Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán a kőkemény lágy sajt, vagy mi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Tegnap este hallgattam Az Estét. Rájöttem, mégis csak érdemes bekapcsolni a kakukk közpénzlopó rádiót, mert népnevelő és felvilágosító küldetése is van. Igaz, legtöbbször, mindig pártunk és kormányunk dicsőítésére nevel. De legalább olyasmit is megtudhat a türelmes hallgató, amit máshonnan csak nagyon-nagyon elvétve. Van ez Az Este nevű műsor – minden este – elég kacifántos szerkesztésben. Három ember kell a nagy igazságok kimondásához, segítendő a kedves vendéget.

Van egy szerkesztő-műsorvezető, úgy hívják, hogy Marton Adrienn. Ez a műsorvezető meghív plusz egy műsorvezetőt. Tegnap este ez a kettes számú, amúgy házigazda – éppen olyan objektív, mint az egyes számú – ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője volt. És akkor ez a kettes számú barátilag kérdező, mikrofontartó meghívta kedves vendégnek G. Fodor Gábor politológust, a Századvég Alapítvány elnökét.

Lószart politológus, már itt leesett az állam, mert megmondta rögtön az elején Lomnici, hogy vannak politológusok meg politikai elemzők, de… Felnőtt egy nemzedék, akik közül többen nem csak a felszíni összefüggéseket bírják meglátni, hanem stratégák. És a stratégák nem egyszerű politológusok. Ilyen stratéga G. Fodor Gábor. Felnőve mind a negyvennégy évével.

Mert ő például a politikában demokratikus elvek szerint egyeztetési pontokat bír keresni. Itt a demokratikus szónál nem szólt senki egy rohadt szót sem. Haladjunk. Sok szót arra nem fecsérelnék, miről bájologtak nagy kiegyensúlyozottságukban ottan hárman. Európáról meg nanézdcsak, a migránsokról mondtak milliószor ismételt szószokat, csak ezt most egészen tudományosan, hogy a hülye hallgató is okosodjon fölfogásilag. Hanem, most jön az igazi.

A stratéga. G. Fodor Gábor meg az Orbán gondolat meg a Viktorjugend

Azt tudhattam meg G. Fodortól, hogy az európai politikát megbontotta a Zorbán, mert megjelentek olyan európai politikai rendszerek, amelyek nem akarják a migrációt. És akkor, micsoda kuriózumot mondott bele a hallgatók fülébe a stratéga úr: Európában nagyon kevés gondolat van. Ki lehet jelenteni, hogy Orbántól lopják, kölcsönzik a gondolatokat Európa vezetői, mert ők a magyar miniszterelnökhöz képest határozzák meg magukat. Magyarország Európa szellemi iránytűje, mert Magyarországon van orbáni gondolat.

A stúdióban nem hallatszott taps ezen magvas okfejtésre, de Lomnici még szórakoztatott egy kicsit. Elmondta, hogy egyszer megkérdezték Nixont, hogy szerinte ki volt Amerika legsikeresebb elnöke. Lyndon Johnson, mert belül lágy volt, kifelé kőkemény, és Isten mentsen meg a kívül lágy vagy puha vezetőktől. Röhögtem: Orbán a kőkemény lágy sajt. Nem rossz. Az adásnak vége. Szedjük akkor össze, mit tudunk.

  • Van egy (sok) közszolgálati Fidesz-rikkancs rádió – ellenzéktől elzárva.
  • Van egy szellemi irányító magyar miniszterelnök, aki pontosan olyan, mint az Amerikai Egyesült Államok 36., amúgy demokrata elnöke.
  • Van egy G. Fodor nevű egészen kiváló és független magyar stratéga, a kormány kedvenc elemzője.

…Aki lazán azt találta mondani néhány hónapja egy hangfelvételen egy fideszes fórumon: jó lenne csinálni egy Viktorjungedet. Akkor még az összefoglalónkhoz hozzátesszük:

  • a „Viktorjugend” a Hitlerjugendre utal, ami a német nemzetiszocialista pártnak, vagyis a náciknak az ifjúsági szervezete volt 1945-ig.

G. Fodor az undor stratégája. Ebben a mértéket és értéket vesztett csapatban lehet szellemi óriás a magyar miniszterelnök. Sehol máshol. A Fidesz-bérenc kakukk rádió ilyen szar alakokat akar lenyomni a hallgatók torkán. Menjetek ti a bika szarvára!

Utánozhatatlan

Hanem… Ma 142 éve született Ady Endre, aki az idén 100 éve halott. Vagy mégsem. Emléke, művészete, magyarsága beláthatatlan időkig fennmarad az utókorra. Utánozhatatlan. Olvassák csak, mintha köztünk lenne a 2019. november 22-i Magyarországon.

KULTÚRBESTIA

Sok szó esett róla. A modern emberről, akit Nietzsche keresztelt el kultúrbestiának.

Nézzetek csak körül jobbra-balra utcákon, tereken, vendéglőkben, kávéházakban, báltermekben, milyen vígan jár-kél. Kicsoda? Az ember? Dehogy. A kultúrbestia.

Figyeljétek csak meg óvatosan a társadalmat, a közéletet, a politika küzdőtereit! Ki ezekben az úr, ki érvényesül, ki boldogul, ki jut a felszínre, ki az, akit nem lehet elpusztítani? Kicsoda? Talán az ember? Dehogy. A kultúrbestia!

