Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy zárkózzanak fel így a cigányok, kedves Sargentini asszony?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A Medián közvéleménykutató intézet felmérése szerint a Fidesz nem kevesebb mint 500 000 szavazót veszített az elmúlt pár hónapban. Hogy ennek vajon a Rogán, a Kósa, a Semjén, a Mészáros esetleg a Tiborcz botrányok egyike/valamelyike az oka, azt én nem tudom. Egy biztos, a helyzeten sokat nem segített. Orbán Viktor, családja és haverjai egyre több korrupciós botrányba keverednek, amelyeket bár meg sem próbálnak megmagyarázni, mégis – úgy tűnik – mintha elkezdte volna megtépázni a beléjük vetett vakhitet. Már ha még voltak egyáltalán olyanok, akik képesek voltak elhinni akár egy szavát is a Szijjártó, Rogán, vagy Farkas-féléknek. Az is lehet, hogy sokan hiányolják az Erzsébet-utalványokat, esetleg a rezsicsökkentés(eke)t, ugyanis az unió mostanság nem utalt pénzt, amiből ezt megfinanszírozhatták volna. Vagyis utaltak ők, csak hát túlságosan sok maradt a haverok zsebében.

Emellett kiderült valami más is a Medián felmérésből, mégpedig az, hogy az „ellenzéki” pártok egyikében sem bízik már meg a kutya sem. Ugyanis nem volt egyetlen olyan papíron legalábbis ellenzéki párt sem, amelynek a támogatottsága elérte volna legalább a 10%-ot. Ez pedig pontosan azt jelenti, amit már a választások óta mindenki szajkóz: ezekre a pártokra nincs szükség. Egy olyan pátra, csoportosulásra van szükség, amely még nem járatta le magát, ezért az emberek képesek és hajlandóak beállni mögéjük. Az 500 000 Fideszt elhagyó szavazó közül senki nem csatlakozott az ellenzéki pártok egyikéhez sem, hanem a bizonytalanok táborát növelte, immár 31%-ra. Ez tehát pontosan megmutatja, hogy az emberek noha változást szeretnének, mégsem képviseli őket senki a mai napig.

Ha pedig pártokról volt szó, a Migration Aid, mely menekültek ügyével foglalkozó civil szervezet volt, hamarosan párttá alakul, így ugyanis nem kötelezhetik arra, hogy a szinte senki számára nem értelmezhető bevándorlási különadót befizesse. Ezt a Migration Aid megteheti, ugyanis Magyarországon pártot alapítani nem törvénytelen, a dolgok jelen állása szerint legalábbis még nem az. Ezt azonban Czunyiné Bertalan Judit kicsit máshogy értelmezi, szerinte ugyanis a Migration Aid „visszaél” a joggal, amikor él a jogszabályok adta törvényes lehetőségeivel. Annak amit Czunyiné mond, az égvilágon semmi értelme nincs, bár ez nem hiszem, hogy lázba hozta volna őt.

 Nemcsak az adókikerülés, de a joggal való visszaélés esete is felmerül a Migration Aid párttá alakulási terve kapcsán. Erről beszélt az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerda reggel.

Hogy vajon mi állhat az ügy hátterében? Lássuk:

Márpedig a bevándorlási különadó befizetési határideje lejárt, és információk szerint nem nagyon érkezett befizetés.

Nem jött tehát pénz állambácsihoz, így veszélybe került az ország?!? A különadóból ugyanis a határkerítést tervezték fenntartani, azonban ha nem érkezik pénz, akkor kénytelenek lesznek vagy az adófizetőktől lenyúlni azt, vagy pedig várnak arra, hogy az EU talán utal egy kis pénzt, amiből majd újra éheztethetik a tranzitzónában várakozókat.

Az elmúlt napokban alig érkezett a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos hír, de Farkas Flórián szerencsére megtörte a csendet. A Magyar Hírlapnak adott egy rövid interjút, amiből minden kiderült, amit csak tudni érdemes az egészről. Kezdjük talán az egész interjú legerősebb mondatával:

A Sargentini-jelentés veszélyezteti a magyarországi cigányság felzárkózását.

