Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Becsületesnek lenni jó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Kósa Lajos ég. Meg az amazonasi őserdő. Rendületlenül. Az előbbi nem olyan nagy baj, bár hutu-tuszi elvtárs egy kicsit (kicsit?) tudatlan. Reggel, amikor felkelt, látta a híradóban, hogy kigyulladt a bozótos – fölugrott: hűha, ez a Hortobágy, tenni kéne valamit. Olyan nagyon nem szeretnék foglalkozni a Fidesz élbohócával, inkább azt szeretném érzékeltetni, milyen cinikus és buta ez az egész brancs. Na szóval, miután Kósánál leesett a tantusz, hogy a Hortobágy rendben van, bement a kakukk közpénz rádióba, és azt mondta teljes nyugalommal:

nem az őserdő ég, mint láthatjuk a képeken, hanem az a bozótos, ami nem őserdő.

Agyas. Kósa Lajos megmondta: ez csak egy kis bozóttűz

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének gyöngyszeme megint beleállt a zavarosba. Sebaj, javasolnám neki, menjen el arra a vidékre szalonnát sütni – a bozótosba, csak vigyázzon, nehogy belőle legyen pecsenye. Szép sült. Ez amolyan tankönyvbe való, magas szellemi kapacitású megállapítása volt a Kósának. Egyetlen ember kapcsolt, mindenki más hallgatott. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének székesfehérvári polgármestere feljegyezte Facebook oldalára:

Itt is szeretném leszögezni: nem értek egyet Kósa Lajossal, szerintem ez egy tragédia, melyre a világnak igenis oda kell figyelnie. Oda kell figyelnünk rá, ahogyan minden kérdésre, problémára, mely a környezetünkkel és a klímavédelemmel kapcsolatos.

És akkor most már tökéletesen helyben vagyunk ezzel a Cser-Palkoviccsal is, azzal az emberrel, amúgy polgármesterrel, akinek a városa bűzlik a Szlovéniából és Horvátországból odahordott szennyvíziszaptól. Szart oda cipelni mégsem környezetvédelmi probléma. Ugye. Ezért talán jobb lett volna, ha meg sem szólal ő sem. Kósáról semmi újat nem mondott, közben pedig beledőlt a szennyvíziszap mocskába.

Van az úgy, hogy valamit valakiért. Tetszik vagy nem. Nekem például nem tetszik Tóbiás József szocialista országgyűlési képviselő sumáksága arról, hogy folytatja-e parlamenti képviselői munkáját, vagy inkább lemond a mandátumáról. Elköltözött az MSZP-s politikus családjával együtt tavaly ősszel a Kanári-szigetekre, Tenerifére. Azt mondta, azért, mert légúti betegségben szenved a fia. Rendben. Megtehette. Ez magában is kivételezett helyzet, mert hasson demagógiának, de úgy általában a magyar emberek Magyarországról nem a Kanár-szigetekre járnak gyógyulni. Volt ügye is, amin sokan felhördültek:

2014-ben a Magyar Nemzetnek elismerte, hogy 2003 óta Érden lakik, ennek emellett nyíregyházi állandó lakcíme alapján utazási költségtérítést is felvett az Országgyűléstől,  amelynek összege – az Országgyűlési sajtóiroda kimutatása szerint – 11 év alatt elérte az ötvenmillió forintot.  Az MSZP szerint „Tóbiás József minden vonatkozó jogszabályt betartott” az ügyben.

Lelkük rajta, de így talán anyagilag megoldhatóbb a külföldi gyógyulás. Tóbiás nem magánember, hanem országgyűlési képviselő, és az mégsem járja, hogy ő úgy gondolja, elég, ha két-három hetente benéz a T. Házba, és fölveszi 1 385 580 forint tiszteletdíjat.

Megmondom őszintén, én azt sem képzelem, hogy ez a szocialisták ügye – bár elsősorban nekik kell megoldani -, hanem olyan közügy, amit joggal kísér nagyobb figyelem. A mára amúgy sem aranypántlikás párt vajon elbír-e még egy ilyen mutyit? Mert ez az. Az MSZP elnöksége választás elé állította Tóbiást: a parlament őszi ülésszakáig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt. Az MSZP-ben még mindig nem tudják, hogy Tóbiás József a frakció tagja marad-e, noha az Országgyűlés hamarosan megkezdi munkáját. A Magyar Nemzet forrásai szerint Tóbiás egyelőre nem tájékoztatta döntéséről az MSZP elnökségét.

