Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nagy gondjuk az, hogy gyün az ellenség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Tessék nyugodtan szólni. Megcsináljuk! Kimeszeljük a Karmelita kolostort meg az egész várat Orbánnak, sőt, amíg az Áder pecázik, az ő palotáját is. Aztán jöhetnek az új megrendelők: Rogánék, Szijjártóék, Matolcsyék, és a kastély meg luxuslak tulajdonosok. Mészárosék nem. Ők milliárdosok, oldják meg maguknak – a Club Aligánál kezdjék, hogy eltűnjön a légyszar meg a penész a falakról. Kérünk a főnöktől – bár neki is illene velünk jönni – szabadságot; akinek nincs munkája, végre nem lébecol, hanem meszel a hazáért. A nyugdíjasok pedig sütik a pogácsát, felszolgálják a Bambit. Jó kis buli lesz ez, akik már eddig is hozzászoktak nyáron a festéshez, azoknak a tapasztalatára számítunk.

Mert az úgy van, hogy a Klik festékkel járul hozzá az állami, közpénzből fenntartott iskolák kimeszeléséhez – a többit oldják meg helyben, ahogy tudják. Megoldják a szülők – össznépi szépítési mozgalom volt sok településen évek óta. Azért, hogy a gyerekek ne mocskos, kopott falú iskolában töltsék el a drága idejüket. Valahogy így képzelem el a háború utáni ország újjáépítését: magadnak csinálod, cseszd meg! Nem is rossz. Mostan nincsen mifelénk háború, de bármikor lehet – gyün az ellenség. Honnan, honnan? Keletről, nyugatról, délről, északról meg a zűrből is. Addigra ki kell pingálni az országot meg a honvédséget – ezek nemzeti ügyek. Tíz év alatt sikerül ez: kaptak 3 500 milliárdot. Amikor kinyitják otthon a hűtőjüket, az meg üres, gondoljanak arra, hogy mivel védenek meg bennünket. Nem az éhen dögléstől, hanem az ellenségtől. Meg nem erősített hírek szerint, köztük lesz Hókuszpók, mert nagyon fáj a foga Törpkirály trónjára. Na, ezért beszerzünk:

MH cseh pisztolyokat, karabélyokat és gépfegyvereket, svéd Carl Gustaf M4 páncéltörő fegyvereket, 36 Airbus helikoptert (20 H145M-et és 16 H225M-et), Airbus és Dassault szállítógépeket, 44 Leopard 2A7+ tankot (és 14 használt 2A4-et kiképzési célokra), 14 PzH 2000-es önjáró lövegeket és valószínűleg 200 Puma harci járművet. Ezen felül Budapest egy légvédelmi rakétarendszer beszerzéséről tárgyal Washingtonnal, illetve a hírek szerint a magyar légierő is lecseréli JAS-39 Gripenjeit amerikai F22-es vagy F35-ös vadászrepülőkre 2026-ban.

Addig festünk, tatarozunk. Kommunista szombaton. Mert jönnek majd a kórházak is – némelyikbe talán több festék, glettanyag meg pemzli, henger és természetesen pogácsa is kell a munkához. Nyugi, Kásler professzor, doktor elintézi. Mostanában jobban ráér: kánikulában szünetel az ősmagyarok kapirgálása, meg különben is, Orbán egyre több feladatot vesz el tőle, az meg nem lehet, hogy a csúcsminiszter leessen a laposba. Tényleg, mi a jó őzpöttynek van ez a Klik? Ha se krétát, se semmit nem ad az iskoláknak.

