Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi van, fiúk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még mindig ott tartok, hogy igyekszem értelmezni minden idők legcukibb külügyminiszterének Facebook posztját. Igaz, futólag elakadtam ott, hogy ezen a héten 1800 lélegeztetőgép érkezett hazánkba, mert vagy lesz még (majd, újra vagy úgy általában) koronavírus járvány, vagy nem lesz, de a lélegeztetőgépek jönnek, mint a masszőr. Ha nem lenne vasárnap, és én nem lennék hulla fáradt – jó, talán kicsit lusta is -, visszakeresném az eddigi posztokat, hogy hány lélegeztetőgép jött eddig Szijjártó szerint. Az az érzésem, már több, mint ahány fideszes hívő összesen van az országban. Nem bánnám, ha valami hozzáértő ránézne azokra a lélegeztetőgépekre, mert vannak dolgok, melyek nem azok. Annak ellenére sem, hogy van némi összefüggés a lélegzés és köztük. Többek között nem lélegeztetőgép a légzéssegítő készülék, valamint a barna papírzacskó. Meg a fehér papírzacskó sem az, sőt, a nemzeti színű sem. Csak szólok.

Na de sportosan lendüljünk tovább – aki nem vette volna észre: ez egy nagyon szellemes és stílszerű átkötés volt – a következő bejegyzésre. Ez egy csodálatos fotó, melyen Szijjártó Péter és Dzsudzsák Balázs összebújása látható. Dzsuzsáknak nem nagyon sikerült eltalálni, hová kellene nézni szelfizés közben, de nem ez az érdekes a fotón. Még csak az sem, hogy két fideszes teremtés koronája viszonylag ritkán ölelgeti egymást a nyílt színen, bár ez sem példa nélkül való, elég csak Deutsch Tamás és Bayer Zsolt összeborulós fotójára gondolni. Azonban a legérdekesebbnek azt találom, hogy Szijjártó a fotó fölé ezt írta:

Van valami közös a munkánkban: fake news…

Kezdjük ott, hogy Dzsudzsáknak momentán mi a munkája? Amennyire tudom, leginkább semmi. A régebbi klubja mintha nem tartana igényt a zsenijére, újabba arab (vagy bármi egyéb) csapat még nem jelentkezett érte. Az elmúlt időszakban főként nem a csodálatos sportteljesítményével verekedte be magát az érdeklődés középpontjába, mint inkább azzal, hogy repülővel menekítette haza Szijjártó haverja a ronda vírus, és a kenyéradó klubja elől, ismeretlen okból van diplomata útlevele, valamint leszarta a hatályos jogszabályokat, és vidáman iszogatott valami kocsma teraszán akkor, amikor még otthon kellett volna kuksolnia a karanténban. Az pedig csak természetes, hogy nem hurcolta be a rendőrség a karanténszabályok megsértése miatt, de még csak szó sem esik a dologról. Az egyenlő és az egyenlőbb esete Mária országában.

Folytassuk azzal, hogy vajon mit kell érteni a regnáló külügyminiszter és a munkanélküli focista munkája közötti hasonlóságban, amit le lehet írni ezzel a kifejezéssel: hamis hírek? Azt akarja mondani Szijjártó, hogy mindketten munkakörileg hazudnak, mint a vízfolyás? Mert ezt felesleges volt leírni, magunktól is tudjuk. A legcsodálatosabb azonban csak most jön. Ezt lefotóztam, mert csak így tudom visszaadni a hozzászólás eredeti szépségét és varázsát:

Hogy mi van? Mit fizessen meg Isten és kinek? Ezentúl Szijjártó ingyen, köszönömért fog dolgozni? Mostantól a TAO támogatás nem a falábúaknál landol, hanem visszaadja a kormány azoknak, akiktől ellopta: az adófizetőknek? Vagy egyszerűen annyi történt, hogy egy hivatásos Orbán-rajongó (az ő Facebook oldalán szoktam ilyen áldáskérő kommenteket látni, de nem ám egyesével, hanem százával) véletlenül eltévedt az internet útvesztőiben?

Ez történetesen a baromfiavatóról összegányolt videó alól van, de tök mindegy, ha azt posztolja ki a személyzet, ahogy a főkipcsak maga kovászolta uborkát eszik ikeás bútorlappal, akkor is ugyanilyen hozzászólások vannak, mégpedig vödör számra.

Összefoglalom a kérdéseimet, mert már magam is fonalvesztett vagyok. Mit kell érteni Szijjártó és Dzsudzsák bájos fotóján? Ha nem sikerül klubot találnia, kinéz neki egy államtitkári poszt? Mondjuk nem lenne meglepő különösebben az sem, csak legalább tudjunk róla, kit fizetünk még az eddigieken fölül. Komolyan kiposztolta Szijjártó, hogy az a közös benne és a másik focistában, hogy hazudoznak? Végül: a lelkes rajongó eltévedt, vagy komolyan csinálja?

Más bajom nincs. Vagyis van, de olyan hosszú cikket nem akarok most írni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.