Valamit valakiért. Tóbiás József szocialista parlamenti képviselőnek döntenie kell

Nem tisztességes játék ez, főleg attól az embertől, aki vezette is a baloldali pártot, volt frakcióvezető is. Mert, ha neki most a legfontosabb a fia egészsége, akkor forduljon figyelme rá. És miután Tenerifén nem érvényesek a magyar választási törvények, pártlistáról is csak itthon lehet bekerülni a parlamentbe, ezért nekem az lenne a véleményem, hogy lehet dolgozni a turista paradicsomban is. Vannak ott magyarok, akik ezt teszik. Remek szakmája van Tóbiásnak, építőipari és vízügyi szakközépiskolában érettségizett. Saját munkával – és nem a magyarok pénzéből – megoldania a családi problémát, még büszkeséggel is töltheti el.

Hát akkor, hajrá a fiáért! Valamit valakiért. Minden más csak duma – azt pedig nem szeretjük ebben az országban senkitől, főleg nem közpénzen jól tartott politikustól nem. Akármilyen színű is. Higgye el, profi politikusként és családapaként is, becsületesnek lenni jó!

Az önök véleménye

Ha màr a hatàron tùl” unnepèlyes keretek kozott” kell àtadni 36 db iskolatàskàt, akkor had kèrdezzem meg, hogy a magyarhonban èlo kisiskolàsok mikor rèszesulnek ekkora ” kegyben” ??? (Krisztina)

Sajnos a fideszből élők és az általuk fenyegetetteken, kiszolgáltatottakon kívül van egy réteg, amelyik az SZJA miatt szavaz rájuk. Ez nem csak a gazdagok, hanem az un, középréteg, a jól keresők és a vállalkozók érdeke is, sajnos. Nekik nagyon bejött a 15% os jövedelemadó. (Transzporter)

Gyurcsány többesszámban beszélt a hazugságokról. Pontosan azt akarta megszüntetni, hogy tovább már ne hazudjanak, nem csak a zembereknek, hanem maguknak se Ebbe bukott bele, pontosabban a rettenetes tagság buktatta meg. (Terézia)

Jelenleg nagyobb a személyi kultusz mint a Rákosi rendszerben! (Zebike)

Nemrég tapasztaltam egy üdítő kivételt is, igaz csak látogatóként. Akit látogattam, nyafogott, hogy a kórteremben egyetlen dugalj van, az is másik ágynál. Miután úriember, nem akarta azzal zaklatni a sorstársát, hogy átmászik rajta feltölteni a telefonját. És láss csodát! Másnap jöttek a villanyász karbantartók és szereltek a kórtermekbe plusz dugaljakat. Azóta is mindenkinek elmeséli, hogy milyen kedvesek, segítőkészek, udvariasak abban a kórházban. És tényleg! A látogatásaim végén használtam a mellékhelyiséget is, rendben volt. (Manci)

Így írtunk mi

Kegyes hazugságok önpusztító mocsara

Ez már mindennek a legalja

A paraziták elkezdik felzabálni egymást

Pillanatkép

A kísérleti nyulak országa jobban teljesít. Ugyanitt tűzifa és köztéri kamera eladó

A Bagi-Nacsa páros visszatér

Lehet, hogy az Amazonas ma már nem a Föld tüdeje, de ennek is az ember az oka

Vétkeztem, atyám

Távolról a Mostba

A Halálcsillag a mi utcánkban épül /Luca ajtaja

Ingyen enne a fél ország

A nap kommentje:

Pedagógusként mondom, hogy mi is a fizetésünket hordjuk vissza az iskolába, a munkahelyünkre: dekoráció, papír, írószer, virág, virágföld, tároló dobozok, esetenként szekrény és egyéb bútorok, de falfesték, zománcfesték és egyéb, tanításhoz szükséges eszközök formájában. (Zoltán)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.