Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miniszterelnök úr szava

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nap kurva nagy bréking nyúza volt, alig bírtam egyik ámulatból a másikba esni. Szerencsére végül mégis sikerült. Képzeljük el, ha tudjuk, Tarlós Istvánt jelölte főpolgármesternek Orbán. Miután alig volt ideje kipihenni a török szultán látogatása okán elengedhetetlen hajlongásból származó fáradalmakat, a látványosan nyúzott nemzetvezető újra belevetette magát a munkába.

Hogy milyen előre megírt forgatókönyv szerint folyik a népi szemfényvesztés, azt az alábbi, kronológiai sorrendbe szedett, lábszagúan áttetsző és kiszámítható események szemléltetik:

  • Az MTI 8 óra 21 perckor kiadja a Magyar Idők nevű fideszes párt(fali)újság megbízásából a Nézőpont Intézet által készített kutatást, amelyből kiderül: ha Tarlós István újraindul a főpolgármester-választáson, minden esélye megvan arra, hogy harmadszorra is győzzön: a budapestiek 45 százalékának szavazatában biztos lehet. A Tarlós István népszerűbb a Fidesznél is (höhö) című kutatásban az áll, hogy a főpolgármester 11 százalékponttal népszerűbb, mint a kormánypárt. Ha most vasárnap tartanák a választást egy – eddig még nem ismert – baloldali jelölt 30 százalékos eredményt érne el, a Jobbik jelöltje 6, az LMP-é pedig 8 százalékot. Az ellenzéki pártok jelöltjei tehát összefogva is kevesebb szavazatot érnének el, jóllehet a jelenlegi pártrendszerben meglehetősen valószínűtlen a közös főpolgármester-állítás – olvasható a szeptemberben 800 ember megkérdezésével készült kutatás eredményében. Az nem derült ki, hogy ha most szombaton lenne a választás, akkor mi történne.
  • Aztán jön a színdarab következő felvonása 9 óra 01 perckor, midőn ex-Habonyné Facebook-felelős feltaszajtja minden idők legpongyolább kísérőszövegével az alább látható fotográfiát. Amelyen kibontakozik bárgyú szemeink előtt a csodálatos látvány: a miniszterek elnöke, egy nyilván a plebejus pénztárcájával köszönőviszonyban lévő helyen (bár az is lehet, hogy a letelepedési kötvényes bulikán kaszált mocskos pénzből Rogán fizette a számlát, akkor én kérek elnézést), két alattvalója társaságában gondterhelt entellektüelt játszik. Bár ezt nem látjuk (és a verőembereit se), de állítólag egy gyors reggelire ugrott be a felcsúti üstökös a Gerlóczy kávéházba, mielőtt kurva nagy meglepetésre közölte volna az érintettel (szevasz, Tarlós), hogy megszavazott neki még egy mandátumnyi bizalmat. Titokban remélem, hogy nem a kelkáposzta főzelékkel, paszternákkal és karamellizált körtével feldobott vaddisznótarját tolta be reggel 9 óra előtt, azért annak beláthatatlan következményei lehetnek.

  • Aztán miután már mindenkinek kurvára lejött, hogy merre tart a zabálásilag megpihent miniszterelnök, az MTI 9 óra 34 perckor elkezdi tolni a saját készítésű fotókat, Orbán Viktor és Tarlós István találkozója jeligére. Ez különösen belopta magát a szívembe:

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester találkozója a Főpolgármesteri Hivatalban 2018. október 10-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Még jó, hogy odaírták, hogy Orbán balra található, mert majdnem összetévesztettem a két bugris tahót. Oppardon, a két ragyogó államférfiút.

  • A közpénzszolgálati kegyelemdöfés aztán 9 óra 54-kor következett be, amikor az MTI gyorshírben közölte a gyors reggelit követő (amint a fenti ábra is mutatja, felhőltenül vidám) találkozás végkifejletét: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a következő önkormányzati választáson induljon el ismét a főpolgármesteri tisztségért. A kormányfő ezt szerdán Budapesten, a Városházán jelentette be, miután tárgyalt Tarlós Istvánnal. Ez még nem volt benne, de jó ha tudjuk: Tarlós kolléga súlyos belső vívódások után adta be a derekát, úgyhogy fel is olvasta spontán beszédét papírról.

