Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közeledik a gyűlöletpropaganda találkozása a valósággal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfény most már egészen biztosan nem lesz, úgyhogy csak simán jó estét kívánok! Amíg tart a lendület, magamhoz is ragadom a szót.

Bár igen nagyon érdekelne, hogy mi marad a jelenleg ismert ellenzéki pártokból 2022-re, most hogy Gyurcsány látványosan predátor üzemmódba kapcsolt, annyira zavarbaejtőek a csapatmozgások, hogy fingom nincs, mire megy ki az egész. Van aki érti, és már jól ki is elemezte. Azért, hogy ne kelljen utólag elhatárolódnom saját magamtól, még egy kicsit lesek, ameddig jól megmondom a tutit.

Francokat. Vannak épp elegen, akiket pontosan azért tartanak, hogy megmondják a megfellebezhetetlen tutit, én megelégszem a kérdésekkel is. Noha kétségtelen, hogy vannak olyan történések, amelyek után se köpni, se nyelni. Nemhogy véleményt mondani, de kérdéseket feltenni sem vagyok képes. Az alábbi például egy ilyen. Politikai bulvárokádék gyanánt teszem ide kínomban, ha esetleg kimaradt volna valakinek. A fideszes morális fölénynek egyszerűen nincs párja, ne is keressék. Hasznos adalék az émelygéshez: Dr. Zsigmond nem kifutófiú, nem plakátoló-szórólapozó-kávéfőző fusskiöblítsdki az állampártban, hanem parlamenti képviselő. (Fotó: Facebook/ Zsigmond Barna Pál )

Ha jól kiröhögtük magunkat ezen az ízléstelen gusztustlanságon, mármint azon, hogy Mórickának és a Fidesznek mindenről IS ugyanaz jut az eszébe (de legalább emberek világnézetét össze is mossa a szexuális irányultsággal, mert akkor kijön a habonyi matek: minden liberális beteg és buzi vagy valami LMBTQ izé), lendüljünk tovább a félig világvégébe, félig kacagtatásba borult állampárt világvégét vizionáló, kacagtató propagandájára.

Ehhez érdemes és elégséges is gyors futólépésben végigpörgetni a Fidesz Facebook-oldalát (bár miután tíz év fáziskéséssel Szijjártó is felkapaszkodott a Pofakönyvre, eggyel több kanális van, ahol életvitelszerűen lehet borzongani és büszkén sírva vigadni), hogy lássuk, mi a helyzet. Ez a helyzet: egyedül Orbán Viktor (akinek mindig igaza van, már évezredek óta mindig is igaza volt), valamint a teszkógazdaságos (via), hiperintelligens magyar drótkerítés tud megvédeni a migránsáradattól. Azt nem volt nehéz előrelátni, hogy csak idő kérdése, mikor fogják a migránshisztériát összekapcsolni a koronavírus-járvánnyal (ha darabjaira Hollik is a világ, István, kommunikációs igazgató bármihez is adja az arcát), de az elég világosan kiderül a hőbörgésekből, hogy  lényegesen hitelesebb lett volna úgy riogatni a koronavírusos migránsokkal a populációt, ha már ott dörömbölnek fürtökben a csirkehálón.

Addig is. A szinte óránként közzétett, leginkább Ordán dakota bölcsességeinek lábszagát árasztó posztok két legfergetegesebbjét időrendi sorrendben iderakom, különben nem fogok jól aludni (az apróbetűs rész is fontos):

A világos és egyenes beszédet legutóbb hétfőn prezentálta a doktor úr a magyar parlamentben, amikor nem sikerült egyetlen érdemi kérdésre sem érdemben válaszolnia. Azt továbbá erősen kétlem, hogy a függöny mögé bújást, a sajtó elől menekülést bármely kultúrkörben a nyíltsisakos küzdelem szinonímájaként tartják számon. Ami viszont ezeken túlmenően igazán aggasztó: most akkor ha jól értem, lófaszt sikerült megállítani a migránsinváziót? Merthogy öt éve érvényben van a migrációs (v)álsághelyzet, öt éve dübörög a puskaporos propaganda reggeltől estig, hogy a magyar határvédelem megállította az migrációt, és mimagyarokorbánviktor egész Európát megvédtük a kerítésünkkel, bezzeg a hanyatló Európa.

