Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soha nem gondoltuk volna, de megtörtént

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, kedves emberek! A morcosak és a kedvetlenek is magukra vehetik nyugodtan! Sőt, a gyakorló elmebetegek és a kommunisták (akik mindig a túlsó oldalon vannak) védőszentje, Kövér Lászlót is. Mert ma reggel ennyire jófej vagyok. De csak azért.

Volt itt tegnap valami eszmefuttatás arról, hogy a hatalmi téboly valami egészen új formát kezdett ölteni. Hát attól tartok, rejlik némi igazság a megközelítésben, mert – idézem a kollégát magammal kiszínezve – bazmeg, én ezt soha nem gondoltam, hogy majd a Századvég folyóirat betiltott száma fog szamizdatként terjedni. Pedig de. Ez történik. De ez még semmi. Majd az lesz a szép, boldog idő amikor a Magyaridők is. Meg amikor Bayert olvasunk éjjel a paplan alatt. Elképzelték? Én is. Meg amikor éjfél után a kapualjban Géfodor forradalmi publikat fognak egymás kezéből kitépdesni a zemberek. Orbán Viktor összesnek álcázva. Na? Bármeddig tudnánk folytatni, de ne szaladjunk annyira előre. Majd akkor mondjuk, hogy ez már a végvonaglás előszobája, amikor tuti lesz. Addig élvezettel olvasgassunk propagandamédiát, mostanság igen felemelő élményt nyújt.

Viszont a megfelelő napindítás érdekében idecsinálok valami igazán vicceset, amúgy lementettem arra az esetre, ha úgy járna szegény fotográfia, mint a Századvég 88. száma.  Kérdés: minek örül a néni?

A megfejtéseket szívesen olvasgatnám a kommentekben, hátha megvilágosodnék. Mert attól nem lettem okosabb, hogy Lázár Közlegény János, aki azt hazudgálta a választás előtt nem túl meggyőzően, hogy éppen eleget nagypolitizált ő, ezért ideje visszavonulnia a végekre, újabb pozícióval gazdagodott. Nem sokkal azután, hogy már a dohányzásügyi miniszterelnöki biztosi megbízása sem volt értelmezhető. No, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester főállásban rugdosása mellett október 1-jétől a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság állami feladatainak koordinálásáért is ez a remek ember felel majd. Meg lesz az koordinálva, akárki meglássa!

Be is zárom ezt a zárójelet, mert mint említettem, a propagandamédiában egymás után gyártódnak a gyöngyszemek. Mondjuk eddig sem volt gyenge a kínálat, de ez…. ez itt… egyszerűen tökéletes. Azt mondja az Origo: Soros György kormány-közeli szereplőket pilóta nélküli repülőgéppel figyeltet. Igen, a tudományos-fantasztikus fércmunka az Átlátszó kiváló oknyomozó cikkére válaszul született, amelyben Orbán Viktor, egy kurvadrága magánrepülőgép, egy kurvadrága luxusjacht és a Mészáros-klán kapcsolatát vázolják. A hatalom seggéből erre a fizetett pártfogók megszakértették a kérdést, a kedvenc passzusaimat kénytelen vagyok idézni, fergetegesek:

Az Átlátszó mindenféle erkölcsi szabályt figyelmen kívül hagyva, sosem látott támadást intézett a kapitalizmus egyik alapelve, a magántulajdon szentsége ellen.

Az Átlátszó magát oknyomozó portálnak definiálja, azonban ezek a szimatolások eléggé egysíkúak: 100-ból 100-szor jobboldali és kormánykörüli szereplők ellen irányulnak.

Ha mindez nem lenne elég, akkor következzen a következő, a portál oldalán közzétett adat: az Átlátszó bevételeinek több mint harmada Soros György alapítványától (Nyílt Társadalmak Alapítvány) származik, ami közel 50 millió forintot jelentett a tavalyi évben. (…) Ezek után érthető, hogy egy egyszerű oknyomozó portálnak honnan volt pénze drónra, profi fényképezőgépekre, külföldi utakra. Az meg még inkább, hogy miért pont a magyar kormányt igyekeztek befeketíteni, ahogy az is, ezt miért kommunista eszközökkel tették.

Soros György gondoskodik róla, hogy 28 évvel a rendszerváltás után a szocializmus bizonyos időközönként visszaköszönjön.

Vagyis a közpénzmilliárdokkal kitömött, kormányseggnyalásért fizetett erkölcsi vakondtúrás, akinek a magántulajdon szentsége csak akkor üti ki a szemét, amikor a vérkorrupt gazdájáról van szó (akkor például nem, amikor ellenzéki képviselők magánéletében vájkálnak és lerohanják az otthonukat például), azon forgatja a szemeit, hogy egy nem közpénzt zabáló oknyomozó portál azt teszi, ami a dolga: ellenőrzi a mindenkori hatalmat. Mert ez különbözteti meg az újságírót a morálisan árvízkárosult, nyomorult propagandistától. A kommunistázás meg… áá, hagyjuk is.

