Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Segítség a viharkárosultaknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 224,405 forint, még hiányzik 2,775,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezúttal egy politikamentes közleményt hoznánk le, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adott közre. Az elmúlt hetek viharai megtépáztak egyes településeket, sokszor lakóházak tetejét tönkretéve. A Szeretetszolgálat pedig úgy gondolja, a házak többsége gond nélkül helyreállítható, ezért segíteni szeretnének, azonban ehhez civilek közreműködését kérik. Alább közleményüket idézzük:

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felhívást tesz közzé fuvarozó vállalkozók számára, segítségüket kérve bontott cserép szállításában. Az építőanyagot az augusztus 13-án pusztított viharban megsérült családi házak helyreállításához használja a segítő szervezet a Borsod megyei Szőlősardón.

Augusztus közepén jégeső törte össze több borsodi településen a házak tetejét. Különösen súlyos károk keletkeztek Szőlősardón, ahol 37 ház tetejét rongálta meg a jégveréssel kísért vihar, amiket ideiglenesen fóliával fedtek be. A Máltai Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési munkacsoportjának szakemberei a helyszíni felmérést követően megállapították, hogy számos család otthona rendbe hozható bontott cserép felhasználásával, mely rendelkezésre áll a szervezet budapesti raktárában. 

A Máltai Szeretetszolgálat fuvarozó vállalkozók segítségét kéri 15 raklap adományba kapott cserép elszállításában. A karitatív szervezet olyan fuvarozó vállalkozókat keres, akik gyorsan és jutányos áron tudják elszállítani Szőlősardóra a raklapon lepántolva tárolt cserepet, hogy mielőbb elkezdődhessen a helyreállítás. 

Segítő felajánlásaikat a [email protected] email címre várja a Máltai Szeretetszolgálat. A borsodi és szabolcsi viharokban kárt szenvedett otthonok helyreállítására továbbra is gyűjt a karitatív szervezet. Adományaikat a www.maltai.hu oldalon megjelölt módokon juttathatják el a rászoruló családok és egyedülálló idős emberek otthonainak helyreállításához.

Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!