Július 5,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Bagi-Nacsa páros visszatér

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az MTI valamilyen oknál fogva – persze talán tudjuk, miért – beszámolt arról, hogy a Bagi-Nacsa páros Orfeum nevű műsorának második évadja a mai nappal folytatódik a Duna televízióban. Erről egy teljes beszámolót közöltek, melyben  elmondják, hogy mi a műsor célja. A páros nemrégiben hűségesküt tett a Fidesz mellett, amit nem is rejtettek véka alá, hiszen több interjúban is az Orbán-kormány politikáját dícsérték. Hogy ezek után mennyire meglepő, hogy sok művésszel ellentétben, elég sűrűn a köztévé vendégei, nem tudom. Mindenesetre gratulálunk a sikerhez, a kérdés már csak az: megérte?

Csütörtök este folytatódik Bagi-Nacsa Orfeuma a Duna televízióban, a műsor második évadában régi, ismert kabaréjeleneteket újfajta feldolgozásban láthatnak a nézők – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Nacsa Olivér műsorvezető, humorista elmondta: az első évad koncepciója nagyrészt folytatódik. “Fontosnak érezzük és feladatunk is itt a közszolgálatban, hogy azokat az értékeket, amelyeket az elmúlt évtizedekben megalkottak a csodálatos művészek, azokat mi ápoljuk és be tudjuk mutatni a fiatalabb generáció számára is” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy társával, Bagi Ivánnal régi, ismert jeleneteket próbáltak ötvözni a mai modernséggel.

Mint mondta, az 52 perces adásban orfeumhangulatban idézik fel a múlt felejthetetlen, klasszikus és legendás kabaréjeleneteit modern köntösben.

Az 1800-as évek második felétől Budapesten már léteztek az orfeumok (mulatók), ahol az emberek az asztalnál italoztak, közben pedig a színpadon szórakoztatták őket. Nacsa Olivérhez nagyon közel áll ez a korszak, sokat olvasott erről az időszakról. Mint kifejtette, Nagy Endre volt az első hivatalos kabarékonferanszié, aki az első orfeumokban indította útjára ezt a műfajt. A műsorba a régi jelenetek közül a legklasszikusabbakat válogatták ki, de a válogatás során sokszor rátalálnak egy-egy “gyöngyszemre” is, amelyet régen láttak és közben már elfelejtették.

Egy adásban négy karakter jelenik meg, a díszpáholyban két karakter foglal helyet, akik “epés” megjegyzésekkel szólnak közbe. A csütörtök esti műsorban például Gálvölgyi János és Körmendi János Az optikus című ismert jelenete is látható lesz, a díszpáholy vendége pedig Arnold Schwarzenegger és Gérard Dépardieu karaktere lesz.  Beszélt arról is, hogy minden adás végén egy régebbi Bagi-Nacsa jelenetet mutatnak be. Hangsúlyozta, hogy az új műsorral a fiatalabb nézőket is szeretnék megszólítani. A Bagi-Nacsa Orfeuma adásait kéthetente csütörtökönként 20 óra 25 perctől sugározza a Duna Televízió. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!