Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kukába Esterházyval és Jancsóval, mást kér a nép!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor a mai napon ismét Donald Trumppal szívhatott egy levegőt, ami országunk vezetőjét ismét borzasztó boldoggá tette. Pár napja Erdogannal, ma Trumppal, hamarosan pedig a VB döntőn valószínűleg Putyinnal is találkozhat. Nagyszerű hír ez kicsiny országunknak, hisz ugyan a valóságban mindannyian semmibe veszik Felcsút urát, ő mégis máshogy látja a helyzetet. Őt bizony tisztelik, legalábbis ez járhat az ő fejében. Szijjártó Péter a NATO csúcs egyik szünetében az MTI kérdésére elmondta, Magyarország el fogja érni, hogy a védelmi kiadások a GDP 2 százalékát tegyék ki. Nagyszerű hírek ezek, kár hogy Trump időközben – hatalmas meglepetésre – már 4%-ot szeretne, noha maga az USA is „csak” a GDP 3,1%-át költi katonaságára.

Volt még más hír is a magyar-amerikai viszonnyal kapcsolatban, mégpedig a CEU háza táján. David B. Cornstein – Budapest frissen beiktatott amerikai nagykövete – Debrecenbe látogatott, ahol az MTI-nek válaszolva elmondta:

A CEU-nak nem az amerikai kormány kedvéért, nem az amerikai szenátus kedvéért kellene itt maradnia, hanem Magyarország, a magyar emberek kedvéért. Ugyanis a helyzet az, hogy most Magyarország élvezi az amerikai elnök, az amerikai külügyminiszter és az amerikai nagykövet támogatását. Nagyon jó lenne, ha a CEU ügye nem rontaná el ezt a jó viszonyt

Az új nagykövet tehát bizakodó és korábbi kollégájával ellentétben nem kíván hivatalosan állást foglalni magyarországi politikai ügyekben. Hogy ez egy jó, vagy rossz döntés, mindenki döntse el maga.

A nagykövet kijelentette: nagy híve a szabadságjogoknak, a szólás- és sajtószabadságnak, a jogállamiságnak. Ugyanakkor nem gondolja, hogy Magyarországon az a feladata, hogy szóvá tegye, ha a magyar kormány valamiben téved, vagy valamit rosszul csinál.

A Szijj László féle Duna Aszfalt Kft. fogja megtervezni és megépíteni a Lakitelek és Tiszakürt közötti M44-es gyorsforgalmi utat. Ebben nincs semmi érdekesség, gondolhatnánk. Azonban még magyar viszonyokhoz mérten is borzasztóan drágán fog megépülni a 9,9 km-es útszakasz, valamint a hozzá kapcsolódó 152 méter szabad nyílású Tisza-híd. A beruházás összesen 50 milliárd forintba fog kerülni, mely szám még úgy is igen magas, hogy ebbe beletartozik a már említett híd megépítése is. Ezzel a kilométerenkénti egységár nem kevesebb mint 5 milliárd forint lesz, mely minden idők legdrágább útszakaszává teheti Magyarországon. Bízzunk benne, hogy nem fog éveken belül széthullani az egész, jó magyar szokás szerint.

Az Orbán Gáspár-féle Felház megkezdte terjeszkedését országszerte. A már több városban is fellelhető Házi Felháznak nevezett csoportok a HVG információ szerint a Felház szellemiségét, látásmódját követik, azonban autonóm, független keresztény mozgalomként definiálják magukat. Így hát Orbán Viktor fiának újonnan létrehozott szektája, akarom mondani egyháza még a korábbinál is több fiatalhoz viheti el isten igéjét. Reméljük hamarosan Kásler Miklós is csatlakozik a csoportosuláshoz, hogy ott egy előadás keretében kifejthesse mélyebben is a tízparancsolat gyógyító erejét. Esetleg magát Orbán Viktort is meghívják majd, hogy a nézőközönségnek is bemutassa a kereszténydemokrácia nemzeti válfaját. Ezek után már csak remélni merem, hogy a nagyvárosokat követően a kisebb falvak lakosaihoz is eljut isten igéje. Csak így tovább, Gáspár!

A Terror Háza kutatási igazgatója megnyilatkozott a hazai kultúrát illetően. Békés Márton szerint populista, jobboldali világot kell teremteni a magyar kultúrában, a nemzeti erőknek használatba kell venniük az Akadémiát, az egyetemeket, a színházakat és a zenei életet is. Békés szerint a kormánynak új mércét kell meghatároznia – szerinte ugyanis a választások példátlan, történelmi jelentőségű felhatalmazást adtak a kormánynak – melynek alapjait többé nem Esterházy, vagy Jancsó jelenti. A mércét ugyanis a társadalom szélesebb köreit elérő népibb, plebejusabb értékek alapján kell meghatározni. Valamint beszélt a – már Schmidt Mária által is hangoztatott – konzervatív=szexi összefüggésről is:

Ma konzervatívnak, népinek, nemzetinek lenni nem csak, hogy szexi és menő, de forradalmi is, szemben az ásatag múltat képviselő jórészt urbánus és liberális szerzőkkel

Ennyit a mai napról, lássuk mai cikkeinket:

Majd kölcsönt vesz fel a saját lábon álló vejétől

Ha látjuk, hogy a NER-lovagok kezdenek üsszeugatni a koncon, mindig dobnak egy keveset

A büntetőtábor

Egymásra találtak

Pártmunkások, akiket jobb országokban csákókészítésre alkalmaznak

Morbid giccsparádé

Anyám fekete rózsa

A nap kommentje pedig Imrétől érkezett:

Ezt az évtizedet hivhatjuk nyugodtan:Utazás a nagy semmibe…
Ahogy itt is le van irva ezek a dolgok már nem milliárdokban mérhetők hanem évtizedekben. 
Olyan messze kerültünk a normalistól hogy lassan a googleban Magyarországra rákeresve a korrupció szó ugrik fel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.