November 26,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A NER-pereputty minden fronton tarol

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,200,839 forint, még hiányzik 1,799,161 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hejjhó! Borzasztóan jó reggelt kívánok kivétel nélkül mindenkinek! Megint az van, hogy fogalmam nincs, ha már megragadtam, milyen irányba kezdjem el tolni a talicskát. Mert attól tartok, ma sem cuki állatokról és bulvárcelebek magánéleti lírájáról lesz szó, ezzel szemben.

Ezzel szemben kezdjük távolabbról és onnan közeledjünk a saját közvetlen nyomorunk felé. Itt van például nekünk (vagyis leginkább nekik, akik megválasztják) Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, mellékállásban Orbán Viktor egyik legnagyobb cimborája és szövetségese, aki ellen csalás, vesztegetés és hivatali visszaélés miatt emeltek vádat. Jó, tudom, ez már a politikai sci-fi kategóriája, amit mi el sem tudunk képzelni, de tényleg van ilyen. Hogy egy miniszterelnököt vád alá helyeznek. Ráadásul három különböző ügyben: szívességekért cserébe külföldi milliárdosoktól fogadott el ajándékokat; felajánlotta az egyik legnagyobb izraeli lapnak, hogy csökkenti a versenytársuk példányszámát, ha pozitívabban írnak róla; kedvezményeket ajánlott a Bezeq nevű izraeli internetszolgáltatónak, ha rá nézve kedvezőbb híreket jelentetnek meg az oldalukon. Nem könnyű eldönteni, hogy sírni vagy röhögni volna ildomosabb ezeknek a vádpontoknak és a NER valóságának ismeretében, mindenesetre Netanjahu pont úgy viselkedett, ahogy egy dörzsölt, korrupt politikustól elvárható: puccskísérletnek nevezte a vádemelést, abszurdnak nevezte a vádakat, továbbá az izraeli jogrendszert, a rendőrséget és az ügyészséget vádolta hibás nyomozati és ügyészségi döntésekkel, és világossá tette, hogy nem mond le. Hátradőlhetünk: minket nem fenyegetnek ilyen borzasztó lehetőségek, hogy a független igazságszolgáltatás és a független rendőrség ilyen hatalmas hibákat kövessen el, hogy a drága miniszterelnök urat megpuccsolja. Polt Péter kiváló egészsége és alázatos szolgasága, a Pintér-féle karhatalom ébersége a garancia arra, hogy ne történhessenek ilyen sajnálatos balesetek.

A saját nyomorunk felé közeledés jegyében: utaltam tegnap reggel az Európai Néppárt új elnökének, a pártszövetség zágrábi kongresszusán elhangzott beszédére is, amelyben Donald Tusk harcot hirdetett a populisták, manipulátorok és autokraták ellen, és azt mondta, „de facto ki lesznek zárva a pártcsaládból” azok, akik nem tudják elfogadni, hogy a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és a tisztességes nyilvános viselkedés nem áldozhatók fel a biztonság és a rend oltárán, mert erre nincs szükség. Mint említettem, kurvajól hangzik ez az egész, a sajtó nagy része úgy értelmezte, hogy ezzel Tusk félreérthetetlenül üzent Orbánnak. Hogy élő klasszikusokat idézzek: a lónak a faszát.

Minden tagpártnak címeztem a mondandómat

– így fogalmazott Donald Tusk, az Európai Néppárt új elnöke, miután az Azonnali arról kérdezte, Orbán Viktornak üzent-e szerdai sajtótájékoztatóján. Azt mondta: nem ért egyet egyes politikai narratívákkal és ideákkal, amiket Orbán képvisel, ugyanakkor mégis barátja a magyar miniszterelnök, akivel sok minden közös bennük. Hát ez kurvajó. És ki nem szarja le a barátságot? Ezt az idióta, öntudatlan hozzáállást Macrontól Junckerig mindenki előadta már Orbánnal kapcsolatban. Tehát ha Orbán haver, akkor rászarhat a jogállamiság asztalára, zsebrebaszhatja a kasszakulcsot, és ázsiai diktatúráknak is árulhatja Európát, mert a barátságba bármi belefér? Tök jó, akkor csak így tovább. Csak akkor majd nagyon nem kell meglepődni, amikor Putyin jóslatai egyes közép-kelet-európai országok uniós tagságával kapcsolatban valóra válik.

