November 26,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A CÖF kiáll a budai szuperkórházért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,200,839 forint, még hiányzik 1,799,161 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A továbbra is borzasztóan független CÖF aláírásgyűjtést kezedett azért, hogy a XI. kerületben tervezett dél-budai centrumkórházat sikerrel megépítsék. Abból is jól látszik a CÖF függetlensége, hogy egy, eddig 5000 ember által aláírt petíció hatására az M1 meghívta Lomnici Zoltánt a stúdióba. Fontos dolgok ezek, na.

ifj. Lomnici kifejti, hogy orvosszakértők és neves professzorok is hangot adnak értetlenségüknek, miszerint a polgármester hezitál a kórház megépítésének ügyében. Ez így leírva még hitelesen is hangzik, azonban ha megnézzük, hogy ki az a – szakmailag valóban elismert – két orvos, akkor máris árnyaltabbá válik a kép.

Dr. Csókay András: egyértelmű, hogy Magyarországon a jelenlegi kormányzó erők képviselik igazán a családnak és a nemzetnek szinte szentségként való tiszteletét.

valamint

Dr Papp Lajos: Dr. Orbán Viktor Miniszterelnök urat a rendszerváltás kezdetétől tisztelem, és munkásságát, amelyet a magyar nemzet érdekében kifejtett, a legnagyobb elismeréssel és nagyrabecsüléssel minősítem.

Hogy szükség van-e a szuperkórházra – és ott, ahol azt felépíteni kívánják -, vagy sem, azt a szakmabeliek vélhetően jobban meg tudják mondani, mint egy laikus. Azonban a kérdésem már csak az, hogy a CÖF szerint mégis miért nem történt eddig egyetlen kapavágás sem a területen, ha a kórház megépítése olyan fontos a kormány számára? Ki akadályozta meg őket ebben?

Néhány nap alatt ötezren írták alá a XI. kerületbe tervezett dél-budai centrumkórház megépítését támogató petíciót – közölte az ívet indító Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

ifj. Lomnici Zoltán hozzátette: a petíciót online, a CÖF honlapján lehet aláírni. A műsorban elhangzott, hogy a petícióban – amelyet László Imre (DK) XI. kerületi polgármesternek is megküldtek – orvosszakértők, köztük neves professzorok is hangot adnak értetlenségüknek a polgármester hezitálása miatt.

A szóvivő azt mondta, a petícióval rá szeretnék venni az ellenzéki politikusokat arra, hogy tartsák be ígéreteiket, illetve az egészségügyet – a kampányukban elhangzottaknak megfelelően – prioritásként kezeljék. Azt is mondta, nem szeretnék viszontlátni a Demszky-Gyurcsány-korszak egészségügyi intézkedéseit, amikor “600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból”. Ifj. Lomnici Zoltán szerint a civilek hangját nemcsak a XI. kerületi polgármesternek, hanem Karácsony Gergely főpolgármesternek is meg kellene hallania. – MTI

De csak hogy képbe kerüljünk az Orbán-kormány egészségügyi költései kapcsán, lássuk is milyen mértékben támogatta a kormány az egészségügyi ellátást:

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!