Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


EU-s pénzből az EU-t szidni, az ám a nem mindennapi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó esést mindenkinek! A kormánysajtó a tegnapi napon büszkén harsogta, hogy Orbán Viktor beszédére tízezrek zarándokoltak el, miközben az ellenzék tüntetéseire – volt egy pár – csak kevesen voltak kíváncsiak. Utóbbival nehéz lenne vitatkozni, de mivel ellenzék sincs már, így azon sem igazán lehet csodálkozni, hogy az általuk szervezett tüntetésre ember nem volt kíváncsi. Na de térjünk inkább vissza arra a hatalmas tömegre, amely Orbán Viktor beszédére érkezett.

Mint kiderült , sokan nem önszántukból érkeztek a vezető beszédére. EU-s támogatásból vásárolt önkormányzati kisbuszok tucatjai sorakoztak fel az Andrássy úton, miután az ország több pontjáról is sikeresen ideszállították a híveket. Tehát a kormány taktikát váltott, a március 15-i beszéd hatalmas buszait követően – köszi Mészáros Lőrinc – most kisbuszokkal szállítottak híveket a Terror Háza elé. Hogy ez mennyire visszás – már az a tény, hogy egy EU-t gyalázó beszédre olyan buszokkal érkeznek, amit az EU fizetett – azt szerintem nem kell magyarázni.

Hogy ezek a buszok a helyi idősek otthonából, szociális intézményekből, vagy honnan máshonnan hozták a fanatikus rajongókat, azt nem lehet tudni. Magyarázat minden bizonnyal lesz. Biztos vagyok abban, hogy ezek az emberek élnek-halnak Orbán Viktorért, ezért az önkormányzat ezzel a meglepetéssel szeretett volna kedveskedni számukra. Ez akár így volt, akár nem, ezeket a buszokat nem erre kapták. Pártrendezvényekre – Orbán Viktor beszédei azok, főleg ha választási kampánnyal köti össze – ugyanis nem önkormányzati buszokkal szokás embereket vinni. Európai demokráciákban legalábbis biztosan nem.

Magyarország kormánya feltett egy aktuális videót a Youtube oldalára, amelyben a CEU-n végzett Kovács Zoltán kormányszóvivő mond baromságokat. Egy dolog azonban dicséretes a kevesebb mint egy perces videóban: egyetlen alkalommal sem hangzik el Soros György neve. Választ kapunk viszont arra, hogy mi a legfontosabb kérdés ma – és minden bizonnyal örökre – Magyarországon:

Minden Magyarország elleni támadás mögött, amelyek az országot érték az elmúlt időszakban, egyértelműen a bevándorlás kérdése áll. 

Ezért érdemes volt megszólalni kedves Zoltán, úgyis régen hallottunk már az országba beözönlő több millió bevándorló hadáról. Jah, hogy ilyenek nincsenek? Na nem baj, a kormány szerint vannak és kész.

Ügyvédek, jogászok és társadalomtudósok százai – valamint a társadalom jó része – után a hazai orvostársadalom is kiállt a hajléktalanok zaklatása ellen. Az 1001 orvos hálapénz nélkül zárt Facebook-csoport egy bejegyzésben állt ki a hajléktalanok mellett, ahol többek között a következőket mondták el:

A szegénység, a hajléktalanság az embert érő egyik legnagyobb csapás, melyet legtöbbször családi, élethelyzeti krízis, testi és/vagy lelki betegség idéz elő és kísér. Megelőzni, segíteni, orvosolni kell, és nem kriminalizálni. Úgy gondoljuk, hogy a hajléktalanság kriminalizálása nem vezethet érdemi megoldáshoz. Amellett, hogy a törvényben foglaltakat aggályosnak tartjuk, meg kell jegyeznünk, hogy a hajléktalanok nagy hányada mentális beteg és/vagy rokkant.

Az új törvényi szabályozás ugyan eltünteti a szemünk elől a hajléktalanokat, ám ezáltal jelentős részük eltűnik a szociális és egészségügyi ellátórendszer szeme elől is, így végül később, rosszabb egészségi állapotban jut orvosi ellátáshoz.

Kérjük továbbá a kormányzatot, hogy kezdeményezzen párbeszédet a szakmai szervezetekkel, amennyiben a hajléktalanság problémájának valós és emberi megoldására törekszik.

A hangsúly az utolsó mondaton van. A kormányzat ugyanis nem törekszik semmiféle emberi megoldásra a hajléktalanokkal kapcsolatban. Amennyiben ez így lenne, úgy soha nem jutottunk volna el oda, ahol a mai napon tartunk.

Aki pedig már alig bírta kivárni az idei tél első havazását, az a mai napon örülhetett, a Kékestetőn ugyanis megjelentek az első hópelyhek. A tél ugyan még nincs itt, de minden bizonnyal hamarosan megérkezik.

Lássuk mai cikkeinket:

Amerikában már jó magyarnak lenni

Az elégedettek országa és én, vágókép

Megörökítés

Bravúros cáfolat

Tessék hát az én jó szándékomat díjazni

Prológus

Énekelni született

A nap kommentje pedig Irmáé:

Hogy is van ez? Nem sajtónyilvános sajtótájékoztató???

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.