvány egész Európában komoly gazdasági károkat okozott, ezt a helyzetet használják ki a nemzetközi spekulánsok, akik ilyenkor stratégiai jelentőségű vállalatokat akarnak áron alul megszerezni, ez a veszély Magyarországot is fenyegeti.
    Hozzátette, a magyar gazdaság eddig is azért tudott megerősödni, mert a kormány gazdaságpolitikájában következetesen érvényesítette a nemzeti érdekeket, visszaszerezte a gazdasági szuverenitást, így a baloldal által elherdált, a külföldiek kezére játszott stratégiai vállalatokat, és megvédte a magyar vállalatok érdekeit.
    Schanda Tamás elmondta, hogy a baloldali kormányzás ezzel ellentétes politikát folytatott, a nemzetstratégiailag kiemelt vállalatok több mint kétharmadát külföldiek kézére játszották, az energiaszektort, a nagy állami cégeket, bankokat, közművállalatokat. Például emiatt is emelhették az egekbe a rezsit, így a magyar emberek által befizetett rezsi nagy része külföldre került extraprofitként – mondta.
    Az ITM államtitkára úgy fogalmazott, nem szabad hagyni, hogy ez újra megtörténjen. Nem lehet megengedni hogy a válságot kihasználva külföldi cégek, rossz szándékkal szerezzenek tulajdont ezekben a magyar vállalatokban.
    Ez nem csak gazdasági, de szuverenitási kérdés is, ha spekulánsok kezére jutnak a vállalatok, akkor nem Magyarország, a magyar emberek érdeke lesz a fontos, hanem az azonnali, gátlástalan profitszerzés. Az ellenséges célú külföldi felvásárlás veszély a magyar emberek munkahelyére, a magyar vállalatokra és a magyar gazdaságra – jelentette ki.
    Ugyanakkor vannak a külföldiek között is jó tulajdonosok, olyanok, akik partnerként tekintenek Magyarországra, felelősen működtetik a cégeket. Tiltani természetesen nem lehet, és nem is akarja a kormány, hogy esetenként részt szerezzenek külföldiek magyar vállalkozásokban – tette hozzá.
    Kitért arra, hogy a baloldal most sem a magyar érdekeket védi, ami abból is látszik, hogy támadják a nemzeti konzultációt, törvénytelenül begyűjtik, megsemmisítik a kérdőíveket. Teszik ezt azért, mert a baloldal meg akarja akadályozni, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket, többek között ebben a magyar vállalatok védelméről szóló fontos kérdésben – tette hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!