Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tépjék csak szét egymást a nagy könyöklésben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bort, búzát, szalonnát, pálinkát, harmatot, jó reggelt és rengeteg sok józan eszet kívánok mindenkinek! Ezt minden második héten legalább egyszer időszerűnek találom szóba hozni, úgy döntöttem, hogy így a páros hét harmadik hétfőjén pont aktuális.

Most, hogy már mindenki mindent és mindennek az ellenkezőjét is atombiztosan tud az Amazonas-medencében lángoló esőerdőről, a miértekről, a hogyanokról, a következményekről, a semmikövetkezményekről, a fotoszintézisről, a szén-dioxidról és az oxigénről; most, hogy mindenki arra gyúr, hogy bebizonyítsa, miért mindenki más a hülye, azaz a jó magyar hagyományoknak megfelelően mindenki igyekszik a legócskább bikkfanyelven osztani az észt (és azt eszet) valami olyasmiről, amihez baromira nem ért, bevallom töredelmesen, hogy én nem vagyok semmilyen nagy tudományos és politikai tudományos igazságok tudója. Igaz, eddig sem állítottam, hogy az esőerdő termeli a légköri oxigén 20 százalékát, vagy hogy a Földnek van tüdeje, ami ott van ahol, meg nem is tagadtam, hogy Afrikában sokkal nagyobb területen lángol az erdő, mint az Amazonas-medencében. Ez azért jó, mert legalább nem kell annak az ellenkezőjét állítanom, amit tegnap leírtam. Nem értek hozzá, de azt sejtem, hogy a történet sokkal bonyolultabb annál, mint amennyire a különböző oldalon álló habzó szájú mindenhez is értők a dolgot momentán leegyszerűsítik. Igenis, ezer bajunk lesz abból, ha kiirtjuk, letaroljuk, elszavannásítjuk az őserdőt, pedig már most is ezer bajunk van. Úgyhogy aki azért ír áltudományos, uszító propagandafércművet ebben a témában (IS), hogy az alábbi gennyes-cinikus mondatot beleírja, hogy egy öblöset libsizhessen, az szégyellheti a pofáját, mert most kivételesen én sem vagyok hajlandó helyette szégyenkezni:

Persze jogos felvetés, hogy mindezek ellenére mégiscsak illetlen dolog felégetni, hiszen az Amazonas medencéje ad otthont számos színpompás madárnak, rengeteg különleges állatnak és milliónyi, a civilizációval még érintőleges viszonyba sem került, lógó pöcsű, festett arcú indiánnak – ezeket pedig könnyű mediatizálni, mert megérinti a hippizmusban szocializált libsi lelkeket.

Nem illetlenség, hanem idiótaság, vadbaromság, és bár a Fideszre szavazó emberi minőségében nem vagyok a legnagyobb tisztelője Ürge-Vorsatz Diána klímakutatónak, a szakember véleményét figyelemre méltónak tartom. Őt szerintem aligha lehet hippizmusban szocializált libsi léleknek csúfolni, úgyhogy a magabiztos görénykedés helyett inkább meg kellene fontolni azoknak az állításait, akik legalább értenek is hozzá. Az meg kurvára nem Bencsik András és az ő félgagyi labdamutatványa (focilabda, naná!), amivel a pénzét szolgálta meg éppen, midőn azt bizonygatta, hogy nincs itt semmi látnivaló, ez a pár hektár, ez a szelet labda, amit itt besatíroztam nektek, picsa a bolygó viszonylatában, faszért kell rémülten jajveszékelni. Nemmunkásőr András bácsi! Aztán amikor majd a maga háza ég, és valaki jön a focilabdával, amire felrajzolja a szabad szemmel alig látható Bencsik-rezidenciát, akkor kéretik nem toporzékolni. Köszcsi.

És akkor forduljunk rá a komoly dolgokra. Szerintem egész pályafutásom híre érkezett meg tegnap. Nem, nem az, hogy fájó szívvel búcsút kell intenünk a pluszmínusz egyszemélyes Magyar Liberális Párt immár ex-elnökének, aki drámai közleményben hozta nyilvánosságra, hogy  lemondott a párt vezetéséről. Najó, ez is megér két sort. Fodor, aki a 2013-ban alapított, nagyjából egyszemélyesnek indult (és maradt) pártjával hat év alatt annyit ért el, hogy az MSZP lélegeztetőgépén vegetált, és egy egészen elképesztő, hajánál fogva rángatott, botrányoktól sem mentes összefogósdi után fel tud mutatni egy szerencsétlen képviselői helyet a magyar parlamentben, és utána drámai közleményében azt írja, hogy

az elmúlt években számtalan konfliktust vállalt az önálló liberális politika megerősítése érdekében, amit maradéktalanul sajnos nem sikerült megvalósítani. Ezért most, az új ellenzéki együttműködésben olyan vezetőre van szüksége a liberális politikai közösségnek, akit nem terhelnek az elmúlt évek vitái,

az még annál is hülyébbnek nézi az embereket, mint Orbán egy közepesen szar napján. Nem maradéktalanul nem sikerült megvalósítani az önálló liberális politika megerősítését, hanem semennyire. A liberális politika megerősítéséhez Fodor Gábor nem csupán maradéktalanul nem járult hozzá, hanem konkrétan semennyire. Ha Fodor ezt valóban komolyan gondolja, ha most sincs egy deka önkritika benne, akkor szerintem az egyetemi oktatói karrierjéhez se fűzzön komoly reményeket.

