Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így harcolnak meg minden egyes emberéletért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok mindenkinek! Nagyjából túl vagyunk a húsvéti feltámadáson, meg azon a könnyesbús evidencián, miszerint ez a húsvét más mint a többi, a doktorminiszterelnök is megmondta. A kiskorú polgároknak ezen kívül azt üzente ma az állampárt, hogy büszkék vagyunk a húsvéthétfői hagyományainkra: a húsvéti sonkára, a tojásfestésre, a locsolkodásra. Jól van akkor. Ki a fene vagyok én, hogy ezt az ócska pátoszt kétségbe vonjam, nem? De. Remélem, hogy mindenki a járványügyi protokoll vagy legalább Sanyi bácsi jótanácsai alapján járt el az e-locsolkodás ügyében, ami magában foglalja azt is, hogy frissített vírusírtó használata mellett fogyasztás előtt a biztonság kedvéért azért hipóba mártogatta a photosoppal patkolt e-tojásokat. Nem, nincs lázam, csak valószínűleg elvonási tüneteim vannak, miután Országos Müller Cecília tisztifőorvos két napra magamra hagyott a létbizonytlanság sötét vermében. Hogy akkor milyen irányba nyissam az ablakot szellőztetéskor, és hogy a hipóval feljavított vízzel, amivel pár napja fertőtlenítettem a tojásokat, vajon jó ötlet volt nyakon önteni a muskátlikat, vagy sem nem.

Az a baj, hogy egyáltalán nem ennyire vicces a helyzet a való világban, a nagy magyar ugaron, ahol vigyázzunk egymásra, és bátran bízzunk abban, hogy a korlátlan teljhatalom majd minden bajba került Mmagyar emberért megharcol.

Szerintem a legjobb úton haladnak az elvtársak ebben a MINDEN EGYES EMBERÉLETÉRT folytatott harcban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy folyamatos és igen speciális ellátásra szoruló, súlyos állapotban lévő, járásképtelen, magatehetetlen, javarészt idős, daganatos és egyéb krónikus betegeket (lásd ITT vagy ITT) küldenek haza, eresztenek szélnek, löknek ki az utcára, miután Kásler elvtárs és humánerőforrás (főállásban az egészségügyért is felelős, láthatlan miniszter) utasítására a kórházi ágyak 60 százalékat rekordidő alatt fel kell szabadítani a járvány miatt. Mindeközben ugyanaz a Kásler Miklós nevű univerzális, két lábon járó dilettantizmus két nap alatt két kórházigazgatót meneszt. Érthető: ha már látványosan semmi érdemlegeset nem tud hozzátenni a járvány elleni védekezéshez, legalább ilyen módon adja a nyilvánosság tudtára, hogy él és vadul megdolgozik a főnöke alászolgálatában a jól megérdemelt fizetéséért. Tisztán emlékszem, hogy az emberi erőforrásról elnevezett vízfejű minisztériumot szintén nagy sikerrel irányító Balog Zoltán távozásakor felelőtlenül azt állítottam, hogy visszasírjuk még a kenetteljes lelkészt. Ma már belátom, jobb lett volna, ha kussolok.

Tehát miközben Magyarország továbbra is a régió legtragikusabb halálozási arányát produkálja a sokat emlegetett, egész Európa zászlóshajójának hazudott kelet-európai régióban (V4-ek + egyéb bezzegországok), és miközben persze tudjuk, hogy a pártállami propaganda szerint semmi értelme ezen arányok összehasonlításának (csak akkor franc tudja, hogy egyáltalán minek van értelme, ha az elvégzett tesztek száma nem számít, az igazolt fertőzések száma nem számít, az igazolt fertőzésekhez képest elhunytak száma nem számít), az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatójának már az állásába került, hogy nem volt hajlandó cserben hagyni a betegeit. Hivatalosan, káslerül állítólag nem szabadított fel 200 ágyat a koronavírusos betegeknek, vagy legalábbis nem úgy, ahogy parancsba kapta. (Ha azért rúgták ki valójában, mert saját hatáskörben teszteltett más kórházból érkezett betegeket, az legalább ennyire tragikus.)

Lehet, hogy én vagyok a szellemileg aluliskolázott, az intellektuálisan árvízkárosodást szenvedett büdösbunkó, de nekem úgy tűnik, hogy az emberi életek megmentéséért folyó harc örvén a borítékolható halálba küldenek embereket. Az, hogy egy járványügyi helyzet akármelyik fázisában orvosok és ápolók tüntetnek az ország legszínvonalasabb rehabilitációs intézményének kirúgott főigazgatója mellett, hogy tapssal és énekléssel búcsúztatnak egy szakembert, akinek az a bűne (!), hogy a legjobb tudása szerint igyekszik nem kiszolgáltatni a legkiszolgáltatottabbakat, az abszurd és a groteszk olyan szintje, amihez én nem érek fel.

