Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszes kapcsolatokkal, mások pénzén az álmokért nem kell harcolni, Szijjártó Sarolta testvér

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Péntek van, az együtt örömködés napja: jön a hosszú hétvége, hét eleje, meg ilyenek; leáll az ország, ünnepelünk agyba-főbe, de most még előbb az érdi kézilabdásokkal együtt örömködjünk. Úgy, ahogyan ők. Tessék megnézni a képet, hát nem gyönyörű, majd kiugranak a lányok a bőrükből. Csináltatott nekik a Mészáros Lölö bácsi 2Rule cége szép mezet, mezei virágos mezet. Nem is akármilyen mezet, hanem olyant, amin a környékbeli virágok vannak rácsinálva. Szép. Ebben lesz igazán nagy boldogság játszani az első osztályú bajnoki meccseket. Örülünk, mint cirkuszi elefánt az új piros és csipkés bugyogójának. Erőlködik Lölö bácsi a tavalyi veszteséges év után. Nem nagyon csípték a márkát, Pécsett egyenesen visszautasították. A nem túl nagy költségvetéssel bíró harmadosztályú Pécsi MFC egyike volt azoknak a csapatoknak, akik azonnal rendeltek a piacon tavaly nyáron megjelent új magyar sportszermárkából, a Mészáros Lőrinc-féle 2Rule-ból. Ehhez képest ők voltak az elsők, akik szakítottak a márkával. Kicsit drágállották, kicsit vacaknak találták. Az NB I-es csapatok közül a Felcsút (naná), a Diósgyőr és az újonc Zalaegerszeg játszik 2Rule-ban.

Próbálkoznak, kire tudják rásózni a mezeket: „Hát én immár kit válasszak, virágom, virágom? / Te engemet, én tégedet, virágom, virágom!” Szép is ez, lányok!

Már egészen kétségbe voltam esve az elmúlt napokban: hová lett a Petya? Se hangja, se dumája, se sistergése, a nagykövetek is nyugton vannak. Hiányzott a Szijjártó, nem tehetek róla. Péter helyett van máááásik! Csak úgy hívják, hogy Sarolta. Szijjártó Sarolta. Tesó. Nagyon szeretik egymást, ne csodálkozzunk hát azon, ha Petya időnként megajándékozza a Sacit. Nem otthon, a szép nagy palotájában, hanem közérdekből. Közel 300 millió forint közpénz vándorolt az elmúlt két évben a külügytől és az ehhez tartozó intézményektől a magyar kamionsport támogatására. Ka-mi-on-sport, tetszenek érteni, magyar nemzeti kamionsport. Hopp, kapott a fejéhez meg a közpénzláda kulcsához az okos Petya négy éve: ha már Sarolta lett a hazai versenyekre engedélyt adó Magyar Nemzeti Autósport Szövetség egyik vezetője: női tagozat, kamionverseny bizottság.

Egyszer, egyetlen egyszer olvashatnám, hogy valamelyik Orbán-segg rokona azt teszi, hogy beleül a luxus merdzsójába, és elindul a sosem látott szegényebb vidékek felé; sorban kiosztja a saját pénzén vett élelmiszert, ruhákat a rászoruló embereknek. Szendvicset is vinne a merdzsó kesztyűtartójában, mert rohadt sokára érne haza. Valamelyik kiglancolt tesót, feleséget szívesen látnánk a kórházak környékén is. Konkrétan arra gondolok, hogy azokba is potyogtathatnának forintokat a gyerek és felnőtt betegek gyógyítására. De nem. Fidesznyikék ész nélkül tömik a kedves családtagokat, ők pedig a világ legtermészetesebb módján elfogadják azt a pénzt, amiért a büdös életben meg nem dolgoztak.

Nem vagyok egészen magamnál ettől a korrupt, tolvaj bandától. Kamionsport. Nem igaz. Nem hiszem el. Dehogynem. Már 2016-ban maga a magyar állam utalt a verseny rendezésére 200 millió forintot, majd a külügy is felfedezte magának. A versenyeket a Truck Race Promotion Kft. szervezi, ott operatív igazgató Szijjártó Sarolta. A G7 szerint ide is folynak az állami milliók: a főtámogatók egyike a Külgazdasági- és Külügyminisztérium, ahonnan 65 millió forintot fizettek a cégnek. A másik fő partner, a külügy alá tartozó Eximbank állítólag 2 millió forintot hagyott a cégnél. Elég!