És akkor íme az idei és a tavalyi és az elmúlt évek leglegebb híre, a tiszta, eredeti forrásból hivatkozom rá, ilyen jó műsort hosszú évek óta nem szolgáltatott nekünk a NER:

Ahogy látom, a fidesz médiájában nem lépnek egymás tyúkszemére, hogy beszámoljanak a perpatvarról, kell a hely a hazaáruló Gyurcsánynézásnak. Pedig szerintem ez egy pöttyet viccesebb. Tehát az ideológusasszony azt írja, hogy őt megpuccsolták, vagy majdnem olyan, mintha megpuccsolták volna. A saját alattvalói, akik közül a legéletképtelenebb kivételével (bizonyos Deák Dániel) állítólag mindenki felállt a székéből. Azért remélem, hogy fizikai erőszakot nem alkalmaztak, mert a puccs jellemzően erőszakos dolog. Úgyhogy enyhén értelmezhetetlen, hogy az azonnali hatályú, indoklás nélküli felmondásnak (egyáltalán van ilyen?) mi köze a puccshoz, ami alapvetően a hatalom átvételére irányul. Lehet, hogy nem vagyok elég agyafúrt? Lehet, hogy úgy akarják kicsavarni a nagyságos történelmet hamisító asszony kezéből a hatalmat, hogy elmennek a faszba? Remélhetőleg hamarosan kiderül, mert gondolom, nem nekem üzente meg Mária asszony (via Brian élete), hogy öngyilkos buzi vagyok. Mindenesetre örülök, hogy folyik kifele a fekália a NER bugyraiból, és ugyan nem tudom, hogy ki fekszik mostanában jobban a törzsfőnöknél – Schmidt Mária, avagy Habony és az ő embere, Lánczi Tamás -, mindenesetre egyáltalán nem bánom, ha széttépik egymást a nagy könyöklésben. Az a jó az ilyen egyszemélyes vezetésű, kizárólag a szervilis lojalitást díjazó rendszerekben, hogy a végtelenségig nem tartható fenn a totális kontroll, az éhes cselédek egymás torkának esnek, ha sérülnek az érdekeik. Őszintén bízom benne, hogy Schmidt Mária bosszú- és vérszomja elég kiszámítható ahhoz, hogy a fideszes belharc eme újabb fejezete a nyilvánosság előtt bontakozzon ki.

Amire sokkal nagyobb esély van, mint arra, hogy az állampárt valaha is konszolidálódjon. Ha rajtuk múlik, soha a büdös életben nem lesz itt más a politika. Mindig csak sértett, önkritikára képtelen, a totális hatalom megszerzésén és megtartásán kívül semmi másban nem érdekelt arrogáns, nagyarcú, elvtelen alakok pávatánca lesz műsoron. Ha szólhatna másról is a magyar közélet, akkor ahhoz ilyenek is kellenének:

https://www.facebook.com/feketegyorandras.momentum/posts/373422800001324

A Momentum képes volt önkritikát gyakorolni, és egy kurvára hibás döntést a nyilvánosság előtti (!) bocsánatkérés kíséretében korrigálni. Ha lesz valaha politikai kultúraváltás Magyarországon, akkor annak az ilyen gesztusok elengedhetetlen részei kell hogy legyenek. Halkan szólok a szemüket forgató fideszes elvtársaknak, hogy miközben a Momentum egy durván antiszemita megnyilvánulásairól ismert figurától elhatárolódott, az állampárt visszafogadta a korábban rasszista megnyilvánulásaiért eltávolított edelényi polgármestert. Aki most fideszes támogatással, függetlenként kíván újra polgármester lenni. Ez szépen mutatja az ívet, amit a Fidesz az elmúlt években leírt. A Fidesztől jobbra már csak a szakadék van.

És végül röviden szeretnék még a figyelmükbe ajánlani egy, a hajmeresztően felújított, a rezsim penetráns ízlésvilágát hűen tükröző, porcelánba és tömény giccsbe öltöztetett József nádor térről szóló írást, illetve szeretnék mindenkit megnyugtatni azzal kapcsolatban, hogy a Mészáros-klánt is hizlaló látványberuházásokkal és a retkes felcsúti focifinanszírozással együtt Mészáros és Orbán szűk pátriája, Felcsút és környéke jóval több pénzt kapott, mint amennyi a leszakadó régiókra jut. Erről ITT olvashatnak, ha még nem tették, nekem a gyomrom felfordult. Úgyhogy csak óvatosan. Köszönöm a ma reggeli figyelmet, a fideszes színfalak mögött zajló cicaharcokra való tekintettel gondosan válogattam ki az ideillő muzsikát. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!