Január 31,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez szép és jó, de az állam is beszállhatna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,929,651 forint, még hiányzik 1,070,349 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ünnepélyes keretek között táskákat adtak át Kárpátalján. Azt nem tudni, hogy megszentelték-e azokat a táskákat, esetleg egy közös ima keretében köszönetet mondtak-e értük, mindenesetre az MTI beszámolója szerint 36 iskolatáskát adtak ma át Kőrösmezőn. Ezeket a tanszerekkel teli hátizsákokat a Katolikus Karitász juttatta el Kárpátaljára, amelyek költségeit a segélyszervezet speciális számát hívók állták. Ezzel persze alapvetően semmi gond nincsen, hiszen minden bizonnyal nagy szükségük van a kárpátaljai magyaroknak is erre a segítségre.

Azt viszont már csak remélem, hogy a Karitász a magyar szórványtelepüléseket és zsákfalvakat is ugyanilyen lelkesedéssel látogatja meg, és oszt ki táskákat és tanszereket azok számára, akik családja egyébként nem engedhetné azokat meg magának. Egyébiránt a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet hasonló gyűjtést indított és céljaik szerint 1000 gyermeken szeretnének segíteni, személyre szabott csomagokkal. Azt már meg sem említem, hogy a magyar kormány kommunikációját alapul véve, ma már nincs is olyan család Magyarországon, amely hasonló segítségre szorulna, de mint látjuk, ez persze nem igaz. A cél nemes, noha az adófizetők mellé beszállhatna mondjuk az állam is, ha már van több 100 milliárd forint arra évente, hogy értelmetlen egyházi beruházásokra “adakozzon”.

Több mint háromszáz magyar gyermek iskolakezdését támogatja idén táskákkal és tanszerekkel Kárpátalja 13 településén a Katolikus Karitász, amely 36 kisdiáknak adott át ünnepélyes keretek közt iskolatáskákat és taneszközöket szerdán Kőrösmezőn. 

A Kárpátalja legtávolabbi, magyarok által is lakott hegyvidéki településének magyar iskolájában és óvodájában tartott átadási ünnepséget követően Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az MTI érdeklődésére telefonon elmondta: a segélyszervezet idén is kiterjesztette Kárpátalja magyarlakta településeire a Legyen öröm az iskolakezdés a határontúli magyar kisgyermekek számára is! elnevezésű programját, hogy elsősorban azokon a családokon segítsen, amelyekben a súlyos ukrajnai gazdasági és szociális helyzet miatt nagy gondot jelent a gyermekek beiskolázása. 

“Több mint 300 gyermeknek hoztunk iskolatáskákat, tanfelszereléseket, amelyeket 13 településre juttattunk el a kárpátaljai Karitász szervezet segítségével” – tette hozzá, megjegyezve, hogy a helyi Karitász szervezet és az érintett iskolák pedagógusainak vannak pontos információi arról, kiknek van legnagyobb szükségük a támogatásra. Emlékeztetett arra is, hogy tavaly 370 kisdiák iskolakezdését támogatták 11 kárpátaljai szórványtelepülésen.

Az országos igazgató jelezte, az iskolakezdést támogató segélyakció részeként Kőrösmezőn 36 kisdiák vehetett át táskákat és taneszközöket a Katolikus Karitásztól. Elmondása szerint az adományok az augusztus 1-jén meghirdetett Legyen öröm az iskolakezdés! segélyakció során és a 1356 adományvonalra érkezett hívásoknak köszönhetően gyűltek össze. 

Écsy Gábor elmondta, hogy a Katolikus Karitász iskolakezdést segítő akciója szeptember 15-ig tart. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!