Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A helyzet fokozódik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! A napokban Bencsik János független országgyűlési képviselő tett közzé Facebook-oldalán egy videót, amelyben bemutatja, hogy milyen eszközöket tartalmaztak azok a bizonyos, Kínából érkező dobozok, amelyeknek oldalán az állt: egészségügyi felhasználásra nem alkalmas. Ugyan többen is érdeklődtek az illetékes vezetőknél a dobozokkal kapcsolatban, mégsem méltatták őket válaszra sehonnan. Már csak ezért is gondolhatta úgy Bencsik, hogy ha nem kívánják nyilvánosan is elmondani, hogy mit tartalmaztak ezek a dobozok, akkor ő maga nézi meg. A Jahn Ferenc kórházban pedig talált egy olyan egészségügyi dolgozót, akinek volt mersze ahhoz, hogy ugyan eltorzított hanggal és arc nélkül, de megmutassa a doboz tartalmát. Az abban található védőfelszerelések – mint ahogy az a feliraton is olvasható volt – alkalmatlanok a Covid-19 betegségben szenvedők kezelésére.

Azok alig nyújtanak bármiféle védelmet, ezért használatuk veszélybe sodorja az egészségügyi dolgozókat. A legtöbben azonban félnek attól, hogy ha kinyitják a szájukat, akkor a karrierjük véget is ért, hiszen a maffia keze mindenhova elér. A félelem sajnos nem alaptalan, azonban ameddig vannak még olyanok, akik ugyan tartva a megtorlástól, mégis vállalják a véleményüket, addig van némi remény. A videó számomra érhetetlen módon nem kapott igazán nagy visszhangot a hazai sajtót, noha a Facebookon már több, mint 600 ezren látták. Azt azonban nem távolíttatták (még) el a közösségi média oldaláról, és feljelentés sem érkezett álhír terjesztés miatt Bencsik Jánossal szemben. A képviselő úgy véli ez azért lehet, mert a központban is pontosan tudják, hogy nem álhírről van szó. De hogy ezt bizonyítsa, nem másra szánta el magát, mint arra, hogy feljelenti saját magát.

Úgy döntöttem, megkönnyítem Ralovich úr dolgát, és ügyvéd segítségével megírattam magam ellen egy feljelentést rémhírterjesztés miatt. Nincs más dolga, mint aláírni és postára adni. Hogy biztosra menjek, a levelet Polt Péter legfőbb ügyésznek címeztem, aki eddig sem habozott a Fidesz keze alá dolgozni. Ha tehát valóban hazugság mindaz, amit a videómban bemutattam, csak le kell folytatni a nyomozást, és kiderül az igazság. A mentelmi jogomról természetesen kész vagyok önként lemondani.

Ha viszont mindezek ellenére sem Ralovich úr, sem más nem tesz ellenem feljelentést, akkor azt beismerő vallomásnak fogom tekinteni. Ami azt jelenti, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen kevés védelmet nyújtanak ezek a védőeszközök a vírus ellen, és milyen veszélynek teszik ki magukat az ott dolgozó orvosok és nővérek.

A szóban forgó Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetője, aki péntek este közleményt adott ki, amelyben „valótlan állításoknak” nevezi a riportban elhangzottakat. Ám a felháborodáson túl nem igazán tudott mivel előállni a védőfelszerelések kapcsán. Napok teltek már el, de nem szolgáltatott olyan bizonyítékokat, amelyek alapján feltételezni lehetne, hogy Bencsik hazudott. Értem én, hogy fentről leszóltak, hogy védje már meg a kormány becsületét, csak hát nem iagzán lehet mit megvédeni, ugyanis jelen állás szerint szemétre való hulladékkal, és nem valódi védelmet nyújtó felszereléssel látták el az egészségügyi dolgozókat. A felháborító nem az, hogy erről valaki beszámolt, hanem az, hogy a kórház vezetése a vélhető igazságot feltáró videót követően is a kormányt védi. Ez tényleg a legalja.

Jelzem továbbá, hogy Kásler Miklóst politikai felelősként megnevezve pénteken én is megtettem a magam feljelentését foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény tárgyában. Ezt az ORFK a jogszabályok szerint illetékes Budapesti Rendőr-főkapitányság részére továbbította „további intézkedések megtétele céljából”.

Kásler Miklós neve azonban nem csak a védőfelszerelések kapcsán merül fel, hanem a kórházkiürítések miatt is, ami miatt már több ember vesztette életét. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a mai napon be is mutatott egy olyan történetet, amely szintén a felelőtlen döntés miatt kialakult helyzetre reflektál, egy budapesti férfi értelmetlen halálával összefüggésben. A nemrégiben elhunyt férfit a betervezett műtéte előtt 1 nappal küldték haza – a riport szerint a kórteremben lévő összes beteggel egyetemben –, ahol nem sokkal később a felesége karjaiban meghalt. Az idős hölgy nem vádolja az orvosokat egy percig sem, a minisztériumot és a vezetést azonban annál inkább, hiszen egyértelműen az ő döntésük miatt veszítette el férjét idő előtt.

