Augusztus 7,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát igen, a lealjasodásnak is vannak fázisai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 401,634 forint, még hiányzik 2,598,366 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halihó! Elfelejtettem szólni, hogy ki kell tolni a kukát, de pénteken már minek szóljak? Meg amúgy se tudom soha, hogy szerdán kell vagy csütörtökön vagy már kedden kellett volna, úgyhogy minek okoskodjak olyan dolgokat illetően, amelyekről fingom nincs? Mi vagyok én, Kósa Lajos?

Nem mellesleg arról is elfelejtettem szólni – pedig az illiberális keresztény szabadság országában ez alapvetés lenne -, hogy tegnap, augusztus 15-én volt Nagyboldogasszony napja, az egyház legfontosabb Mária-ünnepe. Ami nemcsak vallási, hanem nemzeti ünnep is, minekutána Szent István király ezen a napon ajánlotta fel Magyarországot a Szűzanyának. Hovatovább Szent István 1038-ban éppen Nagyboldogasszony napján hunyt el. Szóval elnézést kérek, amiért kimaradt, csak mióta a Tízparancsolatot naponta szembehányó elvtársak kormányzatilag és néphülyítésileg kenik magukra a keresztény ragacsot, valahogy egyre távolabb kerülök (ha még lehet ennél is távolabb kerülni) mindentől, ami vallás és egyház.

Azt mondjuk nem tudom, hogy Szent István mit szólna ahhoz, hogy a fideszes állami hatóságok szerint a keresztény szabadság eme földi paradicsomában külföldiek (emberek!) éheztetése nem jogellenes, vagyis nem ütközik a magyar joggal, de ha van valami, amire büszkék lehetünk, akkor ez a hősies cselekedet mindenképpen ott van a kiválósági listánkon. Tehát azért nem gáz embereket éheztetni a Nemzeti Nyomozó Iroda szerint, mert

nincs olyan jogszabályi rendelkezés, ami ilyen tartalmú kötelezettséget a hatóságok részére előírna.

Vagyishogy azért nem adunk enni menekült gyerekeknek, beteg, idős embereknek, terhes anyáknak, mert sehol nem írja, hogy ez kötelességünk. Végül is, igen. Az emberi lealjasodásnak vannak fázisai, de megsaccolni sem próbálom, hogy ez melyik lehet.

Ezzel szoros összefüggésben van itt egy újabban igen kedvenc témám nekem, ami röviden az állampárt és a klímaváltozás viszonyában ragadható meg. Egyáltalán nem én akartam így, de így alakult. A minap Ferencz Orsolya űrkutató és miniszteri biztos propagandatévében előadott produkciója kapcsán már elmélkedtem arról, hogy miközben pár hónapja még fröcsögve kigúnyolták, bagatellizáltak és kvázi letagadták a klímaváltozás problémáját, most szépen kezdik beépíteni a politikai kommunikációjukba, és azt magyarázzák, hogy ezzel a létező kérdéssel – természeténél fogva – az ő (értsd: a konzervatív oldal) küldetésük foglalkozni, mert kizárólag ők tudják rá a válaszokat. (Nincs is jobb példa arra, hogy minden más mellett a környezetvédelem is az ő kezükben van a legjobb helyen, minthogy pontosan ugyanolyan szennyezett a levegő a budapesti Duna-parton, mint a Blaha Lujza téren csúcsforgalomban. Király!)

Azt változatlanul nem sikerült megfejtenem, hogy a Fidesz mi a búbánattól konzervatív, de mindegy is, a lényeg, hogy minden napra jut egy beszélő fej, aki most döbben rá arra hangosan, hogy tényleg, valóban, csakugyan: az éghajlatváltozás hatásai egyre többeket érintenek közvetlen közelről. Nahát. Ferencz Orsolya után az Orbán Balázs nevű államtitkár volt a soros környezetvédő, aki a Figyelő néven futó pártújságban hozta az alufóliasisakos megfejtést: a baloldal a klímatémán keresztül is csak a társadalom mesterséges átalakításán, és a nemzetállamok lebontásán ügyködik. Hovatovább

ahogy az lenni szokott, a politikai haszonlesők is megjelentek e téren, akik nem a probléma megoldásában, hanem a hisztériakeltésben érdekeltek, ahogyan a bevándorlással kapcsolatban is tette a baloldal.

Zseniális, baszki! Tehát miután kiderült, hogy egyetlen év alatt több mint 65 milliárd forintot költöttek kommunikációs bullshittelésre a különböző állami szervezetek és vállalatok (Rogán Üzletasszony Cecília közel félmilliárdos közpénztámogatása ebben nincs benne), vagyis miután egy év alatt elköltötték hároméves keretük kétharmadát, vagyis miután csak Rogán Bűnöző Antal propagandaminisztériuma 35 milliárdot égetett el többek közt sorosozós, azaz migránsokkal hergelő plakátokra, miután 2015 óta a Fidesz a bevándorlás körüli uszításra, riogatásra, gyűlölet- és félelemkeltésre húzta fel a kormányzását (értsd: mindmeghalunk, széttépnek a migránshordák, ha nem ők nyernek választást választást után), most kiderül, hogy a baloldal keltette a hisztériát. A bevándorlással kapcsolatban. IS. Akkor Orbánbalázska kedvéért helyesen: aki itt nem a probléma megoldásában, hanem a hisztériakeltésben érdekelt, az csak a Fidesz. Mert addig sem kell kormányozni, üzleti, jogi és nőügyekkel foglalkozni, az autoriter demagógia rozsdás biciklijéről leszállni, közérdekű lopásokkal elszámolni, a felelősséget bármiért is vállalni. Ameddig ropognak a milliárdos nemzeti agymosás fegyverei, addig az állampárt nyerésre áll. És nem azt mondtam, hogy ebben az ellenzék nem sáros, mert de, ehhez ők is kellettek.

