Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A keményen semmibe vett kisember tűrjön, és küldje vissza szépen az álkonzultációs kérdőívet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szolidaritástól és közös teherviseléstől üvöltő jó estét kívánok! És nem leszünk putyinista gyarmat! Se! Mert már azok vagyunk. Mármint ezt a bizonyosságot erősíti sok egyéb más mellett, hogy a koronavírus-járvány leple alatt egy olyan rendeletet fogadott el a melldöngetően nemzeti magyar kormány a paksi bővítés ügyében, amely az oroszoknak kedvez, a magyar állam (más szavakkal: mimagyarok) viszont kockázatot vállal vele. Mondom: nem az Orbán-klán vagy a holdudvar vállalja a kockázatot, hanem a magyar adófizetők. Amint a Direkt36 friss cikkéből kiderül, arról van szó, hogy az építkezés bizonyos földmunkái már azelőtt elkezdődhetnek, hogy a beruházás egyáltalán megkapta volna a végleges engedélyt. Ez egyértelműen a putyinista Roszatomnak kedvez: eddig az oroszokon volt a nyomás, hogy a Paks2 projekt során mindenben megfeleljenek a magyar fél elvárásainak, mostantól viszont a földmunkák korai elkezdésének kockázata a magyar államot terheli. (Ja, és a járványnak már vége van, de a teljhatalom még mindig ül a korlátlan felhatalmazásán.)

Végigfutottam az immár elérhető nemzeti nemkonzultációjukat, amelyben a helyes válaszokat megtámasztó gagyi szájbarágások hosszabbak, mint maguk a kérdések, és szerintem joggal vetődhetne fel a kérdés, hogy arról például vajon miért nem konzultálnak nemzetileg, miszerint egyetért-e ön azzal, hogy úgy táncoljunk mimagyarok, ahogy Putyin elvtárs fütyül? És az rendben van-e úgy általában, hogy a kormány egy járvány ideje alatt, a járványhoz semmilyen módon nem kapcsolódó döntéseket hozzon sutyiban? Kurvára nincs rendben, bármennyire is érthető a fideszes gógyi működése szempontjából. Ilyesmiket azért nem kérdeznek meg, mert se sorosozásra, se migránsozásra, se cigányozásra, se buzizásra nem alkalmas témák, amelyek geci sokba kerülnek, várhatóan ráfizetünk, mint az állat, és különben is Lázár János már 2017-ben megmondta, hogy a magyarok az atomerőmű mellett döntöttek, amikor a Fideszre szavaztak. Sőt, Wittner Mária forradalmár már sokkal korábban, már 2014-ben megmondta: „Paks nem az emberekre tartozik, hanem a szakemberekre.” 

Normális helyeken egy ekkora nagyságrendű beruházás népszavazás nélkül elképzelhetetlen lenne. Itt még megfejelték a hatszáz évre titokosított bulikát a szintén hatszáz évre titkosított, várhatóan évezredek alatt megtérülő belgrádi vasúti projekttel. Mert itt csak a tét nélküli, már régesrégen eldöntött, jellemzően egyféleképpen megválaszolható álkérdések tartoznak az emberekre. Hogy akkor Szijjártó portyázzon még 2687 lélegeztetőgépet, ha semmi értelme nincs, akkor is, vagy gyártsunk mi naponta tízet, mert már amúgy is gyártunk kérdezés nélkül is.

Tehát amikor a rengeteg pénzbe kerülő, kínai és orosz hitelből megvalósuló, elsősorban a kínaiak és az oroszok és a Mészárosok érdekét szolgáló, ellenben a magyaremberek és leszármazottaik által nyögött beruházásokról van szó, az nem rájuk tartozik (bezzeg Soros), mert nem szakemberek. És különben is miután a Fideszre szavaztak, egyúttal négy év minden mocskát előre megszavazták. Ezzel szemben, amikor járványügyi, orvosszakmai kérdéseket kell megválaszolni, akkor nem számít, hogy a magyar emberek nem szakemberek. Amikor Soros tervéről vagy az ingyenes internetről kell azt gondolni, amit a kormány akar, akkor nem az van, hogy eldöntötték már ezeket a kérdéseket, amikor a Fideszre szavaztak, ellenkezőleg: most a kormánynak szüksége van az úgynevezett demokratikus megerősítésre. Átlátszó és undorító? Csak a szokásos. Csak a Fidesz.

A fent említett szolidaritás és közös teherviselés továbbá úgy néz ki, hogy az elvtársak és elvtársnők, akiknek 2019-ben olyan szépen hízott a jövedelmük, hogy az már szinte egy egységnyi Mészáros Lőrinc (igaz, világ szégyenére Rogán Cecília volt férje így is kilencszer annyit keres, mint a gazdája, akinek még akkor is csökken a közpénzfizetése, amikor mindenki másnak nő), akik még csak tárgyalni sem voltak hajlandóak arról az ellenzéki törvényjavaslatról, hogy a járvány idejére csökkenjen a fizetésük, lihegve szavazták meg Semjén salátáit, benne például az önkormányzatok soklépcsős kivéreztetésével. Gépjárműadó, kiemelt gazdasági övezetek, ingyenes parkolás és társai.

