Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soros György, te vagy az?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Nagyot ment ma Áder Bajusz János. Noha idén nem igazán hallatott magáról a természetvédő államelnök – ha csak a horgászatait nem tekintjük híreknek – azonban a mai napon két fontos döntést is hozott. Egyrészt gond nélkül aláírta az alaptörvény módosítását – ami persze nem lepett meg senkit, hisz az Orbán-kormányban a jó elnök a saját vélemény nélküli elnök -, másrészt kegyelmet adott Geréb Ágnesnek. Hogy előbbi döntésével ki az, aki egyetért – Orbánon és kormánytagjain kívül – azt nem tudom, Geréb esete azonban már más kérdés.

Az alaptákolmány módosításának elfogadása már-már várható volt, hisz elődje, Schmitt Pál is hasonlóan vélekedett feladatairól. Vagyis mivel bizalmat szavaztak neki, így úgy érezte, ennek a bizalomnak a meghálálása abban rejlik, hogy mindent aláír amit csak elé tolnak. Ezzel azonban teljesen értelmetlenné vált a köztársasági elnök pozíciója, ugyanis korábban egyes törvények véleményezése és esetleges módosítási javaslatok kidolgozása volt a feladatuk. Egy hibás döntés – törvényellenes törvény meghozatala – kijavítása, vagy akár a teljes ország lakosságának életét befolyásoló fontos döntések mérlegelése. Nos sem Schmitt Pál, sem Áder János nem tett még csak hasonlót sem. A Fidesz bábjaiként működnek, noha egy elnöknek függetlennek kellene lennie. Elméletben persze, mert a valóság sajnos más.

Áder másik – valószínűleg sokak által kritizált – döntése azonban kissé meglepő. Geréb Ágnes ugyanis sokak példaképe idehaza amellett, hogy sokan éppen sarlatánnak tartják. Geréb, akit a bíróság két év börtönbüntetésre ítélt, kegyelemben részesült. Ez annyit jelent, hogy ugyan börtönbe nem kell vonulnia, foglalkozásától azonban tíz évre eltiltották. Geréb Ágnes személye – valamint ügyei, ahol két újszülött vesztette életét – ketté szakította az országot. Anyák sokasága támogatja ugyanis az otthonszülést – melynek Geréb a legnagyobb hazai támogatója – azonban legalább ugyanennyien vannak – férfiak és nők egyaránt – akik Geréb törekvését, vagyis az otthonszülést kuruzslásnak minősítik. Ne feledkezzünk el arról sem, hogy Geréb Ágnes nélkül ma talán még az apás szülés is csak vágyálom lenne.

Az elmúlt hetekben igencsak megzuhant a magyar forint, amire az elemzők a mai napig nem találtak magyarázatot. Gazdasági válság ugyanis még nem tapasztalható és országunk hitelminősítése sem romlott az elmúlt időszakban. Matolcsy biztosan tudná az okát, sőt, a megoldást is, azonban az ő válaszára még várni kell. Van viszont addig is egy Kovács Zoltánunk, akik reagált a forintot ért durva zuhanásra:

Nem zárjuk ki, hogy spekulációs folyamatok állnak a háttérben.

Soros György, te vagy az? Reméljük hamarosan kiderül és kormányunk talál megoldást arra, hogy megállítsa a forint gyengülését. Addig is lehet aggódni.

Több lap információi szerint is távoznia kell a nagy nevű Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatójának. Nem számít, hogy a tantestület 96%-os többséggel választotta meg őt – nem félelemből, mint tették azt korábban Gyárfás Tamás esetében – úgy tűnik, valaki kinézte a helyét. Két korábbi igazgató-helyettest már kirúgtak – magyarázat nélkül – így könnyen lehet, hogy ezúttal Kovács Leventén van a sor. Az sem fontos, hogy munkahelyén szeretik és könnyen együtt tudnak dolgozni az igazgatóval, aki lényegesen javította az iskola képzési színvonalát, valamint egy sportprogramot is kidolgozott, ami csökkenti a lemorzsolódás mértékét a kevésbé tehetős diákoknál. Ezek következményeként az intézmény a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kitüntetését is elnyerte és intézményes kapcsolatba lépett a Kölni Kereskedelmi Kamarával.

Ez azonban nem számít semmit, ha arról van szó, hogy valakit be kell tolni a helyére. A tanári kar azonban kitart Kovács Levente mellett, akit a holnapi napon fekete ruhában fognak elkísérni az intézményfenntartó, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Váci úti épületéhez. Hogy végül kirúgják-e a sokak által megbecsült és szeretett iskolaigazgatót, az holnap reggel kiderül.

Napközben az is világossá vált, hogy a kormány tervei szerint továbbra is titokban tarthatóak a paksi bővítés adatai. Noha többen is – politikusok, újságírók – megpróbálkoztak a közérdekű adatok megszerzésével, azt valamilyen indokra hivatkozva minden esetben elutasították. Az mfor kiszúrta, hogy az eddig is megszerezhetetlen adatok elérését valósággal ellehetetleníti a kormány.

a nukleáris létesítménnyel összefüggő engedélyezési eljárásokban szereplő adatok nyilvánosságra hozatalára (közadatigénylés teljesítésére) vonatkozó szabályok szigorítása

Ez áll a parlament honlapjának tájékoztatójában. Noha már a jövő évi költségvetésből is a tervek szerint 106 milliárd forintot kíván elkülöníteni a kormány, az adatok nagy valószínűség szerint örökre titkosak maradnak. Az tehát, hogy mégis mennyibe fog kerülni nekünk ez az orosz üzlet úgy tűnik, nem tartozik ránk. Még akkor sem, ha ez a mi pénzünk.

Vezetőnk és bástyánk – Orbán Viktor – nem elégedett Andy Vajna munkájával, így könnyen lehet, hogy hamarosan már nem ő lesz a TV2 tulajdonosa. A döntés hátterében az állhat, hogy a csatorna nézettsége rohamos mértékben csökken – nem kis mértékben a kormány teljesen retardált irányvonalának köszönhetően – ezt pedig Vajnának róják fel. Egyes pletykák szerint, a lassan már a fél országgal rendelkező Mészáros Lőrinc lehet a befutó, aki ezzel már valóban lekörözné Mark Zuckerberg Facebook mágust.

Vajnának a hírek szerint felróják, hogy politikailag nem elég elkötelezett és nem vett részt a Fidesz éves dzsemboriján sem Kötcsén. Borzasztó hibák ezek, amelyek Vajna vesztét okozhatják. A Filmalap vezetése azonban a hírek szerint nincs veszélyben, ugyanis az eredmények ők igazolják, amennyiben valóban neki köszönhetőek az elmúlt évek filmes sikerei.

Lássuk mai cikkeinket:

Foggal és körömmel védik-óvják a mocskot

Ideje belevésni az alkotmányba a felségsértés fogalmát

Csak úgy

Az Orbán-kormány önmagától örökölt adóssága

Orbán egy slampos magyar lakos

A rohadt korrupció alá az európai demokráciát. A felcsúti divatdiktátorhoz eljutott vajon a hir?

Európa

A mai nap kommentje pedig Gáboré (Orbán kézcsókjáról):

Szegény Angela azóta is a kezét sikálja

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.