Azt pofázzák reggeltől estig, hogy ellaposították a járványgörbét, ergo nem szabadult el a járvány, hogy uralják a helyzetet, közben a 34,5 fokos félisten üres és félig üres kórházakat látogat. Ehhez képest azt látjuk, hogy rettenetes állapotban lévő betegeket küldenek el egyik napról a másikra a keresztény isten hírével, hogy majd a családjuk gondoskodjon róluk. Ahogy tud. Ha egyáltalán van családjuk. Vagy bárki más, aki vagy tud gondoskodni róluk, vagy nem. Milyen megfontolás áll amögött, hogy a szállításhoz nem megfelelő állapotban lévő és/vagy állandó felügyeletre és kezelésre szoruló embereket elhajtják a fenébe? Mi a reteknek kell a propaganda kirakatába kipakolt többmillió, vegyes minőségű kínai maszk és kesztyű és nem tudom hány tízezer izolációs köpeny, egyáltalán mire döngeti a horpadt mellét Szijjártó a kínai kommunista párt nagyobb dicsőségére, amikor közben itt emberek életéről mondanak le röhögve?

Lehet, hogy nem elég világos az értetlenkedésem, ezért átfogalmazom. A kormány által közölt, HIVATALOS adatok, illetve az ezekből kiolvasható trendek és propagandisztikus retorikai fordulatok tükrében, szakmailag mi indokolja ezt a lázas-agresszív-erőltetett kiürítést? Mivel magyarázható ez a kapkodás, tekintve, hogy az eddig felszabadított ágyak és a konténerkórházak egy része még most is üresen áll? És pláne hogyan egyeztethető össze mindez a Nemzeti Népegészségügyi Központ ama korábbi hivatalos közlésével (amelyet Müller Cecília is több ízben megerősített, ITT írtunk erről), amely szerint például a daganatosok kezelését és a sürgős eseteket nem tagadhatják meg az egészségügyi intézmények.

Kinek lesz a felelőssége, és milyen statisztikai elbírálás alá esnek majd azok a halálesetek, amelyek azért következnek be, mert daganatos (egyébként megmenthető) betegeket passzolgatnak a kórházak, vagy küldenek el Isten hírével, miközben életmentő műtétek maradnak el úgy, hogy közben a járóbeteg-ellátás teljesen szétesett? Ki fogja vállalni a felelősséget azért, ha netán többen fognak meghalni a járvány fékezését célzó kásleri ukázok nyomán, mint magában a fertőzésben? A Magyar Orvosi Kamara időben szólt, javaslatokat is tett, de Kásler ezt leszarva rendelkezett. Gondolom az OORI dolgozóinak nyílt levelét is leszarja. Már csak az a kérdés, hogy ezek után kinek lesz vér a pucájában belenézni az emberek szemébe és azt mondani, hogy legjobb szakmai és erkölcsi tudásunk szerint megharcoltunk minden emberi életért?

Ez volt ma terítéken:

A kanyarban szembe jön a valóság

Akkor tulajdonképpen Borkai Zsolt liberális?

A koronavírus egy ideig még biztosan velünk marad

Levél a távolból 

Pofázás van, tesztelés továbbra sincs

Az egyedüli jó dolog ebben a kisebb tragédiában

Sem vakhittel, sem pálinkával, sem propagandával

Marci muzsikál

Zúg a traktor

Szekta

A nap olvasói bölcsességei:

• Nehéz is úgy önazonosnak lenni, ha az ember az mszmp-től indulva keresgéli önmagát a szélsőjobbig. Az eleje és a vége nekem elég önazonosnak tűnik, csak azok a közbenső kilengések ne lennének. Meg a morális fölény, az. (Éva)

• Nem tudom elhinni, hogy ez a végtelenül aljas és szándékos gyűlöletkeltés cél nélküli lenne. A szobrász úgy veri kalapáccsal alapanyagát, hogy a végén egy letisztult mű marad, de ezek csak porrá zúzzák a sziklákat, nem marad más, csak törmelék. A szél el is fújja majd szerteszét a „művüket”. (Lajos)

• Ez úgy működik náluk mint az ötvenes években a párthűség. A PÁRT mindent tud, de ha az ember a saját szemével látja, hogy valami nagyon nem helyénvaló, akkor jön az, hogy erről Rákosi elvtárs biztosan nem tud, mert akkor nem hagyná. (Van Der Gullen Félix)

A nap legnehezebben megcáfolható, kiemelt igazsága Gábortól, bármennyire fáj is:

Erről van szó kéremszépen! Amíg nem tudatosul az emberekben, miért is olyan nehéz megszabadulni a hatalommal bűnözőktől, addig nem is fogják fel elegen, hogy gazemberéket nem lehet demokratikus úton leváltani! Maffia főnök belügyminiszter az olajos társ miniszterelnökkel és hazaáruló kutyáival, jobbágy sorba kényszerítette az országot. A magyarok többsége, legalább 10 éve asszisztál a saját szájába szaráshoz. Sőt! Tartja a WC papírt és nagyra nyitja a száját.🤬