Nem értitek? Pedig körül vagyunk vele hálózva, bennünk él, általunk táplálkozik, rajtunk hízik: a kultúrbestia!

Íme. Úton-útfélen, utcákon, báltermekben ott van. Jelen volt nagy notabilitás. Ásít vagy hangos megjegyzéseket tesz, vagy fixíroz vagy néha kegyes leereszkedéssel udvarol. Útjában van a szórakozóknak, a mulatóknak. De jaj neked, ha megszólítod, ha reánézesz, ha meglökted, azonmód lenyel, megesz, elpusztít, felaprít, lelő – a kultúrbestia.

Innen ered aztán a befolyása, hatalma, tekintélye, amely lassanként átterjed más térre. A mi kedves társadalmunk rögtön hőssé, félelem és gáncs nélküli lovaggá és nagy tehetséggé, kiváló képességű, bámulatos műveltségű egyénné avatja – a kultúrbestiát.

Társadalmi pozícióján vonul be a közéletbe. Útjából elsöpri az igazi embert, az erőt, a tehetséget. Aki nem tér ki előle, aki szembe mer vele szállani, aki útjában áll, azt összezúzza, eltiporja, megvagdalja, leszúrja, agyonlövi, de mindenesetre eltünteti a föld színéről – a kultúrbestia.

Így lesz úrrá nálunk, így jut álláshoz, hatalomhoz is. Tisztesség, jóindulat, emberszeretet, kötelességtudás, erkölcs – ostoba fixa ideák – nála.

Ellenben a nyers erő, a vakmerőség, az erőszak, a gőg, a tudatlanság, a kard, a vítőr, a pisztoly – ezek az eszközei. Ezekkel s ezek árán jut célhoz. Ekként lesz a társadalom oszlopa, a közélet vezérférfia – a kultúrbestia.

A név, a családi összeköttetés, a tudatlanság, a kard, a pisztoly, a nyegleség, a kistréberkedett pozíció, a pénz, a nyerserő stb. Ezek a kultúrbestia sáncai. Mikor fogja vajon e sáncokat széthányni a talentum, a munka, az igazi ember. Addig élünk kultúrbestiák között s terrorizáló hatalmuk alatt…

(Nagyváradi Napló 1902. január 29.)

Az önök véleménye

Szilus a legrosszabb pártkatonák közül való … csak viszi a pénzt ( feleslegesen , mint az összes többi ) , de ő meg nyíltan fenyeget is…De ha lefogyna 30 kg-t, és nem a pacalos tudományával zsibbasztana a hívek agyát, akkor se venném komolyan .. (Krisztina)

Sajnálatosan számukra csak az ellopható pénz, a hatalom megőrzése a fontos. Senkivel, semmivel nem törődnek mindent elpusztítanak legyen az ember, a természet, műemlék….! Nincs más megoldást a népnek kell elrendezni ezeknek a maffiózóknak a sorsát, nem lehet mindig a csodára várni! (H. Sándor)

Tegnap a SOTE egyik „klinikáján órákig ültünk az ebédlőben, mert mégsem volt szabad ágy. Jóízűen falatozó emberek mellett vettek vért, mert máshol nem lehetett. Fényképet nem készítettem, mert ki volt írva, hogy tilos. A szabályt betartottam. A személyzet nagyon rendes volt, de a körülmények… Könyörgöm, újabb akadémiák helyett nem lehetne méltó körülményeket teremteni? (Magicagi)

mért nem elég hetvenezer együttérzés,mért van szükség az enyémre is?
…ha egyszer nem is ismerem fel,de ha ismerném se éreznék késztetést arra,hogy egy ilyen semmi dalt állva ünnepeljek!Valamikor kétezer előtt egy lagziban elénekeltem mikrofonba az erdélyi himnuszt,késsel zavartak ki az utcára.Minden aberrált izlésének legyek kiszolgáltatva? Himnuszra,Szózatra felállok,sőt minden szólamát éneklem,a többi semmit nem jelent! (Bertalan)

Rohadtul szeretem, hogy a díszpolgárok és a díszpintyek is kiállnak valami olyan mellett, ami nem nekik kerül pénzbe. László Imre javaslata értelmesebb, takarékosabb, ráadásul közlekedési szempontból is sokkal jobb (remélem Lomniczy infarktussal a dugóban órákat ül majd a mentőben, amíg eljut a szuperkórházig) a de a cöf jobban tudja. Persze 5 ezren írták alá, Alsóbivalybürgözdön. Ők aztán nagyon tudják. (Judit)

Így írtunk mi

A NER-pereputty minden fronton tarol

Rohamos tempóban fejlődik a magyar egészségügy

Magyar fertő a Fertő-tó körül: a korrupció újabb fejezete Magyarországon

Dallik a nemzet

A Bender-log

A CÖF kiáll a budai szuperkórházért

Borzasztóan aljas ez a műsor, de nem fogják abbahagyni

Bíbor színben úszik a színpad

Góg és Magóg fia vagyok én

Egészségvédelem Lázár János módra

A magyar kormány sajnos nincs egyedül

A nap kommentje:

A népnek az jut, amivel megelégszik. A magyar pedig (társadalmi szinten) láthatólag mindennel nagyon meg van elégedve. Ha ez nem így lenne már rég elhajtották volna ezt az egész, maguk választotta,paranoiás társaságot. (Karmal)

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.