Pedig amit az Átlátszó feltárt, az a nem mindennapi korrupció iskolapéldája, amibe még az illiberálisan hasító nem demokráciákban is illik belebukni. A pénzért az anyját is eladó ánuszkényeztetők siserahadának üzenném, mert a hülyék anyja mindig terhes: Orbán Viktornak semmi keresnivalója nem lehetett volna azoknak a magánrepülős utaknak a közelében, amelyeket ajándékként elfogadott, és amelyekben Havasi Bertalan főmindenes szerint nulla forint közpénz van. Más szavakkal: ha ebben az országban a törvények mindenkire egyformán kötelező érvénnyel bírnának, a miniszterek elnöke nem fogadhatna el magasabb összegű ajándékot, mint amekkora a képviselői fizetése (bruttó havi 750 ezer forint). Pláne nem fogadhatná el azért, mert egy állami megrendelésekkel vastagon kitömött cég tulajdonosa fizeti az ő luxusutazását. Ha meg őfelcsútizsenialitása elfogadta, akkor azt bele kellene írnia a képviselői vagyonnyilatkozatába. Csakhogy ott egy árva büdös szó nem esik arról, hogy magánrepülővel szeret röpködni. Tetszik érteni? Egyszerű ez.

Úgyhogy amikor Hadházy Ákos – akinek a családját a büdöstalpú propagandisták a saját tulajdonukba becsörtetve zaklatták, de akkor a napos oldalon valamiért fel sem merült a magántulajdon szentsége – azt állítja, hogy ilyen csak egy banánköztársaságban történhet meg, akkor azon nem hüledezni kell, hanem tudomásul venni. A gazdájukkal elszaladt a ló, egy ilyen eset után a haldoklónak kikiáltott Nyugaton azonnal kormányválság jönne. Ezért bármennyire is Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészi pozíciót évek óta napi rendszerességgel megbecstelenítő embert, a Párbeszéd hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatti feljelentése (vagyonnyilatkozati eljárással együtt) nem maradhatna következmények nélkül. Kétségem nincs afelől, hogy Poltnak ez az ügy sem éri el az ingerküszöbét, de abban megegyezehetünk: ennél semmi nem indokolja jobban az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, amit kézzel és lábbal igyekszik megakadályozni a korrupciót legfőbb politika szintjén művelő bűnszövetkezet.

Jut is eszembe Trócsányi Lászó ügyvéd és igazságügyminiszter, a nemcsatlakozás legnagyobb ideológusa. A Trócsányit a soraiban tudó Orbán-kormány negyedmilliárd forintott vágott hozzá a Trócsányi nevű miniszter ügyvédi irodájához, hogy szorosan működjön együtt a Trócsányi nevű miniszterrel abban a perben, amelyet Ausztria indított az Európai Bizottsággal szemben az Európai Bíróságon, a paksi bővítéshez nyújtott magyar állami támogatás jogszerűségét, és az ahhoz adott uniós jóváhagyását kifogásolva. Nincs összeférhetetlenség, nincs, csak a büdös hazaárulók rontanak rá állandóan a nemzetükre. Mert irigyek és gonoszak és simogatják a migránsokat.

Nem függ össze semmivel, csak az egyik napos oldali mocsároldalon olvastam, hogy már a román vendégmunkásokat is migránsozza a közpénzcsürhe. Ez azért is szép pillanata a pályafutásuknak, mert mindig kikérik maguknak, hogy az Európában kalandozó magyarok nem migránsok, mert az EU-n belüli szabad munkavállalás az jog, a a migránshordák esetében viszont a gyökereink ellen indított támadásról van szó. Szegény, szegény Magyarország…

A végére a tegnapi nap legnagyobb sztoriját ajánlom elolvasásra mindenkinek, aki még nem tette, amelyben egy ostoba magyar államtitkár német újságírót leckéztet migránsügyben. A pofámról lesült a bőr, bizonyos értelemben a Demszky Gáborral készült nagyinterjú sem annyira szürreális, mint a Szalay-Bobrovniczky Vince nevű senki országimázs-építő szóváltása a Die Welt újságírójával. Azt már nem mondom (de!), hogy Rogán bizalmasa, a svájci adóparadicsomban otthonosan közlekedő Kertész Balázs zúgügyvéd újabb zsíros üzletet talált – gázkereskedő céget alapított -, amelynek szálai Svájcból indulnak, és a Gellérthegyen keresztül Grúziáig kuszálódnak.

Azt hiszem, eléggé kimerítő voltam, jobb lesz ha búcsút intek, ezek után igencsak össze kell kapnom magam. Szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!