Szeptember 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lenne egyszerűbb érinthetetlenné nyilvánítani őket?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hmmm…

Valóban különös, ahogy ártunk és ormányunk elkezdi körülbástyázni magát, konkrétan dédelgetett politikusait az ilyen extra-törvényekkel. Gondolok a politikusok magánéletének védelmére. A családtagok védelmére – konkrétan hamarosan ember nem írhat Matolcsy György jól teljesítő kisfiáról, Orbán Ráhel saját lábáról, sem Tiborcz István üzleti sikereiről, pláne Orbán Gáspár szektaépítő ténykedéséről – hivatkozás után máris itt van az ő magánéletük védelme. Ami valóban arról szólhat, ami a sajtóközlemény végén olvasható, nem másról.

Nem lenne egyszerűbb érinthetetlenné nyilvánítani őket? Törvények felett állóknak nem kell, azon már túl vagyunk. De azért mégis vicces (nem az), hogy a mi befizetett adónkból úri módon gazdagodó alkalmazottaink már ott tartanak, hogy kuss legyen nekünk, nehogy már számon merjük kérni hogy miből dőzsölnek és úgy általában mivel szolgálják meg a fizetésüket.

DK: nem kell további büntetőjogi eszközökkel védeni a politikusokat!

A Demokratikus Koalíció szerint nincs szükség arra, hogy büntetőjogi eszközökkel tartsák távol a politikusoktól az állampolgárokat vagy a sajtót.

 Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a fideszes Czunyiné Bertalan Judit hétfőn módosító javaslatot nyújtott be a büntető törvénykönyvhöz, kezdeményezve, hogy aki hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben követ el zaklatást, az kettő, de súlyosabb esetben három évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntethető.
    Arató Gergely az indítványt úgy értékelte, hogy a kormány a polgári jogok korlátozásával, egyes alapvető szabadságjogok megvonásával próbálja megerősíteni a saját hatalmát.
    Az ellenzéki képviselő azt mondta, hogy ha egy állampolgár többször is számon kér valamit egy képviselőn, vagy egy újságíró több alkalommal is munkaidőn kívül hív fel egy politikust, akkor ezek az esetek már zaklatásnak minősülhetnek.
    A magánélet védelme a közszereplőket is megilleti, de az indítvány valójában a kormánypárti politikusoknak akar többletvédelmet adni – vélekedett. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!