Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Foggal és körömmel védik-óvják a mocskot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,695,723 forint, még hiányzik 1,304,277 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Navégre, mondhatom a csütörtököt. Jó reggelt, csütörtök van! Változatlanul jelentős napja ez a kormányzati lamentálásnak és mindent kimagyarázásnak. Mikor éppen nem jön közbe valami. Igaz, hogy Gulyás Gergely soha nem lesz olyan, mint Lázár János, de azért tökéletesedik a fapofával/vigyorogva bármit és bárminek az ellenkezőjét bele a nemzet sápadt orcájába mutatvány. Erről jutok eszembe: mióta Lázár urat visszavonultatták a nagypolitika első vonalából, megváltozott a világról alkotott felfogása neki. Miután a kampányban Bécsbe járt rettegni és katasztrófafilmeket forgatni, mostanság arról szólt a fáma, hogy kiváló napokat tölt Párizsban (egyet biztosan ott töltött), ahol Delacroix festményekkel pózol ő. Ezek szerint mégsem pusztult el még a hanyatló Nyugat és Párizsban is van élet, sőt, kiválóan is el lehet tölteni ott akár egy egész napot. Ez felháborító!

De térjünk vissza az első vonalba. Olybá tűnik, Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr Andrásnak is csütörtököt mondtak. Márminthogy lófaszt. Az ország-világ előtt megalázott szerencsétlennek, aki vette a bátorságot és a választási kampányban megbírságolta – a nemzeti szemfényvesztés kedvéért – a plebejusok istenkirályát bizonyítandó, hogy a törvények rá is vonatkoznak, kiskorúakat biodíszletnek használni nem csupán gyomorforgató, de törvénytelen is, nemesebb feladatokat szán a rezsim. A terv végrehajtói: Hende Csaba és Bajkai István kiváló jogászok, akik egy törvénymódosítási javaslatot nyújtottak be, amelynek ismeretében szinte biztosra vehető: a Nemzeti Választási Bizottság elnökét, aki egyben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora is, felfelé buktatják, ő lesz a fideszes kormányzat számára kényelmetlen ügyeket elsikálni hivatott közigazgatási felsőbíróság vezetője. A törvényt azért kell módosítani, mert emberünk csak 2009 és 2011 között dolgozott bíróként, ezért meg kell könnyíteni számára a bírói kinevezést. Nem probléma, írtak egy törvénymódosítót a budin ülve, és máris meg van oldva. Mer’ a kétharmaddal a háromharmadér’. Ja.

Közeledik a szép, új világ, pedig már most is itt van. Hasít rendesen a regnáló banda paranoiája, úgyhogy ehhez igazítják nagy erőkkel a törvényeket is. Amellett, hogy két ember politikai kérdések fölötti, utcai összeszólalkozása már gyűlésnek számít, amellett, hogy a közigazgatási felsőbíróság fogja elsikálni és elkenni a kormányzati szereplők gennyes ügyleteit, Trócsányi elvtárspajtás kezdeményezésére tovább és még nagyobb erőkkel védik a politikusok magánéletét.  Csak azért nem fejtem ki részletesebben, mit gondolok erről, mert úgy láttam, Róbert kollégának már támadt erről bővebben is mondanivalója. Ezért erről most csak annyit tehát, hogy a pitiáner senkik védik-óvják a szennyesüket: a javaslat szerint a magán- és családi élet abszolút sérthetetlen, még akkor is, ha annak megvitatása valamilyen közügyhöz kapcsolódik. Már nem lesznek közügyek, a csilliárdos közpénzutazásokhoz sem lesz semmi köze azoknak, akik állják a számlát: Semjén vadászatai, Rogán helikopterezései tabutémának minősülnek ezután. Valószínűleg arra jutottak nemzetiék, hogy fasznak kell az állandó cirkusz, ezt hamarabb nyélbe lehet ütni, mint beszántani a még meglévő kormánykritikus, tényfeltáró médiát. Kuss legyen, parasztok, a magánélet azért magánélet, mert magánélet!