Egészen konkrétan: Tisztasági festést szerettek volna a tantermekben a szülők a budaörsi Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskolában. Ezért levelet írtak a fenntartó Klebelsberg Központnak. Az egyik anya szerint a fenntartó azt írta, festéket adnak, de a munkát a szülőknek kell elvégezniük. Ráadásul a festéshez és a letakaráshoz szükséges eszközöket is nekik kellene beszerezniük – számolt be az RTL Klub Híradója. Augusztus 22-én tudták meg, hogy nekik kellene kifesteniük,  így alig egy hét alatt kellett volna mindent megszervezniük. Mivel az iskola csak munkaidőben engedélyezte a festést, délután és hétvégén nem, végül a szülők nem vállalták az önkéntes munkát. Így marad a hibák elfedése, például poszterekkel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta, a fenntartótól csak festékvásárlásra kért támogatást az iskola vezetése. Szakembert nem kértek a festéshez, mert a szülők, a pedagógusok és a gyerekek közösen tervezték kifesteni a termet. Az RTL viszont úgy tudja, erről a szülők nem tudtak semmit.

Cinikus állami vízfejek! Budaörsön dugába dőlt a munka. Főleg kistelepüléseken folyik a magad uram, ha az állam nem gondoskodik a tiszta iskolákról. Számos helyen pénzt kérnek a szülőktől a tisztasági festésekre. Is. Ma amúgy egy vagyonba kerül a gyerek iskoláztatása. Mi kell hozzá?

Könyv, füzet, táska, íróeszközök, sportfelszerelés, rajzeszközök, ruha, cipő, tízórai, ebéd, uzsonna. Kirándulások, ünnepségek, különórák, kréta, vécépapír, törölköző meg még mindenféle kutyagumi. Nyisd a bukszád, kedves szülő!

Még az a szerencse, hogy ingyenes a közoktatás, és az Orbán-kormány támogatja a családokat. Részben. Ha festünk, ha nem, a szülők az oktatásért duplán fizetnek – az állami közoktatás mellett – adó formájában és a leadózott fizetésükből még potyognak a tízezrek az iskolára, tanulásra.

Ha van. Ha nincs, akkor annyit is érsz és kapsz. Vésd az eszedbe, ez a politikai mutatványosok országa! A magyar emberekkel semmi tennivalójuk nincs. A nagy gondjuk az, hogy gyün az ellenség!

Az önök véleménye

Lehet, hogy odajutunk a bölcsődei várólistával, hogy amikorra helyet kap a kisded, már éppen hat éves, nem foglalja el a helyét, hanem első osztályba megy. (Zebike)

Decemberben születik majd meg az első unokám – Londonban. Innentől kezdve már egészen biztos, hogy a lányomék soha nem fognak ide visszatérni. Sajnálom, hogy távol vannak, de azt kell mondanom, igazuk van, ha ott vernek gyökeret. (Melinda)

9 éve aljas bűnözők „vezetik” az országot. Miért gondolnánk még mindig, hogy megváltoznak, hogy egyszer csak fontos lesz nekik az ország sorsa is, nem csak az orbánmaffia sorsa? Amíg ezek szívhatják a vérünket, biztos vagyok benne, hogy szívni fogják, ráadásul napról napra többen vannak… (Attila)

Ami nekem rossz szájízt okoz az az, aki egyedül él önhibáján kívül, az ugyan annyi rezsit fizet, mint ahol ketten vannak. Ők ugyanarra a rezsire dupla támogatást kapnak….. Egyedülállók sokkal hamarabb elszegényednek …. (Zsuzsa)

Így írtunk mi

Tépjék csak szét egymást a nagy könyöklésben

Ezt adta a Fidesz a nyugdíjasoknak

Rossz bohócok

Az utolsó meg kapcsolja le a villanyt, ‘oszt jónapot’

A nőknek is van nevük

Ez szép és jó, de az állam is beszállhatna

A diktatúra sikere, a gyermekek halálos ítélete

A kék bálna és az Amazonas

Dalok vége

Nyári lazulós. Az ész az fontos. Meg a haj

Tahók tündöklése

A nap kommentje:

Tőlem, ahogy hatalomra kerültek elvették a közgyógyot, a gáztámogást, a lakásfenntartási támogatást. Özvegyi nyugdíjjal együtt 107755 Ft a nyugdíjam.
Mivel segìtségre szorulok, a rezsi, a heti egyszeri takarítás, a szociális segítő, az oxigén, a gyógyszerek, havi 91000 Ft-ba kerülnek. A maradékból dőzsölök .Napi 558 Ft…. mindenre… (Julianna)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.