Nem volt nehéz ezt naponta 53-szor megismételni, hiszen miközben meghirdetett válsághelyzet volt, migráns nem annyira. Vagy legalábbis távolról sem annyi, mint amennyi a napi apokalipszis hangulatot indokolta volna. 2015 óta (amikor szándékosan hagyták áttrappolni az országon a menekülteket) most először lehet éles a helyzet, miután a felcsúti világpolitikai tényezőről kiderült, mégsem akkora nagy bizalmasa és haverja Erdogan szultánnak, hogy telefonon meggyőzze: léccilécci ne zúdítsa már rá Európára azokat a menekülteket. Akiknek a törökországi feltartóztatásáért a véreskezű szultán nem mellesleg 6 milliárd eurót és egy rakás engedményt kapott az EU-tól. Nem Orbántól, aki – minden ellenkező előjelű füllentésével és hazugságával ellentétben – a saját gyógyszerei elgurulását sem tudja megállítani, nemhogy a népvándorlást.

Eddig is lehetett tudni, hogy ez nem lehet végleges és megnyugtató megoldás, meg hogy Erdogan emelni fogja a tétet, amint mondvacsinált indokot talál rá (talált: Törökország február végén 36 katonát vesztett Szíriában), éppen ezért ezt az öblös hazugságot melléolvasni, hogy megállítjuk a népvándorlást, mármint mimagyarokorbánviktor, nemzeti hatáskörben, szuverénül, elég mulatságos. Aztán mégis hogyan? Majd négykézlábra ereszkednek a pacalfőzővel és röfögnek a kerítés mellett? (kösz, Edgar) Vagy ők majd a hátsó sorokba ülnek, mert ott vannak a legjobb helyek, mint a moziban, és végignézik, ahogy a magyarok mentsvárasdit játszanak? Tényleg komolyan gondolják, hogy az a határkerítés csodákat tesz? Évek óta tét nélkül hörgik hogy mindmeghalunk, miközben most először van reális veszélye annak, hogy a török szultán hatalmi játszmái és zsarolási potenciálja (amiben Orbán alighanem nem tényező) miatt ezrek torlódnak fel a szerb-magyar határon. Akkor mi lesz? Erőszak nélkül nagyjából semmi abból, amivel itt orrba-szájba hülyítenek öt éve.

Szerintem leginkább a megélhetési propaganda nagy valóságtesztje lesz ez, ami a koronavírussal köbre emelve – ami már itt is van a nyakunkon, bréking via Orbán – kibaszott szarul hangzik. (Még ha enyhe vigaszként az álnemzeti álkonzultációs felhorgadást el is mossa a picsába.) Tudja jól ezt Bayer is, aki már ott tart, hogy – az obligát mindenkit köpködés mellett – veszettül szurkol a görögöknek, hogy megállítsák Erdogan bosszúját. Különben simán ki fog derülni, hogy primitív, populista propagandával nem lehet egy országot a végtelenségig hülyíteni, kormányozni meg pláne nem. Egyáltalán nem lesz szép, viszont ocsmány lesz. Ne legyen.

Ez volt ma terítéken: 

Örülünk? Jajdenagyon

A múlt lerombolásáról

Nem mondott csődöt

Nem véletlenül maszatol a fényestekintetű 

A Facebook a probléma, nem a KESMA. Hogyne

Faluszéli kocsma, este tíz után

Tyúk***os hátsó udvari kultúra

Judit

Hűséges kutyuskának

Addig nyújtózkodj

Az olvasónak pedig mindig igaza van:

Igen, ez a párhuzam. A monopol helyzetű óriáscégek pont úgy állnak minden joggyakorlat felett, mint itthon a ner, mint magyar óriás vállalkozás. Akkor ez most konkurrenciaharc, vagy egymásnak integetés? A Microsoft is törvénymódosítást ért el, mikor az adóhivatal megtámadta. Lehet, ennél mi már előrébb vagyunk. Al Caponét már lehetetlen lenne ma megbuktatni. (Lajos)

Még az előzőben volt egy vicc. Mi a 3 felesleges dolog a világon – a pápa pimpilije, az apácák melle és a szakszervezet. Amúgy ez engem inkább Rákosira emlékeztet, a 70-es években ez már annyira nem ment. Persze lehet, hogy Miss Demencia már utolért. (Kati)

Aki elkapja, megy az oltott mészbe, a valós helyzet pedig titkosítva 30 évre, ami kétszer meghosszabbítható. (Old Sátorhand)

A nap kiemelte kommentje:

Nem értem a felháborodást. Mimagyarok egy élőistene tegnap azt vakerálta a parlamentben, hogy 6000-rel (teccik érteni?-hatezer!!!) több orvos van, mint 2010-ben. Szerencsére nem láttam élőben, mert most kezdhetnék új tv-re gyűjteni. Érthető már, hogy miért van ennyi átképzett közmunkás, meg munkanélküli orvos? Mert egyszerűen nem tudnak, mit kezdeni ekkora többlettel. Nna, megyek felpattintok egy sört, meleg van itt. (Elek)

Szerintem már semmit nem kell mondanom, úgyhogy ezzel a napszakhoz illő muzsikával kívánok nyugodalmat és jó éjszakát!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.