Nem függ össze semmivel, de azért megemlítem, hogy közben egy hírhedt magyar kamuhíroldal-hálózatot (Káprázatos Club, NŐK Blogja, Magyarok Blogja, Világpolgár, 40 év felettiek közössége, Tudás Fája) lőtt le a Facebook. Semmi rosszra nem kell gondolni, még véletlenül sem a Fidesz hivatalos kommunikációs kanálisairól van szó, és nem is a Párt jóvoltából az adófizetők pénzének emlőin lógó, az Origót a Magyar Időkkel összekötő tengelyről. Ők, köszönik szépen, miközben a Zuckerberg-cenzúra elviselhetetlenségén óbégatnak heti rendszerességel, változatlanul nyomják ezek után is a hazugságaikat minden fronton. Ettől függetlenül jó hír, hogy egy gusztustalan, lájkvadász, átverésből jól élő, idióta nyereményjátékokban utazó szennyhálózattal kevesebb hülyíti, butítja rommá a magyar felhasználókat.

Közben történelmi mélypontra zuhant a forint az euróhoz képest, de semmi gáz, szakemberek szerint a tegnap délutáni 328-hoz képest lehet az még 335-340 is. Egyébiránt nem hiszem, hogy van ok az aggodalomra, Matolcsy Rómeó majd felülvizsgálja saját unortodox zsenialitását meg a piros pöttyöket a valagán és tesz valamit a deviza-stabilizálás irányába. Vagy nem.

A Medián készített egy felmérést a politikusok népszerűségének témakörében, az eredmények fantasztikusak: a fideszes zenekar jóval népszerűbb az ellenzékinél, ráadásul ez utóbbiaknál a márciusi kutatásban tapasztalthoz képest is jelentős a visszaesés. Íme az első tíz helyezett:

  1. Áder János
  2. Orbán Viktor
  3. Varga Mihály
  4. Szijjártó Péter
  5. Tarlós István
  6. Márki-Zay Péter
  7. Rogán Antal
  8. Navracsics Tibor
  9. Karácsony Gergely
  10. Kövér László

Ebben nem csak az a katasztrófa, hogy 10-ből 8 fideszes, hanem hogy kik azok. Jaja, megérett itt minden a pusztulásra, de nem most, hanem már évek óta. Érdekes, de alighanem szükségszerű fejlemény, hogy a választási vereségért az LMP-t büntetik leginkább az emberek, e párt képviselőinek esett vissza legbrutálisabban a népszerűsége. Mondhatnám, hogy mi megmondtuk, de nincs jelentősége. Aki nem hajlandó szembenézni a tényekkel és levonni a konzekvenciákat, azzal nincs mit tenni.

Szóval ahol Kövér belefér belefér az első tízbe Rogánnal, Szijjártóval, Tarlóssal és Orbánnal együtt, ahol a hajléktalanokat közmunkára ítélik vagy dutyiba vágják, miközben az urizáló közpénztolvajok magánéletét védik a nyilvánosságtól, ott tulajdonképpen fölösleges minden szó. Ennek ellenére azért még elmondom – hátha valakit érdekel -, hogy a visegrádi országok (V4) tudományos akadémiáinak elnökei nyilatkozatot adtak ki, amiben egyhangúan kiállnak a Magyar Tudományos Akadémia autonómiája és a tudományos kutatás szabadsága mellett. Kisebb zavar az erőben, ugye sufnijogászok és félművelt, erkölcstelen korrupt elvtársak? Hát ez a V4 már csak ilyen. A politika és a tudomány nem egy tőről fakad, a politikai elmebaj a végtelenben sem találkozik a független tudománnyal. De hogy legyen még min hőbörögni, vicsorogni és sorosozni: a világ egyik legrangosabb tudományos folyóirata, az angol nyelvű Nature is külön cikkben foglalkozik az egyébként is világhíresen hírhedt magyar kormány tudománypolitikájával. Nem hiszem, hogy büdöstahóékat ez különösebben meghatná, de a lap szerint a magyarországi tudományos fejlődés annak köszönhető, hogy eddig a kutatók kezében volt az irányítás, és kurva jó lenne, ha ez így is maradna, ahelyett, hogy arra kényszerítsék a kutatókat, hogy munkájukkal közvetlenebb módon szolgáljanak gazdasági érdekeket, vagy hogy az ország múltját dicsőítsék.

Semennyire nem látom a fényt az alagút végén, úgyhogy nem marad más hátra, mint elbúcsúzni. Ez itt alant nem annyira zene, mint az aktuális lelki- és elmeállapotom manifesztálódása, de most ezt érzem ideillőnek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!