Dehogy elég nekik, Szijjártó Péter minisztériuma és háttérszerve az idén 72 millió forintot fizetett egy kamionversenyeket szervező cégnek, ahol testvére is dolgozik. Egy konferencia szervezéséért. El nem tudom képzelni, mikor és hogyan lesz ennek vége, de most már úgy vagyok vele, hogy a hajuknál fogva kellene ezeket a gazembereket kirángatni az évek óta tartó pofátlan állapotukból. Hadd fájna! Egészen véletlenül nem a gyermekvédelem, a időskori betegellátás, a gyógytorna vagy a hajléktalanok megsegítése a hobbijuk. Lelketlen, kapzsi bagázs!

Ez ám a nagy magyar meg keresztényi testvéri szeretet. Szijjártó Sarolta elmegy főnöknek a kamionosokhoz, a közpénz ezt jól látja, és elindul utána. Segíteni.

Hol a büdös trágyalébe nevelkedett ez a Sarolta is, akinek a világ legtermészetesebb dolga, hogy nem saját erőből alapozza meg az életét, hanem a lopik itt, lopik ott pénzekből. Két rajtunk élősködő Szijjártó már sokk.

Nem felháborító? A Szijjártó lány elmegy főnöknek kamionosokhoz, és a közpénz ezt jól látja, és elindul utána. Azért, hogy egy rétegsportot kisajátíthasson a külügyér családja. Ez Orbán hűbéri szövetsége, a modern kori, de visszafelé hajazó familiáris, haveriális, illiberális, osztogatáson és fosztogatáson alapuló feudalizmus. Haszonélvezői a Szijjártó testvérek is. Tudás, tehetség, jellem, empátia kizárva ebben a bűnszövetkezetben.

Ki ez a Sarolta? A mnasz.hu szerint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem biztonság- és védelempolitikai szakértője. 2015-ben a Magyar – Afrika Társaság jószolgálati nagyköveteként orvosmissziókban vett részt Ugandában és Malawiban. Erről csak annyi a megjegyzésem – a mostani történet ismeretében -, hogy nyilván ez sem lehet véletlen. Néhány sor arról, hogy mit tart fontos feladatának a női bizottságon belül: „A női bizottságban legfontosabb célkitűzésnek azt tartja, hogy a fiatal iskolás lányok számára ismertesse milyen remek munka és karrier lehetőségek rejlenek az autósport világában. Bemutassa, hogy milyen különleges élményekkel és tudással gazdagodhatnak, ha részt vesznek az autósporthoz köthető rendezvények, projektek lebonyolításában.”

„Harcolj az álmaidért, de egyúttal érezd át azt is, milyen szerencsés vagy amiatt, amid van.”

Ha nem látom, tényleg nem hiszem el. Orbáni kapcsolatokkal, mások pénzén nem kell harcolni, Szijjártó Sarolta testvér.

Az önök véleménye

Apropó hamisítás. Gondoltam rá, hogy veszek egy diplomát, amit anno nem tudtam megszerezni. Amit még az egyetemen is beraknak az adatbázisba. Minden lehetséges, ki is tudnám fizetni. De ahol élek, a magyar diploma annyit ér, mintha nem is lenne… (Fatkavakkan)

Hát vannak ilyen ördöngős emberek, például Farkas Flóriánnak biztos van nyelvvizsgája. Is. Legalább kettő. (Melinda)

2006-ban megmutatkozott,hogy ezekben az emberségnek még nyoma sincs!Azóta csak süllyedünk! Visszaüthet még a magyarokra ez a hozzáállás,hiszen indult már ebből az országból többször is menekültáradat! …ahogy közeledünk putyinhoz lehet,hogy nem utóljára!… (Bertalan)

Akkor persze rögtön lenne vinnyogás, ha az Únió alapító tagállamai egyáltalán nem finanszíroznák az elmaradottabb államokat, vagy az újonnan belépők félzárkóztatását. Na az mekkora kiéheztetés, kivéreztetés lenne? Bár, már kiérdemeltük. (Zoltán)

Így írtunk mi

Hát igen, a lealjasodásnak is vannak fázisai

Keresztényi embertelenség

Jönnek a szervilis pártkatonák

Viszontlátás /Luca ajtaja

Emberi minimum

Segítség a viharkárosultaknak

Az Orbán-kormány lelkén szárad több tízezer magyar halála

Nem egy út vezet a fasizmushoz

Furulya

És 2019-ben megszületik a magyaros szentháromság, a tusványosi igehirdetés; tovább a Sztójay úton a Naplemente irányába!

Kétbetűs felsőbbrendűség

A nap kommentje:

Ezeknek fel kéne aljasodniuk, hogy egyáltalán kiérdemeljék az „aljas” jelzőt. (Zsolt)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.