Csak az a baj (azoknak, akiknek létkérdés, hogy megtartsák a hatalmat, ezért a kormányzást a bársonyszékekbe kapaszkodás oltárán okádják telibe naponta), hogy jelen állás szerint Budapesten és a megyei jogú városokban erősebb az ellenzék, mint a Fidesz. Ha ez nem így lenne, akkor Thürmer Gyulával sem készült volna el ez  fantasztikus interjú. (Beszartam, annyira kurvajó.) És akkor nem kellene a nyaralásból egyenesen a Hír Tv stúdiójába loholnia a közepesen jelentéktelen Nacsa Lőrinceknek sem, hogy arról lamentáljanak: az ellenzék a várható kudarcért már előre a választókat okolja, nem kellene 10 év masszív árokásással telt nemkormányzás után most a személyeskedő, durva kampányt az ellenzék szemére hányni, és nem kellene további mennyezetrepesztő hazugságokkal és uszításokkal operálni, miszerint:

Azt látjuk, hogy míg a Fidesz-KDNP jelöltjei, vagy a pártszövetség által támogatott jelöltek a tapasztalat, a fejlődés, a fejlesztés, a biztonság, a béke és nyugalom üzenetét közvetítik, addig az ellenzéki oldalon egy teljes politikai hisztéria van.

Október után, ha valamelyik településen megszereznék a hatalmat, akkor csatatérré változtatnák az egész önkormányzatot.

Az ellenzéknek nem számítanak sem a fővárosi kerületek, sem a települések, sem az önkormányzatok, ahogy az ott élők sem. Pusztán a hatalom megszerzése motiválja őket. Egyetlen közös dolog van bennük: gyűlölik a kormányon lévőket.

Az, bazmeg, béke és nyugalom. Gondolom, azért kell például Pécsen (és szerintem ez máshol is így lesz) közvéleménykutatásnak álcázott lejárató álkérdésekkel zaklatni a polgárokat (Akkor is szavazna-e Péterffy Attilára, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el?), mert az ellenzékkel ellentétben a Fidesz a tapasztalat, a fejlődés, a fejlesztés, a biztonság, a béke és nyugalom üzenetét közvetíti. Ha hetvenhétszer újjászületnétek, akkor sem ismernétek hírből sem ezeket a fogalmakat. 

Már az is jó, hogy legalább a tisztesség és a becsület még véletlenül sem keveredett a felsorolásba, de erről jut eszembe. Most hogy vesztegetés miatt vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen, miután fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni egy vállalkozóval, akinek pénzt ajánlott cserébe (3,5 millió forintról van szó, amiből 3 az ő zsebébe csorgott volna vissza), miután a hír a mocsármédia ingerküszöbét is szájba rúgta, miután Balogh János ORÖ-elnök szeptemberben ül a vádlottak padjára vesztegetés miatt, Farkas Flórián fideszes díszcigányról mit lehet tudni, ő mikor fog? Mert az ő köztörvényes kezei között nem millióknak, hanem milliárdoknak kélt lába. Polt elvtársnak gondolom az Európai Ügyészségről szóló monográfia megírása közben nem fussa az idejéből. Úgy értem, szoros a póráz, aminek a másik végét a Karmelitában rángatják.

És végül, a koktélcseresznye a közéleti rothadás fenti alapanyagokból összegyúrt tortáján: olajszőke Pintér Sándor nem hajlandó értelmes válaszokat adni a korrupciós ügyei miatt börtönbüntetésre ítélt volt macedón kormányfő, Nikola Gruevszki magyarországi tartózkodásáról. Demeter Márta érdeklődött az örökzöld maffiózónál belügyminiszternél (akinek elvtársi köre most éppen 12 milliárd forintért őrizheti a közvagyont), hogy mi a helyzet a köztörvényes macedón bűnöző D típusú vízumával. (A D vízum 30 napos helyi tartózkodásra jogosítja fel a harmadik ország állampolgárát, akinek aztán érdemes az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósághoz – leánykori nevén a bevándorlási hivatalhoz – fordulnia, ha hosszabb ideig szeretne maradni.) Pintér elvtárs nem cizellálta különösebben a nemválaszát: a D típusú vízumokkal összefüggő adatkezelő szerv, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF), ott kéne kopogtatni. Miközben az OIF a Belügyminisztérium rendvédelmi háttérintézményének számít, vagyis Pintér Sándor felügyelete alá tartozik. Vagyis a dörzsölt maffiózó belügyminiszter elhárította a felelősséget, mintha Demeter Márta és mindenki más is annyire hülye lenne, hogy nem tudja: Pintér elvtárs nagyon is illetékes az ügyben. Hát igen, a lealjasodásnak is vannak fázisai.

Túlpörögtem már megint, sebaj. Találkozunk a hosszú hétvégén, vagyis holnap reggel! Addig is minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!