Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amerikában már jó magyarnak lenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Borulatos szép reggelt! Ma állítólag kertlocsolás lesz – jelzem, ideje volt -, de hét végére itt a nyár. Addig meg csak kibírjuk valahogy.

Tegnap nemzetileg jól megünnepeltük Orbán Viktort – jó ideje minden ünnep róla és a hatalmi ambícióiról szól -, az MTI ki is ragadta a lényeget a nagyívű ünnepi beszédből:

Brüsszelt ma azok uralják, akik a szabad nemzetek szövetsége helyére európai birodalmat kívánnak, olyan európai birodalmat, amelyet nem a népek választott vezetői, hanem a brüsszeli bürokraták irányítanak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a Terror Háza Múzeum előtt.

A kormányfő úgy fogalmazott, akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, kivétel nélkül mind bevándorláspártiak: az európaiság mércéjévé tették a migránsok beengedését, és elvárják, hogy minden ország és nép haladéktalanul alakítsa magát multikulturálissá. 
    Szándékosan nem éltek a hatalmas rendőri és katonai erejükkel – folytatta -, szándékosan nem védték meg Európát a migránsok tömegeitől. “Ha mi képesek voltunk, ők is azok lehettek volna. Nem a képesség hiányzott, hanem az akarat” – mondta Orbán Viktor.

Hogy ez mit keresett a megemlékezésen? Selmeczi Gabriellásan: csak.

Cím az Origóról:

Rengetegen a Fidesz ünnepségén, szánalmasan kevesen az ellenzéknél

Hát nem gyönyörű? Szerintem feltétlenül. Ilyen leplezetlen mohósággal még a PS-888 tengely sem polírozza a főnök golyóit, mint az egykori hírportál. Egészségükre.

Apropó PS! Ünnepileg előkerült Kovács Ákos dalcsináló úr és elmesélte, hogy liberális uralom van a kultúrában és az számít lázadásnak, ha valaki konzervatív. Mivel ő mindig is imádta bosszantani a kommunistákat, ezért ő konzervatív lett. Nyugi, én sem értem, csak leírtam, hátha valaki megfejti.

Szerencsére a liberális uralom nem állt meg a hetedhét nyelven beszélő méregdrága drótkerítés tövében. Sikerült kihurcolni az országból.

Ismét jó érzés volt magyarnak lenni az Egyesült Államokban – mondta kedden az MTI-nek Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, aki a New Yorkban a vallásszabadságról és az emberi jogokról rendezett konferencia egyik fő előadója volt.

A The Anglosphere Society nevű, tekintélyes konzervatív szervezet a nemzetközi vallásszabadságról szóló amerikai törvény elfogadásának huszadik évfordulója alkalmából rendezett konferenciát. Azbej Tristan a rendezvényen olyan befolyásos személyiségek mellett mondott beszédet, mint Timothy Dolan New York érseke, Lord David Alton, Liverpool bárója, vagy Sam Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős nagykövete. 
    Azbej Tristan az MTI-nek telefonon úgy fogalmazott: “helyettem mondták ki, hogy Magyarország példamutatóan védi a kereszténységet és általában is a vallásszabadságot. Hozzátette: a magyar nemzeti ünnep napján tartott konferencián több előadó, köztük Dolan érsek vagy Lord Alton is méltatta a magyarok szabadságszeretetét, kiemelve, hogy olyan nemzet munkálkodik az üldözött keresztények védelmében és szabadságának biztosítása érdekében, amelynek mindig is meg kellett küzdenie a szabadságért.  
    Felszólalásában Azbej Tristan is kiemelte: “a szabad emberek földjén egy szabadságharcos nemzetet képviselek“. Az előadásban a többi között tájékoztatta a jelenlévőket a magyar kormány azon konkrét erőfeszítéseiről, amelyeket a keresztények, elsősorban is a Közel-Keleten üldözött keresztények megsegítésére tesz.       “Magyarországot nem csupán a keresztények védelmében folytatott munkásságáért tartják nagy becsben, hanem nagyra tartják azt is, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen is” – hangsúlyozta az MTI-nek az államtitkár. 
    Elmondta azt is: “a konferencián élénk eszmecsere folyt a radikális liberalizmus és a szekuláris relativizmus elnyomó ideológiájáról”, és ennek az Európai Unióban tapasztalható terjedéséről. Ezzel összefüggésben megvitatták az Európai Unió migránspolitikáját, ennek problémáit és veszélyeit.        A konferencián részt vettek a legnagyobb amerikai és európai keresztény jószolgálati szervezetek, a keresztény-zsidó párbeszédet segítő szervek és személyiségek, de – az 1882-ben alapított Kolumbusz Lovagok nevű amerikai katolikus jótékonysági szervezet is.
    A The Anglosphere Societyt 2011-ben alapították, független konzervatív szervezet, amely az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az angol nyelvterületeken élő konzervatívok kapcsolatainak és szövetségének erősítését tűzte ki céljául. A társadalom és a politika napi problémáinak megvitatását, a konzervatív értékrend előmozdítását szorgalmazza, mindezek céljából a többi között kulturális és biztonságpolitikai rendezvényeket szervez.  Három szervezetet működtet: a Művészeti Tanácsot, a Pénzügyi Tanácsot és a Biztonságpolitikai Tanácsot. Tagjai között olyan befolyásos személyiségek vannak, mint például Lord Alton, Timothy Dolan, vagy John O’Sullivan, Margaret Thatcher néhai brit kormányfő tanácsadója, a budapesti Duna Intézet vezetője. (MTI)

Tehát mostantól aki nem tartozik Orbán Viktor híveinek táborába, az radikális liberális és teljesen indokolt dolog küzdeni ellene. A küzdelem úgy néz ki, hogy a konzervatív keresztény Nemzeti Együttrablás Rendszere közpénzből fizetett szalagmunkásai bátran mocskolhatnak mindenkit a közpénzből fenntartott fideszes faliújságok bármelyikében és mindegyikében. Eddig is ezt csinálták, csak mostmár ideológia is van hozzá.

Én kétségek nélkül elhiszem, hogy Azbej Tristannak ismét jó érzés volt magyarnak lenni az Egyesült Államokban, hiszen most közpénzből, jó fizetésért lehet ott és tarthat előadást, nem kell a gyerehazafiatal című ötlettel összegereblyéznie a pénzt rá. Az igazán jó az lenne, ha itthon is jó lenne magyarnak lenni és nem csupán azoknak lenne jó, akik zsíros fizetést húznak a párt szolgálatáért, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak élni és dolgozni, valamint boldogulni szeretnének a hazájukban. Akár úgy is, hogy nem vallják magukat kereszténynek, sőt, akár liberálisként is nyugodtan élhessenek. Erről sajnos a konferencián nem esett szó. Lehet hogy ideje lenne létrehozni valami szervezetet az üldözött nem-keresztények megsegítésére is.

Az Európai Unió többé-kevésbé sikeres szétverése után Orbán Viktor nekilátott a V4-ek kalapálásának is. A 444.hu információi szerint a V4-ek vezetői a japán miniszterelnökkel találkoztak. Záró nyilatkozatot, sőt, semmilyen nyilatkozatot sem adtak ki az eseményről, mert Orbán Viktor ki akart venni a nyilatkozatból egy szakaszt, amelyik kellemetlen lett volna Kína számára, a japán miniszterelnök azonban ebbe nem ment bele. Keleti nyitás, vagy micsoda. Kell a kínaiak pénze.

Azt hiszem, reggelire elég ennyi jó  hír, csobbanjunk bele a viharos szerdába. Jó munkát mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!