Meg úgy néz ki a szolidaritás és a közös teherviselés, hogy

  • újabb 11, 8 milliárd (11 800 000 000) megy kormányzati propagandára,
  • 36 milliárd (36 000 000 000) megy motorsportra a gazdaságvédelmi alapnak csúfolt közpénzes zsákból,
  • 14 milliárd (14 000 000 000) a nem kormánygép kormánygépek üzemeltetésére,
  • 3 milliárd (3 000 000 000) Matolcsy Rómeó jegybankjának kommunikációjára,
  • és még két szoborcsoportra is fussa 667 millióért (667 000 000) az unortodox gazdasági alufóliasisaknak. Szoborcsoport alatt értendő (ezt már tényleg nehéz elhinni, írjuk le ide is): a tőzsdei elemzésekben használt gyertyadiagramokból felépülő harcoló medve-bika szobor, illetve egy 30 méteres ezüstszínű felhőből kiugró, kilenc óriási aranyszínű oroszlánt ábrázoló alkotás.

Közben a szolidaritás és a közös teherviselés jegyében a keményen kreténnek nézett, megélhetését elvesztett kisember várjon szépen a sorára és küldje vissza az álkonzultációs borítékot. Addig – egyéb bokros teendői mellett – Mészáros még azért megépíti a 30 ágyas szállodáját az üresen kongó felcsúti játékvasút végállomása és a szintén teljesen üres Alcsútdobozi Kalandpark nevű izé közé. Hát hányszor kell elmondani még, hogy akinek nincs, az ne akarjon már nagy lábon élni? Takarékoskodjon, spóroljon és legyen türelemmel, és majd kellő időben (via Parragh László) sorra kerül. Ott az álláskeresési járadék kemény 3 hónapig. Igaz, hogy hosszú hetekbe telik az ügyintézés, és jó lenne addig is enni valamit, de legalább decemberig él a hitelmoratórium. Bőven ráér januárban meglepődni, hogy valójában mennyit kell visszafizetni: jellemzően többet, mintha valaki normál menetrend szerint törlesztett volna. Nahát.

De hogy valami jó hírrel is szolgáljak a végére: a sorosista-kommunista-balliberális bíróság felmentette az állampárt ötös számú tagkönyvének tulajdonosát, akit Nagy Blanka gimnazista perelt be miután „szerencsétlen nyomorult rohadt kis prolinak” és „igazi kretén barom állatnak nevezte”, és ezzel megadta a hangot a kormánypárti sakálmédia összehangolt lejárató kampányának. Igazi megkönnyebbülés, hogy a százmilliárdokból fenntartott kormányseggnyaló médiában szabadon lehet gyalázni és sértegetni bárkit. Holnap is lesz nap, úgyhogy nyugodalmas jó éjszakát!

A mai étlap:

A kiszúrt labda pattogása

Mi van, fiúk?

Gravitációs szotyola

Egy kisvödör koviubi

Újabb református óvodák épülnek

Senkinek nem lesz jobb, de mindenkinek egy kicsit rosszabb lesz

A NER működését sajnos mi finanszírozzuk 

Az én menyasszonyom

Kell ez nekünk?

Aki becsukja a saját szemét azért, hogy egy régen halott ember szemével lásson

Olvasói kommentárok:

Annyira egyértelmű az ok. Így már óvodáskorban elkezdhetik a gyermekek agymosását. Akik egy ilyen óvodába járnak, nagy valószínűséggel egyházi általános és középiskolában folytatják, és mire 18 évesek lesznek, már meggyőződéses fidesz hívő lesz belőlük. Ha jól számolom népünk fényes csillaga akkor még csak 70 körül lesz, a legjobb korban az uralkodáshoz. (Brezsnyev halálakor csak 76 volt, de Mugabe például 95) (Szinbád)

• “mi még ott leszünk azok temetésén, akik bennünket akartak sírba tenni” Ez csak annyit jelent, hogy Soros György idős ember, aki – a tudomány mai állása szerint és fejlettsége ellenére – belátható időn belül menthetetlenül meg fog halni. Na, akkor lesz egy kis ünneplés a fiúknál, aztán jön a tanácstalanság, hogy ki legyen a következő bűnbak.  (Teofil Scherzhafter)

A nap kiemelt evidenciája Lajostól:

A propaganda elérte, hogy ne higgyünk a saját szemünknek, fülünknek sem, csak nekik. Sikerrel.