Hát lássuk be, ez hatalmas meglepetés. A párközpontból irányított salakmédiaorgánum megbízásából a független fideszes házi kutatóintézet szeptemberben elkészített egy felmérést Tarlós esélyeiről, majd miután kihozták belőle, hogy a mozgássérültek védőszentje valós esélyekkel indul a harmadik mandátumáért, jól időzítve közzétették az ezt alátámasztó állítólagos kutatás eredményeit. És mit adott a jóisten? Orbán spontán módon, fél órával később kinyögi, hogy a Fidesznél is népszerűbb Tarlóst jelöli főpolgármesternek. Tudnak ezek a fideszes elvtársak, szó se róla, ilyen bámulatosan megkoreografált parasztvakítást ritkán látunk.

Nem is nagyon van erről mit lamentálni, a történet tökéletesen bizonyítja, hogy egy kizárólag egy emberre épülő, egyszemélyi döntések mentén működő diktatórikus párt vezeti az országot, amelyben az időnként autonóm, önálló gondolatokkal rendelkezőnek tűnő Tarlós Istvánok nyugodtan kitörölhetik a valagukat a személyes akaratukkal. Miután hónapokig lebegtetett és kérette magát, miután júliusban még a hites feleségét is belekeverte a sztoriba (Orbán Viktor véleményét is figyelembe veszem, de a feleségem a főnököm), majd augusztusban arról halandzsázott, hogy

lesz még egy beszélgetésünk miniszterelnök úrral 2019-ről, de 70 évesen én újabb 5 éves ciklust valószínűleg nem vállalok,

ma már mindent szembeköpve sorosozott egy ordasat, hogy úgy tűnjön, gerinces, komoly, karakán, következetes ember ő:

Ha a 88 éves Sorosnak lehetnek nagy tervei, akkor nekem 70 évesen is lehetnek elképzeléseim. 

https://www.facebook.com/hvghu/videos/1934126849964160/

Ezzel az ótvarsággal nem kívánok foglalkozni, ám az alábbiakkal még egy kicsit igen.

Alapvető feltétel Tarlós szerint, hogy a Fidesszel, a kormánnyal és Orbánnal kötött megállapodás az év minden napján betartható és betartott legyen, ami a főpolgármester szerint így lesz, hiába nem írtak alá még semmit, Orbán szava többet ér neki, mint bármilyen papír.

Miniszterelnök úr szava nekem ehhez még a megállapodástól függetlenül is elegendő. (hvg.hu)

Drága Tarlós Fakocka Vészfék István úr! Nálam már akkor kiírta magát az embernek nevezhető lények sorából, amikor volt pofája azt nyilatkozni, hogy nem utazik annyi mozgáskorlátozott metróval, hogy szempont legyen az akadálymentesítés.

Bunkó

Ennek ismeretében talán még arra se emeltem volna el a fejemet, hogy korábbi nyilatkozatait lehányva, pávatáncolás ügyében ma simán megdöntötte a gazdája világrekordját. Eddig sem volt kérdés, hogy kesztyűbábnak lenni mindennél is kifizetődőbb a NER-ben. Az viszont kibillentett a nyugalmamból, hogy mindennek a tetejébe hangosan is elmondta: kizárólag a Fidesszel, a kormánnyal és Orbánnal kötött zárt ajtók mögötti megállapodást tartotta szem előtt, amikor ma egyenes adásban szénné égette magát.

Drága Tarlós úr! A helyzet az, hogy ön két mandátum után sem érti a lényeget. Önnek nem a Fidesz, nem a kormány és nem a legendás igazmondásáról elhíresült Orbán a megbízója (akinek a szavára vegyen mérget naponta többször, mit bánom én), hanem a budapesti választópolgárok. Akiknek nagy része a Fidesszel, a kormánnyal és az igazmondó kocafocistával ellentétben, becsületes ember. Nos, róluk nem túl sok szó esett eme undorító szeánsz során, és ez bizony attól méginkább aggasztó, hogy ön még a Fidesznél is népszerűbb.

Nem tudom, és őszintén nem is érdekel, hogy milyen visszautasíthatatlan ajánlatot kapott, ami miatt segget csinált a szájából úgy, hogy még egy a vezérkosnak csontig benyaló sorosozás is belefért a műsorba. Azt is leszarom, hogy ön zsarol, vagy önt zsarolják. Felőlem akár 100 éves korában is lehetnek a tervei (a felesége biztosan megérti), de akinek Orbán szava többet ér, mint bármilyen papír, és ezt még hangosan el is mondja, az bármilyen aljasságra képes. Mondjuk ezt eddig is tudtuk, de mától biztosan nem fogjuk elfelejteni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.