Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Kultúrközegekben páros lábbal rúgják állkapcson az ilyen vállalhatatlan kádereket. Kultúrközegekben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap hullámzott végig a nem lopott közpénzből működő, kormánypártinak nem annyira nevezhető magyar sajtón a hír, miszerint a Siklósi Beatrix nevű, rovott múltú, rasszista alapon antiszemita kádert nevezték ki a szűk két éve alapított  M5 Kulturális közpénzcsatorna igazgatói tisztségébe.

Azt hittem, a történetnek ott vége is van, hogy újra tudomásul vesszük: ez a szép pályát befutott kultúrlény, akit 2014-ben a történelmi egyházak vezetői – úgy, mint Erdő Péter, Bölcskei Gusztáv, Gáncs Péter és Heisler András – vállvetve neveztek vállalhatatlannak, midőn a közpénzmédia becses személyét nevezte ki a vallási, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztőjének, egy polccal feljebb került a nemzeti impertinencia hierarchiájában. Már számtalanszor kiderült, hogy a magát jobboldalinak, polgárinak nevező napos oldal kontraszelektált megélhetési könyöklésének hímes mezején ez a dolgok rendje. Pláne aktuális beletörődni ebbe, hiszen a kultúrharcok ideje van, amikor az elnyomottak, népszerűtlenek, tehetségtelenek belátták és megunták, hogy a politikai hatalommal nem jár együtt magától értetődően az, hogy az ember legalább lábjegyzet lehessen az ásatag liberális kultúra nagy könyvében.

Talán semmi nem lehet méltóbb megkoronázása ennek az összfideszes erőlködésnek, mint hogy a kulturális közpénzcsatorna élére akkor is kineveznek egy korábban visszahívott, kurucinfós tartalmakkal nyomuló, „cigókról” és „holoagymosásról” ábrándozó, a köztünk élő „antimagyarokkal” riogató némbert, ha Esterházy Péter meg is fordul a sírjában. Tehát erre az önmagában is felháborító és felfoghatatlan eseményre – mármint arra, hogy egy elemi iskolás, Horthy-rajongó hülyegyerek szintjén vergődő embert katapultálnak a közsszolgálati kultúra élére – tevődik rá az újabb szürreális kocka.

A 168óra megkérdezte ugyanis Köves Slomót, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbiját, a Fidesz és külön Hollik István lelkes támogatóját, hogy mi a véleménye erről a kérdésről. Köves szerint Siklósi kinevezése és annak időzítése nem független Orbán Viktor közelgő izraeli látogatásától.

Sajnálom, hogy még mindig sokan vannak, akik nem nézik jó szemmel a magyar kormány es Izrael baráti közeledését, aminek minden eszközzel megpróbálnak ellenállni, s még a provokációtól sem riadnak vissza.

Ha volt valami, amit sehonnan nem láttam jönni, akkor az ez. Mindenre és mindennek az ellenkezőjére számítottam, beleértve azt is, hogy a korábban tiltakozó egyházi vezetők immár maguk kérik, hogy Siklósi asszonyt lehetőleg soha ne lehessen leváltani az M5 éléről, vagy hogy az összes elnyomott tollforgató szakmunkás közösen veszi a védelmébe a méltatlanul megtámadott elnökasszonyt, akinél keresve sem találhattak volna megfelelőbb embert erre a pozícióra.

De erre a világmagyarázatra nem voltam felkészülve. Márpedig Köves Slomó – aki érthetetlen okokból meg szokott sértődni ha Orbán udvari zsidójának nevezik – megmagyarázta a hatalom bizonyítványát. Lefordítom, hogy ne haljak meg idiótán: a provokátorok az MTVA-ban ülnek és semmitől nem riadnak vissza. Vagyis az ellenség, a provokátorok, a tudjukkik (amúgy én nem tudom, kik) azért nevezték ki Siklósi Antiszemitarasszistabunkónéni Beatrixot az M5 élére, mert így akarják megfúrni az Izraelhez közeledő Orbán Viktort, akiről köztudott, hogy soha nem is volt antiszemita és akárcsak a korrupcióval szemben, az antiszemitizmussal szemben is zéró toleranciát hirdetett.

David Lau Izrael askenázi főrabbija (b) és Orbán Viktor találkozója az Országházban 2017. július 6-án. Az asztalnál Fónagy János, az akkori Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, valamint Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető főrabbija (b2 háttal) és Oberlander Baruch, a Budapesti Ortodox Rabbinátus és a Chabad Lubavics mozgalom vezetője (j háttal). Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly / MTI

Vagyis – ha jól értem – Köves Slomó az ő összes eszével (ami valószínűleg azóta nem duzzadt a többszörösére, mióta beállt Hollik István csúnyán elbukott választási kampányába) azt állítja, hogy az MTVA önjáróvá lett, és az ott csücsülő provokátorok szegény miniszterelnök úr háta mögött szövik a fondorlatos cseleket ahelyett, hogy Netanjahu baráti ölelésének örülnének.