Ezt még nem hallottuk, az egyszer biztos. Farkas Flórián, aki egymaga felelős több mint másfél milliárd, a romák felzárkóztatására szánt pénz eltúnűséért, volt képes ezt mondani. A magyarországi cigányságra leselkedő legnagyobb veszély maga Farkas Flórián, aki egymaga több kárt okozott, mint bárki más, aki a zászlajára hazudta a cigányság érdekképviseletének nemes eszméjét. Itt azonban még nem volt vége a mondandójának:

Farkas szerint a cigány felzárkózáspolitika meghozta az elvárt eredményeket, sikerült több százezer hátrányos helyzetű cigány és nem cigány embert ismét munkához juttatni, „bővítettük az egészségügyi szűrővizsgálatokat, csökkent a korai iskolaelhagyók száma, egyre több cigány fiatal szerez érettségit, diplomát”.

Kár, hogy Farkas Flórián ezzel egyedül van (a diplomájáról meg inkább ne mondjunk semmit). Elég lenne csak megkérdezni a cigányok többségét, hogy a Farkas által ellopot hídon sikerült-e eljutniuk a munka világába. Lehet, hogy még őt is meglepnék a válaszok. Persze Farkasnak továbbra is megéri hazudnia, hisz Polt Péter a mai napig védi, így esélytelen az igazságszolgáltatás színe elé vonszolni őt. A segítséget pedig így hálálja meg, immár sokadszorra.

Az éppen imént említett Polt Péter azonban nem csak Farkas Flóriánt nem gátolja meg abban, hogy milliárdos sikkasztást, vagy csalást ússzon meg. Csornán – Áder János szülővárosában – ugyanis egy olyan napelemgyár épült fel 9 milliárd forintból, amely a mai napig nem gyártott le egyetlen egy darab napelemet sem, noha 2015-ben már üzemelnie kellett volna. Ez gyanússá vált az OLAF-nak is, amely vizsgálatot indított az ügyben. Megtette ezt Polt Péter is, azonban sajnos ő nem talált semmi gyanúsat a dologban, így bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. Ezek után – vagyis inkább az után, hogy Polt Péter egyszerűen sehol nem képes bűncselekményre bukkanni – ki csodálkozik azon, hogy a kormány nem akar csatlakozni az Európai Ügyészséghez? Az ugyanis azt jelentené, hogy Polt Péter dolgát megnehezítenék, márpedig ő egy igen fontos láncszem az Orbán-rezsim harácsoló gépezetében. Gyakorlatilag a legfontosabb.

A végére tartogattam azt az örömhírt, miszerint az egészségügy olyan szinten hasít, hogy Kásler Miklós kiérdemelt egy közel 700 000 forintos fizetésemelést. Így tehát Kásler fizetése annak ellenére is 1 782 000 forintra emelkedett, hogy az ajkai kórházban az orvosok igen nagy hányada felmondott, valamint a Honvéd sürgősségije a mai napig az összeomlás szélén egyensúlyoz. Orvosok és ápolók elégedetelenek a fizetésükkel és a munkakörülményeikkel, a fertőtlenítőszerek továbbra is a hiánycikkek közé tartoznak, valamint változatlanul automatából vehetünk wc papírt és pelenkát több hazai kórházban is. Kásler Miklós tehát megérdemli ezt az emelést, ugyanis unokái magániskolai számlái nem fogják kifizetni magukat. Köszönjük doktor Kásler, nem is tudom mi lenne velünk Ön nélkül!

Lássuk mai cikkeinket:

Soha nem gondoltuk volna, de megtörtént

Rohadtul utálom, ha meglopnak és még hülyének is néznek

Spontán rivaldafény, az

Mi fog ebből kisülni?

Halványan elmosolyodott, és nem kezdett bele a nyúlba

Lehetséges, hogy Rogánt Antal már ingyen osztogatja a letelepedési kötvényeket Afrikában?

Csak csont és bőr és fájdalom

A nap kommentje Tamástól:

Ha nem lenne siralmas, nevetséges lenne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.