Július 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pofázás van, tesztelés továbbra sincs

A kormány továbbra is próbálja Karácsony Gergelyre kenni a felelősséget a Pesti úti idősotthon ügyében, miközben lehetne akár azzal is foglalkozni, hogy tesztelik az ország idősotthonainak lakóit, valamint az ott dolgozó szakembereket. Az igaz, hogy amennyiben így járnának el, azt nem lehetne felhasználni mások lejáratására. Ha netán ha ezt meg is tennék, azaz elkezdenének tesztelni, azzal nem lehetne érdemben telikürtölni a saját propagandasajtójukat, és abból nem lehetne politikai tőkét kovácsolni.

A közvélemény értelmesebbik felét mindeközben valószínűleg nem a politikai vita érdekli, hanem az, hogy mi lesz az idősotthonok lakóival. Nekem úgy tűnik, hogy Budapest főpolgármester-helyettesét is leginkább ez érdekli, amit az alábbiak szerint ki is fejtett:

Súlyos kormányzati mulasztás, hogy továbbra sem tesztelik az idősotthonok lakóit

Bár Müller Cecília, országos tisztifőorvos és maga a Fővárosi Kormányhivatal ismerte el hivatalos jelentésében, hogy semmilyen jogsértést nem találtak a Pesti úti idősotthonban, a kormányhivatal “A vizsgálat még nem zárult le a Pesti úti Idősek Otthonában” címmel adott ki közleményt tegnap délután. Az a tény, hogy a Főváros kifejezetten kérte az kórházból idősotthonokba visszatérő lakók koronavírus-tesztelését, ám ezt a kormány elmulasztotta végrehajtani, valamint a kormányhivatal vizsgálatának korábbi megállapításai egyértelművé teszik a további vizsgálódás tárgyát: a kormányhivatal felelőst nem talált, de lejáratható politikai ellenfelet igen.

A Demokratikus Koalíció szerint ha a kormányhivatal felelőst szeretne találni az idősotthonok kapcsán, akkor kérdezze meg a kormányt: 1. miért tartotta feleslegesnek a kórházból idősotthonokba visszatérő lakók koronavírus-tesztelését, 2. miért a Fővárosnak kellett elvégeznie a kormány és a járványvédelem feladatát, az idősotthon lakóinak tesztelését, 3. miért nem tesztelik továbbra sem a kórházból idősotthonokba visszatérő lakókat. Ideje, hogy a kormány végre a járványvédelemmel foglalkozzon a lejáratókampányok helyett, mert súlyos, emberéleteket veszélyeztető kormányzati mulasztás, hogy továbbra sem tesztelik az idősotthonok lakóit!

Gy. Németh Erzsébet
Főpolgármester-helyettes

Alelnök, DK
Kiadó: Demokratikus Koalíció(MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.