Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megkezdődött vésztörvényszék faragás, egyelőre kísérleti jelleggel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: szék

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba 

Nagyon viccesnek tetszik lenni ottan a jó módban! Migránsként. Mi meg, bennszülöttek, itthon folyvást csak szűkölünk, mint a kutya, amelyiknek ajtóhoz csukták a farkát, írja kend. Szememre hányja, amiért a szomorkodni valókat sorolom. Mintha direkt én csinálnám az ország pusztítást, hogy a kend hazajövő kedvit rontsam. 

Ejnye-bejnye! Hát ki vagyok én itt? Senki! Meg velem együtt úgy négymilliónyi bennszülött is senki. Akikről kend sehol nem hall, nem olvas egy vakkantást se. Soha. Elvétve, néha szó esik a cselédségről. Azok némák. Néha digitálisan kézcsókra járulnak a gazdához, megkapják a nyugtatójukat, de semmi nyunyóka. Lábhoz. Térdel. Fekszik. Kel. Szolgál.

Azt tudja, hogy most éppen a Horthy dílerek a Trianon nevű anyagot terítik Európának ebben a szegregátumában? Ütős szer. Euróval dúsítva nyomatják. Még a románok is beindulnak tőle. Ezért Erdélyben gyenge magyar forinttal hígítják az udvari szavazatszállítók.

Úgyhogy nagyon szépen kérem a Kelemen bácsit ne írjon, ne kérdezzen, és főleg ne prédikáljon nekem, mert elnézek/elkattintok valamit és ijedtemben úgy ellaposodok, mint a pandémia-görbe a várurunk homlokráncolására. Mint legutóbb is 34–et írtam 32 helyett és még kendnek állt feljebb, pedig kend zavar mindig össze. 

Százszor leírtam már, de csak nem érti kend. Én a saját szememmel nem látom, csekély értelmemmel fel nem fogom mi és hogyan van itten. Írom, amit hallok. Ahogy hallom. Legfeljebb rövidítem, ha tudom, mert hosszú. Gondolom nem mindig sikeres a kurtítás, mert nyafog néha kend. Nyafogni nekem illik. Elvárás, mióta kedvező testhelyzetből, térdelő rajttal elindult a magyar nép Európába cselédnek, és a nőneműeket lefokozták ketteseknek. Tudom. Illiberális vívmányként már itthon is karriernek számít a cselédsors. Csak a javadalmazása nem zárkózott még fel Európához.

Most is, ni. Azt mondja a néni, azért kell a maszk az öregek szája elé, mert sok a fogatlan. Látványuk rontja a fogturisták előtt az udvari kirurgus renoméját, márpedig sikeres országként nekünk ló wellnessre is telik. És nem az Andokban vagyunk, ahol kedvezmény, ha fogatlan vénasszonyok által rágott chichat adnak a vendégnek.

És itt is van, amit panaszolok. Szavak százait nyavalyogtam most is kendnek, mert eltérít, mentegetőzésre kényszerít, mikor én a székről akartam írni eredetileg. Bizonyítandó, hogy én bizony nem mindig ugyan azt írom. Csak kend hiszi: minden változatlan. 

Nem! Azt már megírták kendnek, hogy a bársonyszékből trón sikeredett a vírus hatására. Meg azt is, hogy a trónust az illiberalizmus totemállata, a karvalycsőrű sakállal keresztezett szarka, karmai között tutajon úsztatott koronával díszíti, fölötte lángoló narancs betűkkel a királyi jelmondat: Politikai Hálózat az Értékekért!

Erről az átváltozásról nincs mit mondanom. A nagytiszteletű Ravasz László, reformata püspök úr megírta kendnek: „aki nem tudja betölteni azt a helyet, ahol ül, s mégis be akarja tölteni, nem tehet mást, mint hogy a fennmaradó ürességet önmagában helyezi el.”

Én egy másmilyen szék villámgyors mutációját akartam volna megírni hosszan, a változásokat bizonyítandó, de már rövid és hézagos lesz a kend akadékoskodása miatt. Ez a keresztelés nélkül, jogállami névadással lett számvevőszék átváltozása. Kend is tudott róla, hogy az alaptörvény asztala alá rakták, megkeresztelték. A kereszt súlya alatt kezdett igazán töpörödni. Például az államegyházaknak dugott milliárdok felhasználását már az Isten ellenőrzi. És minden folyamatos mozgásban van körülötte. Még a számvevőszéken csücsülő kolostorszolga javadalmazása se tud lenyugodni, folyvást dagad. És ahogy dagad a zsebe, úgy csökken a dolga. A Peti bácsi például úgy tudja, hogy már csak a kekeckedő pártocskák és a nyakasabb civilek zsebében kell kotorásznia. És már nem számvevő, hanem számonkérő.

És a fejlődés nem áll meg! Megkezdődött vésztörvényszék faragás, egyelőre kísérleti jelleggel. A kis magyar határok közé tévedt székely fafaragót a minap már be is vitte a rendőrség a fejlesztő laborba konzultációra. A nehéz tudománya miatt hatan kísérték és alaposan szétnéztek nála, hogy nehogy otthon maradjon néhány fontos kellék. 

Nekem még csak fakéssel szabad játszani, mint az ellenzéki pártoknak. Tudja: „Kés, villa, olló, gyerek kezébe nem való!” Az uniós főmuftiknak nagyon bizonygatják, hogy nem kérik ki az én szakvéleményemet, de itthon meg folyvást azt duruzsolják, hogy mindenki véleményére szükség van. A tömeges nemzeti konzultációra a vírus miatt nincs lehetőség, de a kolostor fegyveres őrsége egyenként begyűjti a véleményeket. Nyugodjunk le: Mindenkire sor kerül. Elvégre demokrácia van, vagy mifene?

Bütyökfalva,2020. május 16.                 

Mirtill

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.