Mert mindeközben a NER-ben minden halad a maga jól ismert, már-már megszokott útján. Itt nemhogy vádat nem emelnek a miniszterelnök ellen, hanem a miniszterelnök közpénzből degeszre hízott pereputtya a nagy nyilvánosság előtt adja-veszi a törvényesen ellopott szajrét. Most éppen Tiborcz BDPST István, a nemzet sajátlábú veje vett egy ötcsillagos szállodát a nemzet milliárdos zsenijétől, a Mészáros Lőrinc nevűtől. Félreértés ne essék, ezekben a luxuslétesítményekben közpénz van, ezzel üzletelnek azok, akiknek még a látszatát is kerülniük kellene annak, hogy közük van hozzá. Tehát Lölö 2017-ben benyelte a szóban forgó, tarcali ötcsillagost, az Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát. BAZ megye egyetlen ötcsillagos hoteljét. A reneszánsz disznószerelő ezt követően 325 millió forintos állami támogatást kapott a hotel bővítésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (a tervek szerint 2020-ra 13 szobával bővítik a szálloda befogadóképességét, valamint egy külső medencét is építenek), ez meg most átkerül Orbán Ráhel férjeurához. És ha szóvá teszi bárki, hogy a pofátlan korrupció iskolapéldájával állunk szemben, akkor annak a KRVNYJT.

Márpedig a NER-pereputty minden fronton beette magát a közpénzes vályú egységsugarú körébe. A nemzet öntudatos felmosójára, nemzetközi toporzékolásért felelős arcára és az ő famíliájára például a szülői kölcsönből vásárolt luxusvilla rendkívül átlátszó meséje óta legalább nem vetült a saját zsebre menő korrupciós ügyletek árnyéka. Egészen mostanig. Amikor kiderült, hogy ömlenek az állami megrendelések, támogatások ahhoz a céghez, amelynek az operatív vezetője Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter testvére. Egy kibaszottul feleslegesnek tűnő melóért ráadásul. Szijjártó Sarolta cége oldalanként 1 millió forintot rak zsebre a nyíregyházi multifunkciós versenypálya megépítésével összefüggő megvalósíthatósági tanulmányért. Ebben nem csak az a valami, hogy mi a francot keres már megint egy politikus családtagja a közpénzek körül, hanem hogy miért íratnak most megvalósíthatósági tanulmányt, hiszen már régen eldöntötték, hogy megépíttetetik a ralipályát.

Nade. Nem kell nekem persze mindent érteni. Azt pláne nem bírom felfogni, hogy ilyen körülmények között, az állampárt csökkenő népszerűségével együtt (azért várjuk meg a Nézőpont és a Századvég méréseit is) a Fidesz még mindig 32 százalékon áll a teljes választókorú népességen belül, ahova 35 százalékról esett vissza két hónap alatt, és ezt jelentős veszteségként jegyzik az illetékes közvéleménykutatók. Már sokszor mondtam, normális helyeken ezzel a teljesítménnyel, ennyi disznósággal a tarsolyban legfeljebb az lehetne a kérdés, hogy beverik a fejüket a parlamenti küszöbbe, vagy kínok és keservek árán átlépik.

És akkor még nem is szóltunk egy szót sem Kocsis Máté – az ellenzék parlamenti megregulázásáért és széttrollkodásáért felelős – fideszes ököl kiscsaládjáról. Konkrétan az ő kedves édesanyjáról (mert nem csak Kósának van ám szuperthetséges anyukája), aki a műemlékvédelmi hivatal tudta nélkül bontatott le egy józsefvárosi műemléki védettségű házat és épített a helyén egy luxusházat. Amit aztán a drága fiacskájának adott. Hogy teljesen világos legyen: a korábbi tulajdonosokat egy önkormányzati felszólítás vitte rá arra, hogy eladják az ingatlant – olyan összegért, amennyiért korábban nem szerették volna. Mihelyst viszont megállapodtak a Kocsis-családdal, megszűnt a nyomásgyakorlás.

Lehet, hogy a lónak a fasza nem éppen a legcizelláltabb megfogalmazása annak, amit ez a NER nevezetű, élősködő morális szutyok a nemzet hátán, nyakán taposva művel, de akik szerint tényleg az a legnagyobb baj ezzel az országgal, hogy a parlamenti képviselők olykor obszcén szavakat használnak, azok pont meg is érdemlik, hogy szíjat hasogassanak a hátukból. Kár, hogy azok is megszívják, akik szerint a Kocsis Máték és Tiborcz Istvánok miatt rothad itt sok minden, nem a ló faszától.

Hát ennyi fért a mai műsorba, csak jót és még több jót kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!