Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nem véletlenül maszatol a fényestekintetű

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Utálok konspirálni. Sőt. De most egy pillanatra elgondolkodtam. Egy barátom feltett egy kérdést, amire nem tudtam válaszolni. És válaszokat sem találtam rá a neten, meg úgy általában sehol sem. Azt mondja: mi a fasznak kell katonai karantén alá vonni városokat, ha ez a vírus gyengébb, mint az influenza? Minek, baszod? És tényleg, mi a fasznak kell fegyveres katonáknak őrködniük, mi a fasznak épített Wuhan egy hónap alatt akkora kórházkomplexumot, mint egy olimpiai falu?

Kezd nekem bűzleni ez az egész. Valaki hazudik, de kurvára. Tudtommal ekkora cirkuszt nem csináltak egy vírus megjelenésénél sem. Az Index folyamatosan friss híreket hoz, amelyek elég aggasztóak. Eddig leszartam én is, de sok itt a kérdőjel. Ezek ebbe simán bele fognak bukni, mi meg szimplán beledöglünk. Nézzük. Hadházy összefoglalta a lényeget. A következő hetekben három dolog várható:

1) Itthon is megjelenik a koronavírus (ha még nem jelent meg, csak titkolják/nem vették észre), és sajnos a magyar egészségügy természetesen csődöt mondhat majd (hiszen a járványvédelmi közigazgatást régen szétverték, az orvoshiány még normál időszakban is aggasztó, és olyan alapvető hiányosságok vannak, mint például hogy a háziorvosok nemhogy nem kapnak védőfelszerelést, de meg sem tudják azt venni, mert nincs).

2) A török elnök miután Szíriába katonaságával bevonulva mindent felforgatott és százezreket késztetett menekülésre, százezres menekültáradatot küld Európa felé Törökországból. Már buszoztatják is őket az európai határokhoz. Orbán Viktor ennek örül.

3) A kormánypropaganda így tele lesz a fegyvertelen, szerencsétlen menekültek ellen hősiesen védekező tábornok hőstetteivel. A koronavírusra meg nem marad majd műsoridő. Minek is, nem kell azzal a magyarokban kelteni a pánikot, ugye.

Mindenesetre Orbán a Kossuth nevű propagandarádióban már konkrétan ki is jelentette, hogy nem a koronavírus az igazi veszély itt, hanem a migránsok. A kormány pedig bejelentette, hogy a „rémhírkeltőket” le is lehet tartóztatni. Nyilván nem a teli pofával migráncsozókat, hanem azokat, akik esetleg a járványhelyzetről posztolnak. Lásd: kínai elvtársak.

Hát próbáljuk ki. Sajnos az 1) pont nagyon valószínű, a 2) és 3) pont pedig tény. És akkor állítsuk ezzel szembe a következő hírt: az összeomlás szélén állnak a koronavírus-betegekkel teli kórházak Észak-Olaszországban. Ha elolvastuk, vonjuk le a konzekvenciát.

Adott egy, a hazaihoz képest jól felszerelt egészségügyi rendszer Olaszországban, ahol konkrétan belerokkantak a hirtelen jött járványba. Az orvosok is, mindenki is. Induljunk ki ebből. Mi a franc lenne itt, ha tényleg beütne a krach? Korházak padlón, infrastruktúra zéró, orvos és nővérhiány mindenhol. Ha itt kirobbanna a járvány, az szó szerint felzabálna minket. Orbánék ezt tudják, Hadházy nagyon jól rátapintott a lényegre. A másik dolog: miután törvényesen ellopták azt a pénzt, amit az egészségügyi rendszerbe kellett volna belepumpálni, ellenben azt átszivattyúzták a saját strómanjaik számláira, itt nincs B-opció. Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha az ország megállna egy hónapra? Ilyen fos gazdasági mutatókkal? A kórházi beszállítókat már így sem akarják kifizetni, szájmaszk sehol az országban, és van körülbelül 500 darab ágy a kórházakban, amely kórházak egyébként is az összeomlás szélén tántorognak.

Akkor számoljunk. Alsó hangon legyen 20-30 ezer fertőzött, ennek a 10% százaléka is 2-3000 ember. Hol a fenében fogják ezeket a szerencsétleneket kezelni? De most komolyan. Eddig bagatellizáltam én is a dolgot, sőt. Én nyugtattam másokat. Viszont ez most nem hagy nyugodni. Gondoljunk bele, hogy amennyit ezek törvényesen lenyúltak a közösből, és átnyomták szállodákba, trafikokba, földekbe… mi lesz, ha például elfogynak a vendégek Mészáros szállodáiban? Ki fogja kifizetni a kiesést? Egy olyan országban, ahol a forint olyan gyenge, mint a harmat. Nem véletlenül maszatol a fényestekintetű, itt erre most ezek nem számítottak.

Szerintem ez az Erdogan-féle cirkusz sem véletlenül most tört ki, de legalább nagyon jól jön a valóság elfedéséhez. A valóság pedig jelenleg nem más, mint a 10 éve rothadó egészségügyi rendszerünk versus a koronavírus világjárvány. Lehet fogadásokat kötni, ki nyerné a csatát. Nem, ez most egyáltalán nem vicces, itt szerintem csúnya dolgok fognak történni, ha ezek még tovább sumákolnak. Ebbe akár még bele is bukhatnak, és Orbán ezt tudja. Ha valamikor, most tényleg bajba kerülhet. Nem a lipsik, nem Soros, nem a Brüsszel, nem a Gyurcsány, hanem egy vírus fogja legyőzni.

Ne legyen így, mert az nagyon fájna ennek az országnak. De ha ez a vírus nem áll meg, akkor jaj Orbánéknak. És nekünk is.

Vogronics A.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.