Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Volt vetélytárs, nincs vetélytárs! Ilyen egyszerű ez a NER háza táján

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Csodálatos napon vagyunk túl ismét. A parlamentben mindent megszavaztak, amit csak meg kellett. Egy-két kivételtől eltekintve – 134 igen és 54 nem szavazattal – elfogadták a jövő évi központi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Ezen javaslat szerint a fideszes legfőbb ügyész Polt Péter az illetményalap 400%-át fogja kapni, ami – és ez csak egy pótlék, ami a havi 1,5 millió forint mellé jár – 1,4 millió forintot jelent. Emellé közel 1 millió forintra emelkedett a képviselők fizetése is, valamint a miniszterek fizetése is elérheti akár a havi több millió forintot is. Orbán Viktor ezentúl személyi illetményt állapíthat meg, melynek – jelen pillanatban legalábbis – lesz egy felső korláta.

Hiába való volt a hazai, valamint nemzetközi felháborodás is, ugyanis gond nélkül szavazták meg az MTA államosítását. Ezentúl tehát a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium fogja felügyelni a szakképzést, valamint ők fognak dönteni az MTA-nak szánt milliárdok sorsáról. Ezzel Palkovics szinte egymaga – már ha nem Orbán döntene ezekről személyesen – döntheti el, hogy mely kutatásokat kíván finanszírozni és melyeket nem. A tudományos élet szabadsága tehát hamarosan megszűnik, mely felett maga Orbán Palkovics László dönthet. Ezek után már csak az kérdés, hogy mi lesz a tudományos élet szereplőinek következő lépése, ugyanis azzal, ha elfogadják a döntést, bizony asszisztálnak a tudományos élet államosításához.

A kormány azonban – úgy tűnik – ugyan magával szemben borzasztó bőkezű, mással szemben viszont már nem ilyen kedves. Gondolok itt arra a cafeteriát jóformán megszüntető tervre, melynek értelmében egy alkalmazott éves szinten 90 000 forinttól lesz kénytelen elbúcsúzni. A Magyar Szakszervezeti Szövetség figyelmeztet, aki igennel szavaz a javaslatra, az igennel szavaz a dolgozók bérének csökkentésére. A béren kívüli juttatások ugyanis hamarosan a munkabér részét fogják képezni, mely a dolgozók valós bérének csökkenésével egyenlő. A szakszervezet szerint ez legalább 2 millió embert fog érinteni. Az is lehetséges, hogy a mostani cafeteria 70-80%-a átvándorol a SZÉP kártyákra, melyet elsősorban szálláshelyeken lehet felhasználni. Kinek van véletlenül a kezében a hazai turisztika nagy része? Kitalálták, a cefeteria megváltozásának nagy győztese az a Mészáros Lőrinc lehet, aki felvásárolta a fél Balatont, egy pár luxusszállót és kempinget. Véletlen lenne? Kötve hiszem…

Tarlós István főpolgármester a jelenlegi struktúra és a „nem tisztázott” hatáskörök miatt 70 évesen már nem akar még egy ciklust vállalni – tudta meg az ATV főmunkatársa városházi és kormányzati forrásból.

Tarlósnak eleget lett abból, hogy Orbán Viktor a háta mögött megpróbálta – és valószínűleg meg is teszi – rátenni a kezét Budapest vezetésére. Orbán Viktor mindenképpen olimpiát akar rendezni, még akkor is, ha ezt a város lakói nem támogatják – melyet ki is fejeztek a Momemntum áláírásgyűjtésekor. Érdekli ez Viktort? Dehogy! Megoldja ő okosba, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy barátjához, Putyinhoz hasonlóan világversenyek sorát rendezhesse meg itthon. Orbán Viktor még nem rendelkezik Budapest fölött, azonban ez csupán idő kérdése. Ha ő valamit akar…

Egy pszichiátriai problémákkal küzdő nőhöz előbb a mentőket riasztották, majd miután ők képtelenek voltak bejutni a fürdőbe – ahol a nő tartózkodott – értesítették a rendőrséget. Többszöri kérésre sem sikerült a nőt rávenni az együttműködésre, ezért a rend őrei úgy döntöttek, hogy megbilincselik a nőt. Igen ám, csak olyan szakszerűen sikerült ez a manőver, hogy eltörték a nő karját. De hát mindenki hibázhat, ezt pedig beismerni nem bűn. Na de persze ilyenről itt szó sincs. Noha egy rejtett kamerás felvétel bizonyítja, hogy a nő karja már a fürdőszobát elhagyva tört el, az orvosi dokumentáció szerint a nő karja a fürdőkádból kicsúszás során tört el.

Az ügyészség úgy szüntette meg az ügyet – mondván: bűncselekmény nem történt – hogy az eljáró rendőröket ki sem hallgatták. A Magyar Helsinki Bizottság azonban nem adja fel, így a jogerős döntés után a Strasbourgi nemzetközi bírósághoz fordulnak. Ebben az országban úgy tűnik, senki sem képes beismerni ha hibázott.

Nagy történés volt ma a NER háza táján is, ugyanis Vajna Tímea, a hazai fánkozók királynője instagrammon jelentette be, hogy az általa és Gomez Norbert által tulajdonolt Mr. Funk lett a The Donut Library tulajdonosa. Nos ez azért is érdekes, mert maga Vajna írja posztjában, hogy a The Donut Factory egy évek óta sikeresen működő vállalkozás – ellentétben a több milliós veszteséget termelő Mr. Funkkal – azonban a tulajdonosai úgy döntöttek, hogy nem kívánják tovább működtetni gazdaságos vállalkozásukat. Ha emellé még azt is megjegyezzük, hogy a Vajna-féle fánkbolt legnagyobb riválisa a most megszerzett The Donut Factory volt, akkor minimum érdekessé válik a dolog. Visszautasíthatatlan ajánlatot kaptak? Esetleg hirtelen valami szabálytalanságot találtak a cég háza táján? Így megy ez idehaza, volt vetélytárs, nincs vetélytárs.
A cikk végére pedig csak egy gondolat erejéig foglalkozzunk azzal, mit mondott Bencsik András az Echo Tv Sajtóklub nevű izéjében:
Azt hiszem, Esterházy Péterről majd kideríti az utókor, hogy igazából egy jelentéktelen, manírista szereplő volt, nem volt igazán nagy.
Na de lássuk mai cikkeinket:
A pávák tánctanára veszettül forgatja a rongyos köpönyegét
Puskás, a migráns
Kár hogy az ország nem mehet szabadságra
Nem lenne egyszerűbb érinthetetlenné nyilvánítani őket
A parasztok égessék fel a házaikat és termésüket, aztán bujdokoljanak el
Kultúrközegben páros lábbal rúgják állkapcson az ilyen vállalhatatlan kádereket. Kultúrközegekben
A magánszorgalmú kutyák
A nap kommentje pedig Virágé:
A helyi tahók szerint ugyanis csak az migráns, akinek a bőre nem fehér. Kivétel persze, ha magyar mezben nyeri a korcsolya bajnokságot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.