Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rohadtul utálom, ha meglopnak és még hülyének is néznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs nap örömhír nélkül. Orbán Viktor saját kezűleg avat fel egy futballakadémiát a Vajdasági Topolyán. Mi fizettük ezt is (lévén hogy az MLSZ nem bérből és fizetésből működik, vagyis de, csak nem úgy), alig került három milliárd forintba. Három milliárd az háromezerszer egymillió forint. A hír olvastán világosodtam meg, hogy mi egy rendkívül gazdag ország vagyunk, csak nem tudunk róla.

Gondoljunk csak bele! Mióta felrobbantak forradalmilag a fülkék, a felcsúti öregfiú hobbijára 1500 milliárd forint ment el. Nem csak focira, általában a sportra. De főleg focira. 1500 milliárd az fejenként (egy napos csecsemőt és a 103 éves dédit is beleszámolva) fejenként 153 400 forint. Egy átlagos négytagú család tehát több mint 610 000 forintot fordított stadionokra, fűtött pályákra és falábú focisták fizetésére. Eddig. De ez a folyamat nem állt meg, az összeg szépen növekszik. Itt hárommilliárd, ott kettő, amott nyolc.

Ha belegondolunk, hogy például az ellopott magánnyugdíjak 3000 milliárdja ennek a kétszeresét húzta ki az emberek zsebéből – márpedig kihúzta, mert vagy elköltötték és nem adják vissza, tehát ellopták, vagy elköltötték, de kénytelenek lesznek valami módon visszafizetni a jogosultaknak, akkor meg másoktól kell elvenni, hiszen az összeg már nincsen meg), akkor már a négytagú családra vetített kétmillió forintot közelítjük. Nagyjából családonként egy autó áráról van tehát szó.

Ha ehhez hozzáadjuk az uniós források megcsapolása miatt kiesett milliárdokat, az Andy Vajna kaszinócsászársága óta kiesett adóbevételeket, a szűk körnek juttatott uniós és állami forrásokat, az Orbán Viktor becses segge alá tolt luxust (repülőgépektől a Vár selyemtapétájáig), akkor már egy család nem is egy autó, hanem egy családi ház árával lett szegényebb. Ha a külhoni magyarok megsegítése címén kitalicskázott milliárdokat is hozzácsapjuk a tételhez, az egyházaknak átjátszott vagyonokkal, a nekik tolt támogatásokkal együtt, plusz a letelepedési kötvényen elkönyvelt veszteséget, netán a paksi mutyi árát és a határkerítésre elköltött milliárdokat, és még a kormánypropagandára elköltött iszonyatos összegeket és a gyűlöletplakátokat is ide számoljuk, akkor nem tévedünk nagyot ha azt mondjuk: ma minden magyar család igen jó állapotú, igényesen berendezett otthonban élhetne és minden ház udvarán ott parkolhatna egy vadonatúj középkategóriás autó. Nagyjából ennyibe került nekünk a Fidesz családbarát politikája nyolc év alatt.

Ehhez képest Szijjártó Péternek, Rogán Antalnak, Lázár Jánosnak, Orbán Ráhelnek, Orbán Győzőnek, Tiborcz Istvánnak, Mészáros Lőrincnek és még néhány családnak – jaj, ki ne felejtsem az igen kiterjedt Matolcsy-klánt! – igencsak megszaladt, más családok azonban a családok éve örömére nem tudják, hol fogják lehajtani a fejüket holnap, vagy a jövő héten.

Ha azt a pénzt, amit ökörségekre szórt szét a kormány és amit elsíboltak – lopás ám az is, amikor a saját pereputtyhoz irányítják a forrásokat és szétverik a piacot – arra ment volna, hogy az ország fejlődni tudjon, már nem arról beszélnénk, hogy mi a francért él a társadalom közel fele létminimum alatt, miért kell hatvanezer nyugdíjasnak havi ötvenezer forintnál is kevesebb nyugdíjból tengődni, miért nincs felfekvés elleni matrac az idősotthonokban, miért egy kifli és egy kockasajt a kórházi reggeli és még ezerféle dolog fel sem merülne, ami most naponta téma.

Értem én, hogy az átlagember nem ért milliárdul, ezermilliárdul főleg nem és nem is érti, hogy azt a pénzt tőle lopták el. Pedig de. Tőle is, a szüleitől is, a gyerekeitől és az unokáitól is. És nem ám csak a mocskos komcsiktól és a buzi libsiktől, hanem a hazafias fideszesektől és a mélyen vallásos kádéenpésektől is. Mindenkitől. Ha semmi másban, ebben tökéletes demokrácia van. Én sem azért beszélek most erről, mert egy demagóg köcsög vagyok, pláne mert irigykedem amiért a vagyontalan miniszterelnök saját lábon álló ivadéka egy ház árát aggatja magára amikor piknikezni indul, hanem azért, mert rohadtul utálom, ha meglopnak és még hülyének is néznek. Egyedül lennék ezzel?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.