Ez ismételten „csak” egy történet a sok közül, egy tragédia, amely elkerülhető lett volna, ha a kormány nem követi el hibák sorát és nem ragaszkodik az olyan döntéseihez, amelyet semmiféle szakmai vélemény nem alapozott meg. Előre figyelmezetett mindenki, aki csak tudott, hogy a kórházak eszetlen kiürítése emberéletekbe fog kerülni, őket azonban nem érdekelte. Egy következmények nélküli országban pedig úgy hihették, hogy ez is belefér. Belefért?

Mai cikkeink:

Szegény Ifj. Lomniczi Zoltánnál mikor is volt házkutatás?

Rajtunk múlik, hogy hőssé avatjuk-e

Az önkormányzatiság végnapjai?

Generációk harca

Donald Tusk hatalomváltásra készül? 

Bocsánatot kérek Orbán Viktorért

Angyali hála helyett

Ne hidd

Megkezdődött a vésztörvényszék faragás, egyelőre kísérleti jelleggel

Beteges, életveszélyes dörgölőzés

Mai kiemelt kommentjeink:

Ez a Varga nevű miniszter nem tudja, hogy népszavazással, nagy többséggel a magyar nép kérte felvételét az Európai Unióba? Miért beszél úgy, mintha hazánkat erőszakkal kényszerítették volna a belépésre, és most mindent elkövetnek, hogy tönkretegyék? Azt sem tudja, hogy neki azért lehet akkora fizetése, mert az agyon átkozott Unióból euró milliárdok érkeztek az országba, amiből neki jócskán jutott, de a minimálbéreseknek semmi? Vagy csak attól fél, ha egyíszer igazat mond, elveszti az állását? (Virág)

Az a szomorú, hogy a rezsidisznó almáiért sorban álltak a mentősök. ennyire olcsók vagyunk, hogy pár rekesz vacak almáért is hálásan gazsulálunk?! ha ezek a szarzsákok bárhol megjelennek, ilyen piti vacakságokkal megvehetnek bármelyikünket? ha így van, nincs mit csodálkozni azon, hogy a döbrögi, és rablóbandája gond nélkül uralkodik az országon. (Zoli)

Talán szerencsém is volt, mert a rendszerváltáskor nem voltam már annyira fiatal, hogy a Fideszt magaménak érezzem, de annyira öreg se, hogy a hamvas ifjonti harciasság megigézzen, inkább egy fajta gyanakvással néztem ezt a csapatot. Viszont sokaknál ott gyökerezik a vonzalom, amit viszont azóta se értékeltek át, nem veszik észre, hogy a kamaszos bájukat már elvesztették és ronda öreg zsarnokokká híztak, változatlan meghatottsággal tekintenek rájuk, mert ezek az övéik, akármit is tesznek, az csak helyes lehet. Naponta esek egyik ámulatból a másikba, hogy meglett, komoly emberek hogyan képesek ennyire elfogultak lenni. Olyanok, mint némely anyák, akik a gazemberré cseperedett gyermekükben még mindig az édes kis totyogós babát látják. (Melinda)

Az a baj, hogy ezt a hanyatlást, arroganciát, korrupciót, vitaképtelenséget, ellenséges magatartást nálunk sok ember nem veszi vagy nem akarja észrevenni. A mélyszegény azt mondja, neki mindegy, mert úgysem lesz jobb, aki jól él az általában elégedett. Sokan meg úgy gondolják, hogy egyik sem jobb a másiknál. Pedig de. Ezeknél bárki jobb lenne, csak kicsit törődni kellene az embereknek a társadalommal és hamar észrevennék. Sajnos többen szeretnek lubickolni a langyos szarban, mint tenni valamit. (Transzporter)

A nap kommentje pedig Andreától:

Lenyűgöző, ahogy a kormány vesz egy nagy adag friss, még gőzölgő hortobágyi marha szarkupacot, leönti arannyal, díszítgeti, majd a publikum elé teszi a matyóhímzéses terítővel borított asztalra (rajta feszülettel, mert az kereszthényi), hogy: „nézzétek emberek, ezt adtam nektek!” Majd a közönség a meghatottságtól könnyes szemmel, ujjongva tapsol, örül a csodás, nemzethy ajándéknak. Nagyjából ez történik a nyugdíj körül is, mint mindennel, amihez a kormány hozzányúl ragacsos kezével. Amit a nyugdíjasok kapnak a kormánytól egy élet robotja után ugyanis nem más, csak leereszkedő szívességből odavetett morzsa darabok… Annyira megalázó, de mégis hálát várnak ezért. Köpni kell.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.