Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hazugok és tolvajok országa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük rögtön egy örömhírrel, nem lehet betelni vele: Tarlós István mégis csak indul a főpolgármesteri székért. Ez akkora örömhír, hogy képtelen lettem volna nem azonnal ezzel kezdeni. Hogy mégis miért döntött Orbán Viktor emellett a nagyszerű államférfi mellett?

A miniszterelnök szerint Budapest a Kárpát-medence természetes központja is, ezért büszkeségre okot adó erőközpontot akarnak itt felépíteni. Ehhez kell egy erős, magabiztos, és közkedvelt főpolgármester, és mivel a kormány és a kerületi polgármesterek véleménye egybeesett, ezért kedden felkérte Tarlós Istvánt, induljon újra.

Tarlós István tehát egy erős, magabiztos és közkedvelt főpolgármester. Jó tudni. Én balga valahogy máshogy láttam a dolgot, de ha Orbán Viktor ezt állítja, akkor ez biztosan így van. Hogy az a Nézőpont Intézet által készített felmérés – amelynek eredeménye szerint Tarlós 45%-ot kapna egy esetleges főpolgármester-választáson – vajon esetleg nem annak az eredménye, hogy ellenzék nincs, ellenzéki főpolgármester-jelölt meg még annyira sem, az kérdéses. Kicsit olyan ez, mint Orbán Viktor és a Fidesz népszerűsége: noha a választópolgárok legnagyobb csoportja egyáltalán nem elégedett a kormány munkájával (nevezzük munkának), egyszerűen nincs alternatívája. Mivel az ellenzék megszűnt létezni, így Tarlós Fakocka Istvánnak is megvan minden esélye arra, hogy ismét főpolgármester lehessen. Ez egy tökéletes kórképe a mai Magyarországnak.

Az elmúlt napokban kiderült, hogy Rogán Antal és üzlettársai legalább 21, de inkább 30 milliárd forinttal károsították meg a magyar adófizetőket. Ezért persze Rogánnak a mai napig nem kellett felelnie, mint ahogy egyik üzlettársának sem, sőt. A Direkt36 mai cikkéből pedig az is kiderül – amit egyébként is sokan sejtettek -, hogy Rogán jó barátja, Habony Árpád és haverjai is könyékig benne voltak a bűnözőknek is papírokat biztosító kötvény-bizniszben. Jutott tehát itt a lopott milliárdokból mindenkinek, aki csak szerette volna. Az, hogy hány további kormányközeli tolvaj érdekelt még a letelepedési kötvény-bizniszben, a jövő nagy kérdése.

Ha már hazugokról van szó, lássuk ki vetemedett hasonlóra az elmúlt napokban. Rétvári Bence az EMMI államtitkára hazudott egy szépet a parlamentben – na de ugye ott ki nem hazudik? – amikor is kamu várakozási időket olvasott fel egy papírlapról. Hogy ezt a várólistás hazugsággyűjteményt valaki a kezébe adta, vagy magától volt képes ezen hazugságok felbüfögésére, az számomra nem világos. Egy biztos, rezzenéstelen arccal tette mindezt. Rétvári Bence NER-pozitív.

  • szürkehályog-műtétekre a tényleges várakozási idő 90 napról 45 napra csökkent = HAZUGSÁG;
  • a csípőprotézis-műtéteknél a 180 napos várakozási idő 104 napra csökkent = HAZUGSÁG;
  • térdprotézisműtéteknél pedig 241 napról 137 napra mérséklődött = HAZUGSÁG.

Ezzel szemben:

  • szürkehályog-műtétre, a kormány által említett 45 nap helyett átlagosan 87 napot kell várni;
  • térdprotézis-műtétre a 137-tel szemben valójában 340 napot, tehát majdnem egy teljes évet (Észak-Magyarországon többet is, mint egy év, átlagosan 571 napot) kell várni;
  • csípőprotézisre nem 104 napig, hanem 279 napig kell várni átlagosan.

Ha pedig már a világszínvonalú egészségügyről volt szó, lássuk mi érdekes dolog történt Kásler Miklósék háza táján. A HVG információi szerint Orbán Viktor elégedetlen a tízparancsolat szakértőjének munkájával, ezért három hetet kapott arra, hogy a kormányülés elé terjesszék – ekkor még Nagy Anikó államtitkár is ott volt – víziójukat. Nos, Kásler Miklós víziókkal pont jól áll, így ezzel vélhetően nem is lesz semmi gondja. A Fidesz, vagyis Orbán Viktor szerint a legfontosabb tisztázásra váró feladat a következő:

mi tartozzon az „ingyenes” társadalombiztosítási ellátás körébe és miért lehessen külön pénzt szedni. Az állam szedje-e be vagy magánbiztosítók biznisze legyen?

Ehhez nehéz lenne bármit is hozzáfűzni.

Jutott azonban két még nagyobb örömhír a mai napra is. Szijjártó Pétert díszdoktorrá avatták a kazah Kazguu Egyetemen, aminek indoklása a következő volt:

a tiszteletbeli doktori címet olyan, a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kapják, akik támogatják a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlődését.

Hát ki, ha nem Szijjártó? Nem? De. És végül az is kiderült a mai nap örömére, hogy a Bozsik stadionra szánt 5 milliárd forint nem lesz elég, de van aki megcsinálja 11,7 milliárd forintért! Ennek minden adófizető borzasztóan örül, zárjuk hát ezzel a mai napot.

Lássuk mai cikeinket:

Annyira gyávák vagyunk? Annyira

Ha lenne egy országom

Képzelje el az Arany János-emlékszobát az Akadémia épületében, amint Erdogan beleszagol. Lírai

Dekonspiráció

Nocsak, ki őrjöng itt?

Miniszterelnök úr szava

Dióverés

A nap kommentje pedig Mariannától:

Marx tanulmányozása veszélyes, hiszen kiderülne, hogy sok mindenben igaza volt, és az is, hogy nagyrészt nem arról szól, amit manapság marxizmusnak neveznek.

&

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.