Jó, én most nem mennék bele abba, hogy korrupt bűnözők egymáshoz közeledése túl van-e a barátságon, vagy sem nem. Mivel tudjuk, hogy a fideszes Magyarország elemi nemzeti érdeke, hogy válogatás nélkül dörgölőzzön vállalhatatlan rezsimek vállalhatatlan vezetőihez (állítólag ez a nemzeti szuverenitás biztosítéka ezekben a vértől áztatott, migránsokkal sújtott történelmi időkben), ezért semmi okunk megkérdőjelezni, Orbán V-A-K-Á-C-I-Ó Viktor sokszereplős izraeli látogatásának létjogosultságát.

De most tényleg az van, hogy előáll az Orbán hatalmához dörgölőző zsidó közösségi vezető és megmagyarázza, hogy Orbán nem tudott arról, hogy az elsőszámú magyar kulturális közpénzkanális élére egy undorító, antiszemita pártkatonát neveznek ki? Erről jut eszembe: vajon hol vannak most a migránsfóbiás tányérnyalók fröcsögő kontingensei, akik az európai zsidóság barbár muszlimok általi lemészárlásával sírják tele a NER posványát évek óta? Kellene ugyanis néhány keresetlen szót szólni erről az újabb kinevezésről. Ha azért, mert Orbán Viktor nem saját kezével írta alá az utasítást, vagyis nem tudott róla, azért, ha meg Köves Slomó baromságokat beszél, akkor meg azért.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt történt, hogy Orbán éppen Netanjahu valagát nyalta fényesre Budapesten, és arról futtatott eszmét, hogy Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben, meg hogy Magyarország bűnt követett el, amikor a második világháborúban nem védte meg zsidó állampolgárait. Ehhez képest most meg az van, hogy Orbán Viktor vagy nem tud arról, hogy egy akkora antiszemitát neveztek ki az egyik közpénzkanális élére, mint ide Moszkva, vagy tud róla, mert ő maga rendelte el. Csak azt nem értem változatlanul, hogy miként lehet így élni, és kétharmadot kétharmadra halmozni. Nem értem, hol tenyésztik ezeket a mindent kimagyarázó, Köves-féle művészeket, akik ilyen vállalhatatlan ügyekben is szükségét érzik annak, hogy a hatalom mundérjának soha nem volt becsületét védjék. (Jó, tudom, akinek a kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó üzemét 2,8 milliárd forintos zöldmezős beruházással támogatja az állami Eximbank, annak kutyakötelessége ilyen pofátlan disznóságokat hangoztatni.)

De akkor is. Valahol elképesztő, hogy mindent le lehet nyomni ennek a nyomorult népnek a torkán. Ma már a világ legtermészetesebb dolga, hogy ahol hírhamisítóknak és vérbeli félretájékoztatóknak áll a zászló, ott vezető pozícióban Siklósi-féle szellemileg alultáplált rasszisták és antiszemiták ügyködnek. Értem, hogy egy fasisztoid eszméket nyíltan valló kormány regnálása alatt már-már röhejes felháborodni azon, hogy a közmédia ilyen minőségű embereket hordoz a vállán.

De mégis gyalázat volna szót sem ejteni erről. A kolléga provokációs elmélete tökéletesen helytálló. A Fidesz, élén a semmiről és mindenről egyszerre tudó Orbánnal hobbi szinten űzi, hogy minden egyes közpénzpozícióra a legirritálóbb, legalkalmatlanabb, legvállalhatatlanabb személyt neveznek ki, és a térdüket csapdossák a röhögéstől, amikor a Bayer Zsoltok által rommá hergelt választóik nekiesnek azoknak, akik szóváteszik: egyszerre nem lehet elítélni az antiszemitizmust és véresszájú antiszemitának lenni.

Ez van. Kultúrközegekben páros lábbal rúgják állkapcson az ilyen Siklósi-féléket, Magyarországon lovagkeresztet ér az ügyködésük, vagy a közpénzkultúrát bízzák rájuk. Köves Slomó pedig milliárdokkal a zsebében gyártja az összeesküvés-elméleteket arról, hogy Orbán Viktor miért áldozata ennek az egésznek. Egyszerűen gyönyörű.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.