Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pártmunkások, akiket jobb országokban csákókészítésre alkalmaznak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyaros, kibérelt vállalkozásban nem lehet jó iskolát csinálni, avagy a magyar éleurópai iskolákból menekülnek a tanárok.

Kétezernél több pedagógus hiányzik az iskolákból. Csoda? Nem. A pedagógus hivatás képviselőit rendre hülyére veszi a kormány, úgy szórakoznak velük, mint ittas Dodó a falusi kocsma népével. Az biztos, amíg ez a hatalom cincog, változás nem lesz.

Az alaphangot szép emlékű Hoffmann Rózsa államtitkár adta meg: minden iskolai év hoz valami újat, de „félni, izgulni, aggódni fölösleges, és nem is indokolt”, nem kell jelentős, „megrázó” változásokra felkészülni. Nem bizony, elég, ha a tanárok készülnek – máshová. Sokan vannak, képzettek, strapabírók, nyelveket beszélnek, elkapkodják őket a nagy cégek. Egyre inkább elegük van ebből a fajta iskolából. Mondják, a fizetésemeléssel is elmehetnek a francba. Nem megvenni kell a jó pedagógust, hanem bízni benne.

Orbán Viktor lepukkant érzékkel cseszte el az oktatási főmuftik kiválasztását. Czunyiné Bertalan Judit államtitkár, új elvtársnő annyit értett a munkájához, mint a néma kacsa a mikrofonhoz. Legalább takarta Balog Zoltán dilettáns minisztert. Pártmunkások, akiket jobb országokban csákókészítésre alkalmaznak. Tanulni, tanítani – ahogyan Állam bácsi megmondja: gondolkodni nem kell, alkotói szabadság nuku. Újra és újra éleurópai babérokra vágyik Orbán Viktor.  „A cél az, hogy Európa legjobb iskolarendszerét alakítsuk ki a következő években.”

Nincs elég Tiborcz-lámpa ahhoz, hogy a mostani sötétségből kirángassa a magyar oktatást. Ez a bagázs alkalmatlan az oktatásügy megreformálására. A korszerű, európai, tudásalapú, szabad oktatás ellenkezőjét sikerült összebuherálnia a hatalomnak. Kotyvalék a gödörben. A kormány sutba vágja a tudást, a szakértelmet, kizavarja az iskolából a 16 éves gyerekeket, letojja a szakma, a civilek véleményét. Egy-két év alatt szülték meg a magyar iskolarendszer fideszes reformját. Megjegyzem, a finneknek húsz év kellett mindehhez. Meg is érte. Ott nem prédikálnak arról, hogy az övék Európa legjobb iskolai modellje. Teszik a jól kitalált dolgukat.

Ki a fene tanít majd itt? Melyik pedagógustól várható el, hogy éljen-haljon a szakmájáért? Amikor Orbánék katonákat faragtak belőlük. Szem előtt lenni. Bólogatni. Nem gondolkodni. Csápot növesztettek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ képében, ott nem oktatási szakemberek, hanem karrierpolitikusok, rokonok, barátok osztják az észt, cserébe a kitömött bukszáért. A politikusok és a holdudvaruk vezérállása és gyors gazdagodása a kapcsolatoktól függ. Ha hülye vagy, akkor is, csak csókolgasd a Fideszt. Ha tudni akarsz, irány külföld!

Ez a jövőtök, tisztelt fiatalok! Dögöljön meg minden diktatúra!

Betolakodott az iskolába az Isten előtt mindnyájan egyenlők vagyunk. Papi papi az állami intézményekben. Orbánisztánban jó helyre kell születnie és iskolába járnia a gyerekeknek. Orbánisztánban a tananyag: ellenőrzés, büntetés, tanfelügyelők, rendőri jelenlét, jelentések írása.  A tanárok alkotói szabadságának lőttek, nem választhatják meg, hogyan, milyen módszerekkel, milyen tankönyvekből és milyen tantervszerint gondoskodjanak a gyerekek oktatásáról. Fejbólogatást és nem kreativitást, vállalkozó szellemet várnak el tőlük.

Agymosoda. Tessék. Ezt akarja eladni a demokratikus Európában!  Orbán hamis mítoszokra épülő érveire minimum Erdogan haverja vevő.

Melyik ember készült a tanári hivatásra, ha előre tudja, majd megmondják neki, hogy mi szerint gondoskodjanak a gyerekek jövőjéről; segédmunkásként töltögessen adatokat, kékkel, pirossal; hétvégén vonultassák tanítványaikat Orbán Úrnak tapsolni; hogyan értesse meg a kisgyerekkel, miért nincs a sulijában tornaterem, könyvtár, szertár, miért dől be az ajtó… meg a szél; hogy a túlóráért nem kap semmit.; hogy nincs segítsége, sem orvos, sem pszichológus, sem olyan szakember, aki a kisgyermeket emberhez méltó körülmények közé terelgetné.

Mint a hülye gyereket portfólió gyártására kényszerítették őket, üljenek a szégyenpadra, ismeretlen valakik előtt védjék meg magukat, pedagógiai munkásságukat – akkor esetleg több lesz a fizetésük. Ez a kispályás gyülekezet gátlások és ész nélkül nélkül szégyeníti meg őket. Az Orbán-kormány iskolareformja megbukott. Generációkra lesz hatással. Aki képtelen kiváló szakértelemmel megalkotni a jövő nemzedék életlehetőségét– az mindenre képes és mindenre alkalmatlan. Tudják a pályaelhagyó pedagógusok is, hogy egy ilyen magyaros, kibérelt vállalkozásban nem lehet iskolát csinálni.

… és a legfontosabb. Hol van a gyerek ebben az elfuserált rendszerben? Elveszett. Sajnos, talán egy egész életre. Ez bűn.

Te tetted ezt, király!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.